Kendi işletim sistemimi nasıl yapabilirim?

oldvillaGGer

Hectopat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i3 5005u / intel HD graphic 5500 / 128gb ssd
Merhaba, işletim sistemi yazmak için hangi kod dillerini, hangi kütüphaneleri, hangi IDE'yi kullanabilirim? Python ile yapılır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, işletim sistemi yazmak için hangi kod dillerini, hangi kütüphaneleri, hangi IDE'yi kullanabilirim? Python ile yapılır mı?

Kendi işletim sistemini yapmak kolay değil özellikle bir ses görüntü vs. hazır dosya bulundurmazsan tek başına çok zor olur ama Linux için Scratch for Linux yapabilirsiniz mesela KDE seçip üstüne ekleme yapabilirsiniz ve son olarak sadece Python ile yapılmayabilir genelde birkaç farklı dil kullanılıyor.

Kendi işletim sistemini yapmak kolay değil özellikle bir ses görüntü vs. hazır dosya bulundurmazsan tek başına çok zor olur ama Linux için Scratch for Linux yapabilirsiniz mesela KDE seçip üstüne ekleme yapabilirsiniz ve son olarak sadece Python ile yapılmayabilir genelde birkaç farklı dil kullanılıyor.
Peki işletim sistemi dediğimiz tam olarak ne? Sisteme yazılabilir hâle nasıl getiriyoruz dosyayı? Donanım driver entegrasyon u nasıl oluyor?

Kendi işletim sistemini yapmak? Bunun için aşırı ağırlıklı bir C ve Python öğrenmen gerek belki farklı dillerde olabilir bu sistemleri yapmak için koca ekipler çalışıyor tek kişi ile olacak bir şey değil olsa bile günler aylar belki yıllar alır şu an yapabileceğin en iyi şey Linux'u modifiye etmek olabilir Reddit de bunun örnekleri çok fazla var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı