Kendi VR konsolumu yapmak istiyorum

Samet_32

Centipat
Daha fazla  
Ben PC kullanıcısıyım ve PC için VR konsolu almak ya da yapmak istiyorum. Drive4VR gibi uygulamalar PC de çalısıyor mu onu da bilmiyorum. Size zahmet nasıl yapabileceğimi veya dirve4VR PC'de çalışır mı onu söyler misiniz? Ona göre satın alacağımda.

Hocam böyle bir programı ilk defa görüyorum. Konuyu takip edeceğim ve bakacağım. Cidden kumandasız ve VR başlıksız VR oyunları oynanabilir mi merak ediyorum.

Hocam böyle bir programı ilk defa görüyorum. Konuyu takip edeceğim ve bakacağım. Cidden kumandasız ve VR başlıksız VR oyunları oynanabilir mi merak ediyorum.
uygulamayı biraz araştırdım bazı arakdaşlar bi yöntemle mouselerini kumanda yapmışlar

Uygulamayı biraz araştırdım bazı arkadaşlar bir yöntemle farelerini kumanda yapmışlar.

Yapılabiliyor fakat gerçekten kötü oluyor... Deneyebilirsin, ben direkt "kendi" küçük bir VR'ımı yapmıştım... Biraz kötü olmuştu ama neyse, sonra paraya kıyıp Oculus Quest 2 aldım, gerçekten çok fazla fark ediyor... Her neyse! İhtiyacın olan tek şey, ortalama seviye kodlama(belki biraz daha üstü), 3 adet derece ve yön sensörü, kaliteli bir ekran... Ya da amaaan, böyle anlatırsam ömür geçer :D kısaca şöyle anlatayım!
Gözlük için:
  • Arduino Micro.
  • HDMI arabirimli 5 inç Raspberry Pi LCD ekranı.
  • Google cardboard uyumlu sanal gerçeklik seti (şu ucuzlardan olabilir, bulabilirsen tabii, ben hangisi ile yaptığımı hatırlamıyorum)
  • 6dof mpu 6050 3 eksenli jiroskop ve ivmeölçer.
  • 1X Açma/Kapama anahtarı.
  • 2X LED.
  • 1X 150 ohm direnç.
  • 1X mikro USB kablosu (en az 2 metre uzunluğunda)
  • 1X HDMI kablosu (ince olanları hareketi daha az engeller, ayrıca en az 2 metre uzunluğunda)
  • Birkaç jumper kablo.
  • DC adaptör fişi 5V 3a (Raspberry Pi uyumlu olanı mükemmel çalışır)
  • Push button.
Bunları kullarak gerçekten çok güzel bir gözlük yapabilirsin, hiç yoktan sadece gözlüğünü... Ortalama olarak şöyle bir şey olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Onun dışında kumandayı yapmak aslında basit ama bunu nasıl oyuna aktarırsın bilemem, ben 3. parti yazılımla yapmıştım.

• Arduino UNO.
  • Mpu6050
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Yapılabiliyor fakat gerçekten kötü oluyor... Deneyebilirsin, ben direkt "kendi" küçük bir VR'ımı yapmıştım... Biraz kötü olmuştu ama neyse, sonra paraya kıyıp Oculus Quest 2 aldım, gerçekten çok fazla fark ediyor... Her neyse! İhtiyacın olan tek şey, ortalama seviye kodlama(belki biraz daha üstü), 3 adet derece ve yön sensörü, kaliteli bir ekran... Ya da amaaan, böyle anlatırsam ömür geçer :D kısaca şöyle anlatayım!
Gözlük için:
  • Arduino Micro.
  • HDMI arabirimli 5 inç Raspberry Pi LCD ekranı.
  • Google cardboard uyumlu sanal gerçeklik seti (şu ucuzlardan olabilir, bulabilirsen tabii, ben hangisi ile yaptığımı hatırlamıyorum)
  • 6dof mpu 6050 3 eksenli jiroskop ve ivmeölçer.
  • 1X Açma/Kapama anahtarı.
  • 2X LED.
  • 1X 150 ohm direnç.
  • 1X mikro USB kablosu (en az 2 metre uzunluğunda)
  • 1X HDMI kablosu (ince olanları hareketi daha az engeller, ayrıca en az 2 metre uzunluğunda)
  • Birkaç jumper kablo.
  • DC adaptör fişi 5V 3a (Raspberry Pi uyumlu olanı mükemmel çalışır)
  • Push button.
Bunları kullarak gerçekten çok güzel bir gözlük yapabilirsin, hiç yoktan sadece gözlüğünü... Ortalama olarak şöyle bir şey olur.

Onun dışında kumandayı yapmak aslında basit ama bunu nasıl oyuna aktarırsın bilemem, ben 3. parti yazılımla yapmıştım.

• Arduino UNO.
  • Mpu6050

Hocam bu program sanal gerçeklik olmadan çalışmıyor mu?

Hocam bu program sanal gerçeklik olmadan çalışmıyor mu?

Çalışır fakat çok kötü oluyor, 1 gram zevki yok, VR'ın zevki zaten gerçek hayatta yaptığın şeylerin birebir olarak başka bir evrendeymiş gibi gözüne yansıması, bende önceden senin gibi o program ile çok uğraştım, 2 mouse bağlamalar, joyistic ile yapmalar, oluyor fakat 1 gram zevki olmuyor.

Çalışır fakat çok kötü oluyor, 1 gram zevki yok, VR'ın zevki zaten gerçek hayatta yaptığın şeylerin birebir olarak başka bir evrendeymiş gibi gözüne yansıması, bende önceden senin gibi o program ile çok uğraştım, 2 mouse bağlamalar, joyistic ile yapmalar, oluyor fakat 1 gram zevki olmuyor.
Tamam bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı