Kel kalır mıyım?

FAJSAJK

Hectopat
Selamlar. Bu konuda daha önce postlar açılmış ama benim durumum biraz daha farklı, umarım dalga geçilmez ve bilgisi olan biri yardım edebilir. 15 yaşındayım, saçlarım uzun. Genellikle bağlayarak gezmeyi tercih ediyorum. Babam kel, abim erken yaşta kel oldu(24) ama benim yaşlarımdayken çok fazla saçlarına fön çekmiş, jöle falan kullanmış sanırım. Dayılarımın hiçbiri kel değil. 2 amcamdan biri kel diğerinin saçları gayet düzgün. Kel olan amcamın 2 erkek oğlu var 20'li yaşlarda, ikisinin de saçları var ve son olarak dedem de kel. Ben kel kalır mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana kalırsa dalga geçilecek bir şey yok. Genetik olarak varsa ihtimaliniz artar, fakat saçlarınıza iyi bakarsanız, jöle falan sürmez iseniz sağlıklı beslenirseniz kelliğin çok gerçek hayata geçebileceğini düşünmüyorum.

Selamlar. Bu konuda daha önce postlar açılmış ama benim durumum biraz daha farklı, umarım dalga geçilmez ve bilgisi olan biri yardım edebilir. 15 yaşındayım, saçlarım uzun. Genellikle bağlayarak gezmeyi tercih ediyorum. Babam kel, abim erken yaşta kel oldu(24) ama benim yaşlarımdayken çok fazla saçlarına fön çekmiş, jöle falan kullanmış sanırım. Dayılarımın hiçbiri kel değil. 2 amcamdan biri kel diğerinin saçları gayet düzgün. Kel olan amcamın 2 erkek oğlu var 20'li yaşlarda, ikisinin de saçları var ve son olarak dedem de kel. Ben kel kalır mıyım?
Olabilirsiniz, benim dedem, dayım ve söylemesi ayıp anneannem kel, annemin de saçları dökülüyor, benim de bayağı saçım dökülüyor, yani evet, kel kalabilirsiniz.

Genetik yatkınlığın varsa PRP öneriyorum kankam

Hocam benim babamın çok saçı varmış genç yaşlarda hep jöle sürdüğü için saçının ortasından bir kısım hafif kel kaldı. Bir ara saç ektirmeyi de düşünüyordu ama saçın ortasında ekilince pek bir etkisi olmuyormuş. Yaşı 42.

Anne tarafı kel mi? Kellik anne tarafından geliyor diye biliyorum.
Yanlış biliyorsun. Kellik anne tarafından kalıtımla geçiyor. Bu tam olarak böyle değildir. İlk kellik geni X kromozomu üzerindeyken diğer faktörler saçınızı kaybetmenize katkıda bulunuyor. Ancak kadınlar da bu kromozomu hem anneden hem babadan alıyorlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı