Linux Kernel'i açık kaynaklı ama bayağı bir araştırmama rağmen bulamadım. Bunu nereden indirebilirim ve kendi Linux dağıtımımı geliştirmem için bir tutorial var mı önerebileceğiniz?
Linux Kernel'i açık kaynaklı ama bayağı bir araştırmama rağmen bulamadım. Bunu nereden indirebilirim ve kendi Linux dağıtımımı geliştirmem için bir tutorial var mı önerebileceğiniz?
Elixir Cross Referencer - Explore source code in your browser - Particularly useful for the Linux kernel and other low-level projects in C/C++ (bootloaders, C libraries...)
@Yusuf Yıldırım 123 kernel dediğim şey zaten Linux'u kurunca geliyor bu bir program değil ki yuklensin. Kernel dediğimiz olay yazılım ile donanım arasındaki olayalri yönetir.
@Yusuf Yıldırım 123 kernel dediğim şey zaten Linux'u kurunca geliyor bu bir program değil ki yuklensin. Kernel dediğimiz olay yazılım ile donanım arasındaki olayalri yönetir.
@Yusuf Yıldırım 123 o zaman bu linke bakabilirsiniz muhtemelen işinize yarar illahi baştan yazmanıza gerek yok bu konuya çok hakim değilim ama yine işinize yariyabilecek birkaç link atacağım. Link 1 Link 2 Link 3
Şimdi kernel konfigrasyonu lazım size. Sizinki /boot/config-$(uname -r) .config konumunda. Sondaki boşluğun sebebini bilmiyorum.
make menuconfig komutuyla konfigrasyon penceresi açacak bir dizi işlemleri tetikleyip ardından make install ile kerneli kurabilirsiniz.
Mevcut işletim sistemine kendi yazılımlarınızı atıp konfigure edebilir ve ISO alabilirsiniz veya ekstra uğraş ile yapılacak işlemleri bir kurulum shell dosyasına kaydedip bir de kurulum için minimal bir ISO çıkartabilirsiniz.
Hocam şimdi kendi dağıtımınız derken ne hakkında konuştuğunuzu bilmek te önemli. Her şeyini, parçalarını özel olarak seçtiğiniz kendinize özel bir sistem isterseniz, Slackware, Gentoo veya Arch gibi dağıtımlarla gitmeniz daha kolay olur. Hem onlara kendi modlu yaptığınız Kernel'ı kurabilirsiniz.