Kendi işimi yapmak istiyorum

TheReaction

Decapat
Merhaba 6 senedir fabrikada vardiyalı çalışıyorum, birilerinin altında çalışarak bir yerlere gelemeyeceğimi biliyorum ve bu yüzden kendi işimi yapmak istiyorum.

Ne bileyim, fotoğraf makinesi alıp fotoğrafçılık yapmak.
Drone alıp çekimler yapmak.
Al sat yapmak vs.
Herhangi bir önerisi fikri olan varsa yardımcı olabilir mi? Ne yapacağımı, hangi işi yapacağımı düşünüyorum 3 gündür, aklıma doğru düzgün bir fikir gelmedi.
Önerilerinizi bekliyorum.

Daha önceden 3D model, yarı profesyonel kamera çekimleri, Drone uçuşu falan yaptınız mı? Eğer daha önceden böyle bir deneyiminiz yoksa bilgisayar tabanlı işlere yönelmenizi öneriririm. Maliyeti yüksek değil.

Sermayeniz ne kadar, fabrikada yaptığınız iş nedir ve alanında iyi olduğunuz konu nedir?
Sermayem şuan için belirli degil seramik fabrikasinda calisiyorum bilgisayar ve oyun bağımlısıyım tek iyi oldugum konu bu galiba 😁

Daha önceden 3D model, yarı profesyonel kamera çekimleri, Drone uçuşu falan yaptınız mı? Eğer daha önceden böyle bir deneyiminiz yoksa bilgisayar tabanlı işlere yönelmenizi öneriririm. Maliyeti yüksek değil.
3d printer ile urunleri basip satmayi denedim basarili olamadim musteri bulamadim amator olarak fotoğraf makinesi ve dron kullandim daha önce

Drone ile çekimler yapabilmek için ehliyet gerekiyor. Benim şuanki lise arkadaşım bu ehliyeti almak için yaklaşık 5-7 ay kadar eğitime gidiyor ve ehliyet için de 7 bin civarı bir paraya ihtiyacı var. Ancak iyi yanı şu, arkadaşım yazın düğünlerde çekimlerde düğün başına yaklaık 3-4,5 bin arası kazanıyordu. Arkadaşı ile beraber bölüşüyorlardı. Ciddi bir kazancı var özellikle yaz döneminde. Ancak bu iş için düğün yapacak insanların sizi bulması gerekiyor. Kendinizi tanıtmak zorundasınız ki insanlar sizi bulabilsin.

Sermayem şuan için belirli degil seramik fabrikasinda calisiyorum bilgisayar ve oyun bağımlısıyım tek iyi oldugum konu bu galiba 😁

3d printer ile urunleri basip satmayi denedim basarili olamadim musteri bulamadim amator olarak fotoğraf makinesi ve dron kullandim daha önce
3D printer ile ürün basmaktan bahsetmiyorum. Mesela siz bir masa modelleyip sitelerde satışa çıkarıyorsunuz, isteyen alıp kullanıyor.

Kendi işiniz için ilk başlarda katma değer katacağınız işler daha iyi olur. Örneğin asansörcülükte 200 liraya alınan parça takımıyla beraber 3 - 3.5 bin belki daha da kazandırıyor. Bu şekilde katma değerinizi ortaya koymaya çalışmanızı öneririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı