Kendi evine kablosuz bir yerel ağ oluşturmak

Shane Gill

Hectopat
Arkadaslar merhaba, sadece evimde kullanabilecegim yerel ag olusturmak istiyorum. Mesela bir harddiskim var. Telefonumdan buna resim atmak istiyom bu yerel ag ile. Sizce böyle bisey yapmak icin neye ihtiyacim var? Donanim ve yazilim olarak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Modem arayüzüne girip gerekli ayarları yapmanız lazım, her modemin kendi arayüzünde ayarlamaları mevcut.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Cok tesekkür ederim. Video baya faydali oldu. Ama aklima takilan bisey var. Usb portundan kendi yerel agimiza web sitesi paylasabilirmiyiz. Bu isi Arduino Ethernet Shield ile yapiyorum zaten ama merak ettim.

Eski bir laptop, bilgisayar varsa Linux kurup yapabilirsin. Hatta sirf bunun icin optimize edilmis Linux dagitimlari var. Network hizina gore performans alirsin.
Modemlerin kendi USB si uzerinden transfer cok yavas oluyor ama is gorur.

Anladim. Ubuntu olurmu yoksa bildiginiz daha iyi bir linux sürümü varmi

Ağ ve Hosting işlemleri için yanlış bilmiyorsam CentOS kullanılıyor.

Ayrıca zaten bunu yapmak basit.

Ben kendi kafama göre bir tane Raspberry ile ana server kurardım. Ona da basit bir PHP diliyle Upload script yapardım. Raspberry'in İP adresinin :80 portunu açardım.

Böylece Raspberry'in İP adresine her yerden başlanabilirsin. Girişine de kullanıcı adı şifre ile yine basit bir giriş sistemi kullanırdım. Zaten ücretsiz olarak paylaşılıyor.

Ben böyle düşünüyorum. Çok daha fazla depolama alanı lazımsa ana server olan Raspberry'i söker, normal kasanın İP adresinin 80 portunu açardım. Değişen birşey olmazdı. Ama bu kasa 7/24 açık kalmak zorunda. Basit bir HTPC sistem toplayabilirsin. Minik bir kutu olarak TV'nin yanına koyarsın.

Ayrıca düşük güç tüketimi için yeni sunucunun güç tüketimi düşük ve düşük performanslı bir Celeron bir sistem toplayabilirsin. Ama normal bir oyuncu sistemin varsa onu kullanabilirsin. Sistem boşta çok az güç tüketecek ama siz bilirsiniz. Ben bunu düşündüm.

Ağ ve Hosting işlemleri için yanlış bilmiyorsam CentOS kullanılıyor.

Ayrıca zaten bunu yapmak basit.

Ben kendi kafama göre bir tane Raspberry ile ana server kurardım. Ona da basit bir PHP diliyle Upload script yapardım. Raspberry'in İP adresinin :80 portunu açardım.

Böylece Raspberry'in İP adresine her yerden başlanabilirsin. Girişine de kullanıcı adı şifre ile yine basit bir giriş sistemi kullanırdım. Zaten ücretsiz olarak paylaşılıyor.

Ben böyle düşünüyorum. Çok daha fazla depolama alanı lazımsa ana server olan Raspberry'i söker, normal kasanın İP adresinin 80 portunu açardım. Değişen birşey olmazdı. Ama bu kasa 7/24 açık kalmak zorunda. Basit bir HTPC sistem toplayabilirsin. Minik bir kutu olarak TV'nin yanına koyarsın.

Ayrıca düşük güç tüketimi için yeni sunucunun güç tüketimi düşük ve düşük performanslı bir Celeron bir sistem toplayabilirsin. Ama normal bir oyuncu sistemin varsa onu kullanabilirsin. Sistem boşta çok az güç tüketecek ama siz bilirsiniz. Ben bunu düşündüm.
Anladim. Sadece merak ettigimden dolayi soruyom. Eger internete paylasmak istersem static ip almam yeterli mi

Anladim. Sadece merak ettigimden dolayi soruyom. Eger internete paylasmak istersem static ip almam yeterli mi
Statik ip almanıza gerek yok.

Dinamik olmasında sıkıntı yok. Zaten sunucu ve modem hiç kapanmayacak. Kapanırsa zaten yeni İP adresinden devam edersiniz.

Dinamik alsanız da olur. Almadanızda. Ama her ay para kesilecek. Bence gerek yok.

Ayrıca internete paylaşmak diye birşey yok. Sen kendi sunucunun ağdaki ip adresini modemden HTTP olan 80 portunu açtığın ve (Windows için XAMPP, Linux için LAMPP) Web Server kuruduğunda zaten isteyen herkes İP adresini girip girebilir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı