Kemal Kılıçdaroğlu: Alkollü içeceklere yapılan zamlar zulümdür

Ekmek değil, su değil. İçmeyen ölmez.
Turizm ve eğlence sektörü aşırı derecede etkileniyor.
10-15 yıl öncesine kadar hemen her ay arkadaşlarla bir mekanda toplaşıp rakı balık yapardık. Arada bir bira içerdik. Bizim de mekan sahibinin de keyfi yerinde olurdu. Şimdi evimizde bile içemiyoruz. Hadi biz kendimizi tutuyoruz da mekan sahipleri ne yapsın?

Ben de arada arkadaşla Sinanpaşa'daki ve Kadıköy'deki mekanlarda içiyorum. Özellikle Sinanpaşa'daki mekanlar çok küçük. Akşam saatleri yer bile bulamıyorduk. Zamlardan sonra müşteriler bayağı azaldı. Eskiden aşırı içmekten sokağa kusuyordu insanlar. Şimdi rahat rahat oturup keyifle içebiliyoruz. Başkasını bilemem de alkol zamları bana yaradı açıkçası.

Bence bunu yeri zamanı geldiğinde her şeyi her yönüyle dile getiren muhalif partilere değil de, ülkeyi yönetiyorum deyip, ülkenin içinden geçen, hiç bir şeyin fiyatı %20 düşmezken. 1 ayda enflansyonu %20 düşürdük diyenlere söylemeniz lazım. Ülkeyi yönetiyorum deyip, milleti söğüşleyenlere ses çıkarmayıp, muhalefeti eleştirenleri de bir tek bizim ülkemizde görüyorum. Eğer amaç sadece karın tokluğu ise sadece ekmek yiyin, ekmeğin yanına peynir zeytin de lüks. Bizim ülkede evine bir ekmek götüren yaşadığını zannediyor. Yeri gelecek içecekler de yeri gelecek gezecekler de. Bu millet onları iktidara olur olmaz her şeye şükretsinler diye getirmedi. Ama bizim milletimiz de menfaatçi çıkarcı olduğu için şu anda içinde bulunduğumuz durumu yadırgamamak lazım. İçmeyen de ölmez deiyorsun. O zaman tatile de gitme, arabaya da binme, sinemaya da gitme. Çünkü bu ülkede bunların hepsi artık lüks. Birileri benim vergimlerimi birilerine peşkeş çekip, birilerini zengin edecek, havyar yiyecek, şampanya patlatacak, s sınıf mercedeslere binecek, ama benim içkime alkolüme gelince içki alkol zaruri ihtiyaç değil, lüks diyeceksiniz. Yok öyle adalet herkese lazım. Bir millet içkisini de içecek tatiline de gidecek, sosyal aktivitelerini de yapacak. Eğer bunu sağlayamıyorlarsa, ilk önce kendileri şükredip o saraylarından mercedeslerinden inecek. Bu kadar basit. Bu aziz millet onlar şükredin dedi diye şükretmeyecek. Kendileri şükretsinler.

@prex seçime şurada beş ay kalmış, altılı masa hâlâ aday belirleme peşinde. Altılı masadan baştan beri ümidim yoktu, şimdi tamamen ümidimi kestim. Bir de altılı masada Davutoğlu ve Ali Babacan olduğu sürece altılı masadan çıkan adaya oy vermem.

Gariban memur bile içmeyi bilmiyor, rahatsız oluyorum diyorsunuz yani.
Bunun için aşırı zamlara gerek yok.

Fakat AKP'ye de vermezsiniz diye düşünüyorum. Eğer doğru düşünüyorsam 6'lı masanın adayına vermek zorunda kalacaksınız. Bence artık kesin Ankara veya İstanbul belediye başkanı aday gösterilecek. İktidarın sıkıntısı hangisinin aday olacağını bilmemesi. Mansur Yavaş'ın sürekli pasif davranması, Ekrem İmamoğlu'nun etkin davranması herkesin aklına Ekrem İmamoğlu aday olacak fikrini koyunca olanları gördük. AKP hemen rakibini elemeye çalıştı.

Hayır, vermeyeceğim. Aklımda Muharrem İnce var. Ekrem İmamoğlu aday olursa başka, oyumu Ekrem İmamoğlu yönünde kullanırım.

Sence neden açıklamıyorlar. Çünkü hemen karalama faaliyetlerine girişecekler. Çünkü bunlar kendi adliyeleri terör geçmişi olanlara temiz kağıdı verip, imamoğlu belediyeye terör geçmişi olanları doldurdu deyip, imamoğlu ysk üyelerine hakaret etti diye tutuklama kararı çıkaran bir zihniyet. İmamoğlu belediyeye terör geçmişi olanları doldurmuş, bu sebeple tutuklamıyorlar ama ysk üyelerine hakaret etmiş diye tutukluyorlar. Siz de daha hala bunlara inanıyorsunuz.

Zamanında şehir ve nüfus planlaması düzgün yapılmamış işte. Aşırı zamlar sorunumu farklı bir şekilde çözdü.
O zaman ekmeği 20 TL yapsınlar, malum partinin dediği gibi 1 ekmek yemeyin, yarım ekmek yiyin, 1 kilo et yemeyin 250 gram yiyin. 1 kilo elma yemeyin, 1 tane yiyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…