Kel kalmak genetik mi?

Salih7158

Hectopat
Makaleler
5
Daha fazla  
Merhaba. Babam ve dayım yarı kel. Şöyle bir durum varmış baban ve dayın kelse sende kel oluyormuşsun. Doğru mu bu?

Dikkat edersen dökülmeyi geciktirebilirsin. Fakat erkeklerde eninde sonunda saç çizgisi ilerleyen yaşlarda gerilemeye başlıyor.

Hocam benim dayım yarım kel babam ise yaşı 60'a gelecek hemen hemen ama hiç kellik yok. Saçları kestiriyor ama gür yani dökülme yok henüz. Saç bakımı olarak ne önerirsiniz?

Dikkat edersen dökülmeyi geciktirebilirsin. Fakat erkeklerde eninde sonunda saç çizgisi ilerleyen yaşlarda gerilemeye başlıyor.

Nasıl dikkat ederim? Genellikle saçımı hep kısa tutmuyorum bunun alakası var mı?

Saç yapını bilmediğimden ve uzman olmadığımdan şampuan veya krem gibi öneriler yapmayacağım. Bunlardan daha etkili olan şeyler var. Onlarda stres seviyen ve beslenmenle alakalı. Ek olarak sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklarda bunu etkiliyor.

Sigara alkol yok streste pek yok. Krem falan hiç kullanmam.

Hocam benim dayım yarım kel babam ise yaşı 60'a gelecek hemen hemen ama hiç kellik yok. Saçları kestiriyor ama gür yani dökülme yok henüz. Saç bakımı olarak ne önerirsiniz?

Yaşı 60'a kadar geldiği halde dökülme yoksa iyi bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı