Kendi mailimden şifremi içeren tehdit mesajı aldım

Şifreni değiştir ve hayatına devam et, bu kadar düşünmene gerek yok.

Şifreyi değiştirdiğin cihazda keylogger var o zaman, başka açıklaması yok.
Şifremi değiştirdikten sonra tekrar mesaj gelmedi. Bu söylediklerim şifremi değiştirmeden önce olan olaylar. Fakat denemeler devam ediyor ki onlarda başarısız olarak görünüyor. Kaspersky ile tam tarama yaptım bişey bulamadı.

Kaspersky temiz olarak gösterdi ama ondan kaçacak kadar sağlam virüs yapabilecek kadar donanımlı şahıs olsa bu kişi sizce arka planı değiştirip ya da not defteri oluşturup içine tehdit mesajı yazıp daha etkileyici bi tehdit senaryosu hazırlamaz mıydı? Yani kaspersky haricinde yapabileceğim ekstra yöntemler varsa bilmek isterim.

Google'ın One ve Drive hizmetini kullanıyor muydun?
Hayır kullanmıyordum mailim 2020-2021 gibi watpad sitesinden sızdırılmış olarak gözüküyordu mailimi arattığımda. Birde icd games sitesi vardı. En son mail şifremi basit bi şifre oluşturmuştum ve bu şifreyide sanırım sızdırılan sitelerdeki şifrem ile aynıydı mailime bu şekilde erişebildi diye düşünüyorum. Steam hesaplarımı geri aldım şu an sadece farklı lokasyonlardan giriş denemeleri devam ediyor ama hepsi başarısız yazıyor. Son olarak kaspersky programının ücretli versiyonunu almayı planlıyorum hem mobil hem bilgisayar için güncel antivürüs programları içinden en iyisi bumudur acaba?

Geçtiğimiz aylarda Google'ın bulut hizmetleri de verilerini sızdırdı. İyi ona yakalanmamışsın depoladıklarınla birlikte kayıtlı cep telefonunda giderdi.

Sıfırdan bir e-posta adresi al. Steam vb platformlardaki üyeliklerini yeni alacağın e-posta adresine tanımla. Her bir platforma özel şifre oluştur hiçbir zaman şifrelerin aynı ve öncekilere benzer olmasın.

Şifrelerini herhangi bir elektronik aletlere hatırlatma amacı ile kaydetme! Eski usül bir kağıda yaz cüzdanında taşı ve kimseyle paylaşma.

Cihazın üzerinden bilgilerin çalınmadığı için AntiVirüs'e ihtiyacın yok. Seni mevcut durumundan kurtaramaz fakat çok istiyorsan yine bir AV hizmeti alabilirsin.

Antivürüsü ileride olası keylogger gibi sorunları önlemek için düşünüyordum. Mevcut durumdan pek bi kurtuluş yok gibi ama iki adımlı doğrulamayı açıp şifre değişince sesi kesildi sanırım. Sadece giriş denemeleri devam ediyor bi zaman sonra o da durur herhalde. Teşekkür ederim bilgilendirme için.

Malwarebytes ile tarat. Şifreleri değiştir, iki aşamalı doğrulama aç hesaplarında. Ek olarak siber suçlarla mücadeleye (pek ilgilenmezler ama) gidebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…