Kekemelik nasıl geçer?

Makaleler
1
Merhaba dostlar, daha önce kekeme olup kekemelikten kurtulan dostlardan özellikle cevap bekliyorum kekemelik nasıl geçer mesela sesli kitap okuma geçirir mi? Ya da kekemeliği tedavi eden bildiğiniz tedavi merkezi ya da doktor var mı? Sevgiler.

Kekeme olmadım fakat kekeme olan arkadaşım sesli bir şekilde kitap okuyor ve iyi geldiğini söylüyor. Sizdde deneyin bence.
Onun dışında tedavisini blmiyorum.

Kesin bir tedavisi yok ama konuşma akıcılığını arttırma amaçlı terapi yöntemleri var. Arkadaşım ne yaparsa yapsın bir faydasını göremedi yani kesin bir sonuç alamayabilirsiniz.

Bence sesli kitap okuyun. Oyun oynadınız mı bilmiyorum ama speedrun gibi yapabilirsiniz
Ciddiyim. Sevdiğiniz bir kitabın bir kısmını belirleyin. 2 cümle, 2 sayfa fark etmez. Her gün orayı okuyun. Yani bir süre belirleyebilirsin. Her seferinde zaman tut. 1 hafta sonunda ne kadar geliştiğine bak. Bunu başka şeyler için de yapabilirsin.

Kesin bir tedavisi yok ama konuşma akıcılığını arttırma amaçlı terapi yöntemleri var. Arkadaşım ne yaparsa yapsın bir faydasını göremedi yani kesin bir sonuç alamayabilirsiniz.

Daha önce kekeme olup kesin bir şekilde yendiğini iddia edenler var hocam?

Kekeme olmadım fakat kekeme olan arkadaşım sesli bir şekilde kitap okuyor ve iyi geldiğini söylüyor. Sizdde deneyin bence.
Onun dışında tedavisini blmiyorum.
Ne kadar dakika ya da kaç sayfa?

Daha önce kekeme olup kesin bir şekilde yendiğini iddia edenler var hocam?

Ne kadar dakika ya da kaç sayfa?

Olabilir tabii ki. Benim demek istediğim birinde işe yaradı diye sizde de yarayacak anlamına gelmiyor yani. Arkadaşımdan örnek verdim egzersiz vs. her şeyi denedi fakat hiçbir şey değişmedi. Tabii bu kimsede işe yaramıyor demekte değil. Denemeden bilemezsiniz.

Öncelikle merhaba herkese. Bir kekeme olarak yazıyorum. Bundan 3-4 sene önce bir kekemelik kursuna gitmiştim. Orada öğretilen her şeyi anlatacağım. Sonucu söyleyeyim şimdiden. Eğer düzenli olarak uygularsanız kekemeliğiniz geçer. Ama anladığım kadarıyla spor gibi bırakınca tekrar eski halinize dönüyorsunuz galiba. Neyse anlatayım. Öncelikle ilk gittiğimde 1 hafta boyunca hiç konuşmamamı söylediler. Sadece kursa gittiğim zamanlar orada konuşuyordum. Kursta ise düz konuşma değil de uzatarak konuşma öğretiliyordu. Örnek vereyim yaaaaklaşık biiiir aaaay boooyunca buuuu şeeeekilde kooonuştum. Anlayacağınız bayağı uzatarak konuşma ve kitap okuma yaptım. Tabii her zaman böyle değil. İlerledikçe uzatma yavaş yavaş azalıyor. Ve neredeyse hiç uzatmayarak konuşmaya başlıyorsunuz. Bunun bir üst seviyesi ise normal konuşmak. Tavsiyelerim bol bol konuşun ve kitap okuyun. Uzatarak tabii ki. Utanmayın başlarda bende utanıyordum fakat sonradan alışıyorsunuz. Bence 1 ay geçmeden uzatmayı azaltmayın etkisini çok göreceksiniz. Baktınız iyiye giderken bir anda kötüye gidiyor 1 hafta susun sadece çalışmalarda konuşun etkisini göreceksiniz. Başka tavsiyem belirli harfleri söylemekte zorlanan arkadaşlar için olacak. Sadece o harfi uzatarak sesli ve sessiz okuyun. Bu arada sessiz demişken sessiz okumanında faydasını çok göreceksiniz. Tavsiyelerim bunlardı. Aklınıza takılan başka soru olursa sorabilirsiniz.

Aynı kursa arkadaşım gitmişti. Aynı olayları yapıyordu. En bilinen yöntem sanırım bu. Onun yanı sırasında sesli kitap okumak kesinlikle iyi gelecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…