Kendi dünyamızı oluşturalım

Makaleler
6
Yer
Izmir
Oyun soyle, 5 adet kuresel sorunumuz var ve bu 5 kuresel soruna cozum onerileri uretiyoruz.
Sorunlar:
  1. Gelir adaletsizligi.
  2. Geri donusum, surdurulebilir enerji, kuresel isinma gibi cevresel sorunlarin çözümü.
  3. Nefret
  4. Savas
  5. Aclik

Sizlerin cevaplarini merak ediyorum

İkinciye belki çözüm olur da diğerlerine olacağını hiç sanmıyorum. İkinci de son anına kadar değişmez.

1-ilk önce ekonomiyi düzeltirsek ortadaki adaletsizlik kalkar. Ekonomiyi nasıl güçlendireceğiz dersen kendimiz üreterek, ithalat almayarak, geleceğe dönük, yatırım yaparak.(%100 dolar düşürme taktik)
2-insanları teşvik edecek ödüller ve sosyal aktiviteler yaptırırdım.
3- sonra geleceğiz.
4- savaş olmaması için huzur olması lazım ve istikrarı yüksek tutmamız gerek halkımızı mutlu edersek savaş cıkmaz.
5-insanlara imkan veririm mesela işsiz olanları iş bulabilecek yerler yaparım. Eğitim sistemini de düzeltirim ayrıca olabildiğince maddi destek yaparım. Ayriyetten işsizleri çok ama çok kolay iş bulabilecek yerlerle imkan verirdim çiftçi gibi gibi coğrafyadan yararlanırım. Ve ekonomiye katkısı olur.
3- ise zaten ilk 4 sorunu çözersek nefrette kalmaz.

1. Gelir adaletsizliği; Sadakat değil, Liyakat odaklı bir sistem olması lazım. Üniversitelerin sayısı azaltılmalı, bütçe tam anlamı ile diğer okullara dağıtılmalı. (Az ama öz) Meslek liselerinin sayısı çoğaltılmalı, işçilik ve hizmet sektörü küçümsenecek bir sektör değildir.
2. Çevresel sorunlar; Çoğu insan kaynaklıdır. Caydırıcı ve ağır cezalar ile insanların çevreye verdiği zarar en aza indirilmeli, vatandaş biliçlendirilmeli ve denetimi yapılmalıdır.
Ürettiğimiz şeylerin doğal ve organik olması lazım. Polyester gibi malzemeler maalesef doğada erimiyor.
Bu iki sorunu halledebilirsek, açlık ve nefret ortadan kalkar.
Ekonomisi ve alım gücü iyi olan bir ülkede herkes mutlu olur. Çünkü istediğini yiyebiliyor, içebiliyor ve alabiliyordur.
Nefret otomatik olarak ortadan kalkar, art niyetli olmayan kimse bu durumda nefret etmez.
Refah seviyesi yükseldikçe, son 3 konuda otomatik olarak azalama görülür.

1. Devlet tarafından belirlenen fiyatlar. (Kominizm gibi değil. Doktora 20000, öğretmene 14000, işsiz birine 7000. Fiyatlar ucuzlayacak. Dünya genelinde birleşecek devlet olacak. (Fiyatlar sabit.)
2.İbretlik olsun diye temizletirken video kaydı alıp internette paylaşmak.
3.Bulamadım
4.Birleşmeyi kabul etmeyenler için adalar.
5.Çözüm 1.

Düşünce özgürlüğümüz olmalı öncelikle. Olayı burada anlatmak istiyorum.
Türkçe dersinde hocamızla etkinlik yapıyorduk. Etkinlikte soru şu vatanınızı seviyor musunuz diye. Ben bazı yönetimsel sorunlar var hocam dedim. Açmak istersen açabilirsin dedi anlattım bu listedeki çoğu şeyi. Karşı sınıftan birkaç kişi bunları duymuş ve beni okul içi siyaset ve seçim propagandası suçlarından şikayet etmişler. Müdürün yanına götürüldüm. Neden konuştun bu konuları dedi. Anlattım yaşananları. Sonra şikayetçi olan kişilerle konuştu. Ben haklı bulunuldum. Şikayetçi olan kişilerle konuşmuş bu konuyu. Onlar ikna olmuşlar. Şikayetlerini geri çektiler. Benim müdürüm anlayışlı birisiydi. Bir arkadaşım başka bir okulda okul içerisinde makasın tutmak için olan kısmı kırılmış. Oda yaralama aleti gibi gözükmesin diye 3 poşetin içine bantlayıp koymuş çantasına. Arama esnasında bulunmuş. Müdürün odasına çıktığında bıçak ve kesici alet taşıma suçundan bir ceza yazılıyor. Ardından kendini savunduğu için hakaretsiz bir şekilde devlet memuruna hakaret suçlarından 2 tutanak yedi. Bizim sorunumuz bu. Düşünce özgürlüğümüz yok.

1.sorunu düzeltmek için ilk başta ekonomiyi güçlendirmek gerekir ülke tarım ülkesinden sanayi ülkesine dönmesi gerek arabaları dışarıdan almamak gerek güzel reklamlar ve propagandalarla ülkede üretilen bilgisayarlar arabalar vb. halka aşılanmalı ve en önemlisi ucuz olmalı ki insanlar rahatça alabilsin sonrasında asgari ücret 3000 civarlarına indirilip bir yağ 10 lira bir bilgisayar 2000 lira civarında satılmaya başlanır.

2-konu hakkında bir çözüm önerim yok.

3-bu sorunu çözemezsiniz insanın doğasında vardır

4-savaş asla bitmez çünkü ülkelerin kaynakları tükenmeye başlar ve bu ülkeler güçsüz ülkeleri sömürerek kaynaklarını yenilirler savaşa önlem olarak kendi silahların jetlerin tankların vb. olabilir.

5-diğer ülkelere saldırarak yemek kaynaklarını yenilemek saldırmazsan yağmalamazsan işgal etmezsen asla rahat ve refah içinde bir ülke olamazsın bencil davranman gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…