Kendi işletim sistemimi nasıl yaparım?

Daha fazla  
Arkadaşlar 7. sınıf öğrencisiyimç PC'm çok güçlü değil ve hoca bana kendi işletim sistemini yapma ödevi verdi fakat 0'dan yapmama gerek yok mesela sadece sadece 1 şeyi silerek kullanımı değiştirmen bile olabilir dediç benim de aklımda Linux/Windows özel sürüm yapmak var. Çok bir şey eklemeyeceğim, nasıl yaparım?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
zamanında buradan bakar yapmıştım tavsiye ederim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
zamanında buradan bakar yapmıştım tavsiye ederim.

Hocam arayüz vs. neden göstermiyor videoda?

7. sınıfken bize hiç böyle şeyler verilmiyordu.

Bu da çok anlaşılmaz bir şey.

Sadece gereksiz kodları silerek RAM kullanımını azaltma örneği verdim hocaya hoca bu da bir değişim sayılır bir şey yapmak için ekleme yapmana gerek yok dedi istersen dediğin gibi yapabilirsin 15 gün süre dedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece gereksiz kodları silerek RAM kullanımını azaltma örneği verdim hocaya hoca bu da bir değişim sayılır bir şey yapmak için ekleme yapmana gerek yok dedi istersen dediğin gibi yapabilirsin 15 gün süre dedi
Sen kaşınmış gibisin hoca da demiş yapabiliyorsan yap diye. Yoksa hiç bir hoca durup dururken hadi işletim sistemi yap demez. Bir de konuyu anlatma şeklin de değişik. Bi nasıl işletim sistemi yaparım diyorsun diğer tarafta özel sürüm diyorsun bir diğer tarafta uygulamaları sileyim diyorsun.

Arkadaşlar 7. sınıf öğrencisiyimç PC'm çok güçlü değil ve hoca bana kendi işletim sistemini yapma ödevi verdi fakat 0'dan yapmama gerek yok mesela sadece sadece 1 şeyi silerek kullanımı değiştirmen bile olabilir dediç benim de aklımda Linux/Windows özel sürüm yapmak var. Çok bir şey eklemeyeceğim, nasıl yaparım?

Ubuntu server falan indirip kafana göre 3 5 düzenleme yap geç. Muhtemelen işletim sisteminin adını değiştirmen bile yeterli olacaktır.

Lsb-release ve OS-release dosyalarını düzenleyip yalandan da bir logo ayarla. Hatta Pardus ile gelen bazı paketleri de kurarsın. Bitti gitti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı