Kendi Türkçe yamamızı yapabilir miyiz?

Yer
Konya
Daha fazla  
Oynamak istediğim bir oyun var. Oyunun Türkçe yamasını bulamadım. Kendim yapabilir miyim? Yu-Gi-Oh! Legacy of the Duelist: Link Evolution oyun bu, öyle güçlü bir oyun değil o yüzden işim biraz daha basit olur diye düşünüyorum. Oyunun satranç gibi karşılıklı turlarla geçen bir yapısı var. Kartlarla oynanıyor, her kartın ayrı özelliği var ve bu kartların bilgilerinin yazıldığı yer İngilizce olduğu için neyin ne olduğunu anlayamıyorum. Eğer bir şekilde çeviriyi yapabilirsem. Oyundan ban yiyip bir daha girememe gibi bir durum olur mu?

@Paul Joseph Goebbels Zor olan çevirmenlik mi yoksa programları, dosyalara ulaşması falan mı?
Paketleri acabilirsen yaparsin. Ben Dark Souls II kendim cevirdim ve oynadim guzelce. İki kere son Boss'a geldim.
Paketleri program aracılığıyla mı açmam gerekiyor?

@Paul Joseph Goebbels Zor olan çevirmenlik mi yoksa programları, dosyalara ulaşması falan mı?
İkisi de zorlayabilir.
Belki acmana gerek yoktur, dil dosyalari bir klasordedir ve not defteri ole duzenleyebiliirsin.

Eger paketlenmis ise; Gerekli programlarla yada gerekli kodlar ile CMD'den, Powershell'den komutlar vererek acilabiliyor.

Bunun icin oyunun data paketlerinin nasil bir sey oldugunu ogrenmen gerekir.

Dosyaların belli formatı ve konumu var genelde ama değişkenlik de gösterebiliyor. Oyunun dil dosyaları nerede diye internette aratabilirsin. Sonra o dosyaları açmak için program bulman lazım. Çevirmek de direkt yazıyı düz çevirmekle olmuyordu sanırım. Belli formatı mı ne vardı. Attığım konuya bakabilirsiniz dediğim gibi.

O zaman önce şu dosyalara bir göz atayım, umarım bir şeyler bulurum da onun üzerinden yürürüm. Peki bir şekilde Türkçeye çevirme işlemini başarabilirsem. Oyundan ban yeme veya multiplayerden ban yeme durumuyla karşılaşabilir miyim?

O zaman önce şu dosyalara bir göz atayım, umarım bir şeyler bulurum da onun üzerinden yürürüm. Peki bir şekilde Türkçeye çevirme işlemini başarabilirsem. Oyundan ban yeme veya multiplayerden ban yeme durumuyla karşılaşabilir miyim?
Bir suru oyun oynadim yamayalarak, bir sey olmadi ama yamalamak yasal degil

Oyunu bilmediğimden bir şey diyemem fakat oyun dosyalarıyla oynamış oluyorsunuz. Sıkıntı çıkabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı