Kemove K68-61 alınır mı?

Lory7

Hectopat
Yer
Niğde
Merhabalar, güzel bir klavye arıyorum.

Başta mizar mz60 alacaktım ama brick ve wobble sorunları yüzünden vazgeçtim. Daha doğrusu bu iki klavyeyi gördüm ve beni cezbettiler.

Bazı yerlerde malzeme kalitesi kötü diyorlar. Bu kadar para verip kötü birşey almak istemem. Bu doğru mu?

K61 biraz kalın duruyor. Bu rahatsız eder mi?

K68 in bir artısı da yellow switch olması sanırım. Gateronun imza switchi yellow diye duydum. K61 alırsam red alabiliyorum.

Beni cezbeden asıl olay wireless olması. Wireless olmasını çok istiyordum. Şarjı ne kadar gidiyor peki?

Büyük ihtimal k61 alacağım, k68 e bütçe yetmeyecek gibi. K68 almaya değermi sizce? Switchleri farklı sanırım, g pro saha iyidir heralde, onun dışında artıları neler k61 e göre?

@longwayy @GoktugT @Hyuuga Neji @neqetria @Güllaç

360 saat pil ömrü vardı yanlış hatırlamıyorsam. Bir kaç saat içerisinde Type-C ile şarj oluyor. Malzeme kalitesi üzmez. K68 daha iyi bir klavye PCB bakımından falan.

360 saat pil ömrü vardı yanlış hatırlamıyorsam. Bir kaç saat içerisinde Type-C ile şarj oluyor. Malzeme kalitesi üzmez. K68 daha iyi bir klavye PCB bakımından falan.
Pil ömrü çok iyi. Type c ile olması dahada iyi mouse pad den çıkarır şarj ederim direkt.

K68 in switch ide daha iyi değil mi? Sonuçta biri g pro biri normal gateron. Malzeme kalitesinde vs. fark var mı?

Pil ömrü çok iyi. Type c ile olması dahada iyi mouse pad den çıkarır şarj ederim direkt.

K68 in switch ide daha iyi değil mi? Sonuçta biri g pro biri normal gateron. Malzeme kalitesinde vs. fark var mı?
Malzeme kalitesinde bilgim yok. Ama zaten gidip ABS'den yapmıyorlar. Hepsinde güzel bir plastik var.

Büyük ihtimal k61 alacağım, k68 e bütçe yetmeyecek gibi. K68 almaya değermi sizce? Switchleri farklı sanırım, g pro saha iyidir heralde, onun dışında artıları neler k61 e göre?
Hocam K61'de Gateron G Pro switchler ile geliyor ve bu switchler de factory pre-lubed. Yani switchler aynı. Klavye neredeyse K68 ile aynı zaten. Tek farkları boyut ve tasarımları. İkisinin de batarya kapasitesi aynı 300mAh ki bu kapasite de bir klavye için fazlasıyla yeterli denilebilir. Size ok tuşları, pgup, pgdn, home ve delete tuşları ayrı olarak lazım değilse K61 tercih edebilirsiniz. Zaten bütçenizin K68'e yetmediğini de belirtmişsiniz ki bu yüzden K61 daha iyi bir tercih olur.

K61 biraz kalın duruyor. Bu rahatsız eder mi?
Evet K61, K68'e göre biraz daha kalın. Bu 2-3 saat kullanımda çok rahatsız etmez fakat 5-6 saat aralıksız kullanacaksanız bilek desteği ile aynı işlevi görecek bir şeye ihtiyacınız olabilir. Bu kitap üzerine tişört falan da olabilir yani evdeki malzemeler ile rahatlıkla bileğinizi destekleyecek bir şey yapabilirsiniz. Ayrıca daha kalın olmasının bir artı özelliği var bu da ses yalıtımı açısından gerçekten güzel. Siz klavyeyi aldıktan sonra tape mod + pamukla foam mod yaparsanız klavyenin sesi gerçekten çok toklaşıyor ve kullanıcıyı tatmin ediyor. Stock halinin sesi de güzel fakat kişisel tercih tabiki de.

Bazı yerlerde malzeme kalitesi kötü diyorlar. Bu kadar para verip kötü birşey almak istemem. Bu doğru mu?
Hocam malzeme kalitesi kötü olsa ne farkeder ki. En azından Kemove'un kullandığı PCB'ler herhangi bir sıvı teması veya darbe almazsa ortalama klavyelere göre daha çok dayanıyor. Zaten malzeme kalitesi ne kadar kötü olabilir alt tarafı sert plastik. Bu paraya böyle bir klavye alabilmek başlı başına bir nimet zaten. Bana göre en f/p %60 klavye K61-68 zaten. Hani malzeme kalitesine geri dönecek olursak ben MZ60, T60, RK68, K68, HK61, GK61 kullanmış biri olarak malzeme kalitesine çok dikkat etmedim ki o kadar da fark yoktu yani. Sadece Ziyou Lang'ın RK68'ini kullandığımda klavye biraz hafifti onun dışında bir sıkıntısı falan yoktu yani.

K68 alınır tavsiyemdir.
Malzeme kalitesinde bilgim yok. Ama zaten gidip ABS'den yapmıyorlar. Hepsinde güzel bir plastik var.
Teşekkürler çok yardımcı oldunuz. Bir sorum daha olacak. Mizar mz60 da yellow iyi deniliyordu. Bunda da aynısı geçerli mi? Red mi daha tok oluyor yellow mu?

Mizar MZ60 da yellow iyi deniliyordu. Bunda da aynısı geçerli mi? Redmi daha tok oluyor yellow mu?

Tek farkları red olan daha hafif ama aradaki farkı fark bile etmezsiniz muhtemelen. Siyah olanı alacaksanız tek red stoku var zaten. Beyaz olanı alacaksanız da yellow Switch'i tercih ederseniz iyi olur.

Tek farkları red olan daha hafif ama aradaki farkı fark bile etmezsiniz muhtemelen. Siyah olanı alacaksanız tek red stoku var zaten. Beyaz olanı alacaksanız da yellow Switch'i tercih ederseniz iyi olur.
Kesinlikle siyah almam gerek. K68 e kayabilirim hala onun için sebep arıyorum tasarımı daha çok hoşuma gitti ama 300tl ye değer mi bilemedim.

Ağır olması daha iyi mi oluyor? Birde izlediğim videoda red daha tok gibi gelmişti.

Yellow modlanış şekline göre ses veriyor. K68 300 TL'ye değer. Ağır olması kişiye göre değişir. İdeal ağırlık masada kaymamasını sağlayan ağırlık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…