Kellik geni dayıdan mı gelir?

Kız kardeşin varsa ve onlar da kel değilse dayından gelemez. Ayrıca dayına annesinden gelirdi ki bu durumda annen de kel olurdu.
Kızların kel olması belli başlı şeyler dışında imkansız saç DHT duyarlılığı yüzünden dökülür. Kızlarda salgılanan Testesteron oranı çok düşüktür. Total testesteron sağlıklı kadınlarda 0-15 arası olurken erkeklerde bu durum 240-800 arasında. Yani testesteron seviyesi kadınlarda çok az olduğu için DHT duyarlığı yüksek olsa da düşük olsa da bişey ifade etmiyor. Ama erkeklerde böyle değil DHT duyarlığı olması durumunda ciddi sorunlar ortaya çıkıyor saç konusunda.

Babanız kel mi hocam?

Konu beni de ilgilendiriyor. Anne tarafında değil de baba tarafinda kel olanlar var. Yaşım 18 saçlarım dökülüyor. Üniversite bitince ektireceğim.

Babam kel değil. Hatta babamın eski fotoğraflarına bakarız zaman zaman. Adamın alnı görünmüyor saçından.

Konu beni de ilgilendiriyor. Anne tarafında değil de baba tarafinda kel olanlar var. Yaşım 18 saçlarım dökülüyor. Üniversite bitince ektireceğim.
Kaç yaşında başladı dökülme alnından mı dökülüyor tepeden mi?

Babam kel değil. Hatta babamın eski fotoğraflarına bakarız zaman zaman. Adamın alnı görünmüyor saçından.
Benim de dayım kel babam sırma saçlı genetik olarak nasıl olucak acaba ileride.

Hayır. İlla bir taraftan gelecek diye birşey yok. %50-%50 anne babadan alıyoruz kromozomlarımızı. Anne tarafından da gelebilir baba tarafından da yani.

Bu muhabbetin sebebi, kellikle ilgili en sık genin X kromozomu üzerinden aktarılması. Erkekler de X kromozomlarını anneden alır.

Peki, niye anneden değil de dayıdan denir?

Kellik geni, kadınlarda bulunsa bile kellik yapmaz. Dolayısıyla annenizde o gen olsa bile, anneniz kel değildir. Ama dayınız kel ise, annenizde de o genin var olma riski yüksektir. Kast edilen budur, yoksa tabii ki dayıdan bir gen almıyoruz.

Tabii ki dayınız kel diye %100 siz de kel olacaksınız diye bir şey yok. Annenizde o gen olmayabilir. Veya annenizden sağlam gen almış olabilirsiniz.

Kaç yaşında başladı dökülme alnından mı dökülüyor tepeden mi?

Benim de dayım kel babam sırma saçlı genetik olarak nasıl olucak acaba ileride.

Seni üzmek istemem. Saç dökülmesini takmıyorum diyen erkek yalan söylüyordur. Kendini kandırıyordur. Şimdi bazı yorumlar gelecek buraya. Vin Diesel kel, Jason Statham kel takma bu kadar diye. Bu yorumlar beni bazen güldürüyor. Erken yaşta saç dökülmesi yaşayan bir erkeğin hayatı gerçekten karamsar geçiyor. En azından benim için öyleydi.

Doğrudur hocam. Şahsen bende de var dökülme. Her hafta kavga çıkıyor evde.

Peki hiç kan değerlerine baktırdın mı? Babamda (51) saç çok ama dayım (50) kel bu durumda %50 şansım mı var demek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…