Çözüldü Kendi modeli online'da baskı siparişi verilebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ahmet_Emir

Centipat
Daha fazla  
Merhaba.
Bir zamanlar Tinker CAD'den model yapıp sonra o yaptığımız modeli eve sipariş etme gibi bir şey vardı diye hatırlıyorum. Yanlış olma ihtimali var bu yüzden sormak istedim. Ben tinker CAD gibi yerlerden model yapsam bu modeli bir sitede falan bastırıp alma gibi bir şansım var mı? Evde baskı makinem yok bu yüzden baskı yapıp kargolayabilecek bir hizmet var mı merak ediyorum. Tinker CAD de böyle bir şey okumuştum sanırım. Cevap verebilirseniz çok sevinirim. İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
0.4 mm olacak.

0.4 mm genişleticeksin masaya oturacak boşluk kısmı falan.

Demek istediğini tam olarak anlayamadım. Ben sana Instagram'dan istek atayım. Oradan konuşuruz.

Konuya bakacak olanlar için çözüm olması amacıyla yazıyorum. İnternet sitelerinden baskı almak aşırı pahalı 400 gram flament baskıya 6000 lira fatura aldım. Başka bir yerde 3000 lira. Aşırı pahalı baskı fiyatları. Eğer şehrinizde varsa baskı yapan dükkanlar onlara bakabilirsiniz. Ben henüz bakmadım. O yüzden bir şey diyemiyorum ama muhtemelen daha ucuz olur. O yüzden eğer tanıdığınız yoksa veya birisiyle anlaşmadıysanız hiç bu işe girişmeyin. Belki yapan yerler varsa olabilir. Bir de anlaştığınız kişiyle gönderme, basma gibi sorunlar olmamasına dikkat edin iyi günler.

Baskı yapan 2,3 site buldum bakmak isteyen olabilir diye.

-Fibilo
-Robo90
-Xometry
Evet yapan yerler var, ne gibi bir model basıcaksınız bende 3d printer var baskı alıp kargolayabilirim

Evet yapan yerler var, ne gibi bir model basıcaksınız bende 3D printer var baskı alıp kargolayabilirim.

Hangi siteler mesela?

Henüz modellemediğim için resmini göstererek anlatmaya çalışacağım. Almak istediğim 2 model var. Birisi çok basit. Bilgisayarın bataryasını bir zemine yerleştirmek için. Diğeri ise biraz komplike yapabilir miyim bilmiyorum. Açıkçası fonksiyonlu bir bardak tutucu şuna 700 lira vermek istemiyorum. Daha ucuza nasıl getirebilirim diye düşünürken aklımda model bastırmak geldi. Böyle daha ucuza geleceğini düşündüm tabii ki fiyat konusunda pek bilgim yok. Eğer siz baskı alıp gönderebilirsiniz daha iyi olur sanırım. Çünkü bu işlerde bilgili değilim. Birisiyle konuşup derdimi anlatmak daha kolay olur diye düşünüyorum.

Fonksiyonlu bardaklık hakkında ne düşünüyorsunuz? Oluru var mıdır ve daha uyguna gelir mi?

Bu arada biraz acele ettiğim için ölçüleri belirtemedim. Kusura bakmayın.

Dosya Ekleri

• IMG_20240713_133051.jpg
    67 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_20240713_133020.jpg
    79,9 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_20240713_133537.jpg
    205,1 KB · Görüntüleme: 25

300-400 civarı basarım kaç gram olacağına göre tasarımı hazırlayıp atarsanız, fakat elimde beyaz filament kalmadı kırmızı siyah ve turuncu var. kullanıcı adım: a.l_p.h instagramdan yazabilirsiniz numaramı buradan vermiyeyim

Son düzenleme:

Hangisi için 300, 400 TL civarı dediniz? Basit olanın modelini tinker CAD üzerinden modelledim. Stl veya obj olarak kaydetmem bir şey fark eder mi? Sanırım stl olarak kaydetmem daha iyi olur ama yine de sormak istedim. Kaç gram olacağını falan bilmiyorum. Sanırım tinker CAD'den doluluk oranını falan ayarlayamıyorum. Bir de ailemin güvenmesi için site daha iyi olur gibi. Henüz 16 yaşındayım bu yüzden babamın kartını kullanacağım.

Ben de 16 yaşındayım sen verdiğim Instagram hesabından yaz bana numaramı oradan vereyim numarama stl dosyasını atarsın kaç gram olur hesaplarım programdan.(Ona göre de fiyat biçerim)

Güven problemi olmasın ben sana gönderirim fotoğrafını baskı bittikten sonra öyle yaparsın ödemeyi kargo parası benden olur gönderirim. Ayrıca baskı hizmeti veren yerler çok hızlı alıyor baskıları bu yüzden kalitesiz çıkıyor ürünleri

Son düzenleme:

Doğrudur kalitesiz olabilir. O zaman ben yarın akşama kadar diğer modeli hazırlamaya çalışırım. En geç 1,2 güne yaparım diye düşünüyorum. O sırada babama da olayı anlatırım. Modelleri bittikten sonra yazarım sana.

Tamamdır

Ben dün akşam 2 modeli de bitirdim ama modelin masaya uygun olup olmadığına bakmam gerek ve akşam yola çıkacağım. Şu an şehir dışındayım. Akşam 8,9 gibi eve gelince ölçüyü alır ona göre son kontrolü yaparım.

0.4 tolerans(genişleyecek) bırakırsanız boşluklar ve oturacak yerler için yoksa oturması zor olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…