Kendi başıma kod yazamıyorum

Daha fazla  
Geçen fark ettim ben hep başkalarının videosunu izleyerek kod yazıyorum. Sonra düşündüm dedim ki kendim yazayım yazamıyorum ne yapacağımı bilmiyorum. karakter kontrollerini nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bu konuyu yaşayanlarınız varsa tavsiye önerebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir kod parçasını örnek alıyorum, nasıl ezberleyeceğim anlayışını yok et onu nasıl anlayabilirim ve anlamlandırabilirime odaklanmak daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

Tek seferde her şeyi öğrenmeye çalışmakta yine yanlış bir yaklaşım olacaktır sadece belli bir kod bloğunu veya belli bir alanı derinlemesine çalışmaya ve öğrenmeye çalış.

Öncelikle temel projeleri tamamla. Problem çözmek gibi düşün, kafanda kur ve koda geçir. Cevabına bak ve analiz et, iyileştir.

2 sene kod yazmak için uzun bir süre bu sürede belli bir yere gelmiş olmanız lazımdı. Bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz önce bunu keşfetmeniz gerekiyor. Örneğin bir projeye başlayacaksınız, yapacağınız ilk şey ne olur, adım adım neler yaparsınız, bunları kafanızda bir düşünün. Bazı kişiler için başlangıç biraz sıkıntı olabiliyor, yani başlangıçta tökezleyip devamını rahatça getiren insanlar var. Sizin sorununuz bu mu yoksa genel bir sıkıntı mı var onu tespit etmeniz gerekiyor.

Kodları ezberlemek veya videoları sadece seyretmek yerine, anlamaya çalışın. Bu gerçekten işe yarıyor ve bir süre sonra alışıyorsunuz. Kendi kendinize yazmaya başladığınız dönemde, yanlış yapmanız gayet doğaldır. Bu sorunu pratik ve not almak gibi basit işlemlerle halledebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı