VR gözlüklerinin kendi sistemi mi var?

Nemai

Megapat
Daha fazla  
VR gözlüklerin kendi sistemi mi oluyor oyun için? Yoksa bilgisayarın gücünü mü kullanıyorlar? Biraz bakmıştım 16 GB RAM falan yazıyordu özelliklerinde.

VR gözlüklerin kendi sistemi mi oluyor oyun için? Yoksa bilgisayarın gücünü mü kullanıyorlar? Biraz bakmıştım 16 GB RAM falan yazıyordu özelliklerinde.

Farklı modeller var bazıları gücü bilgisayardan alıyor bazılarına ise oyunu üzerindeki slot a takip çalıştırıyorsun bilgisayardan güç alması da kofu bir şey değil bildiğim kadarı ile monitör gibi ekran kartına bağlıyorsun çalışıyor.

Şu an içinde kendi sistemi olan tek VR gözlükleri Oculus GO, Oculus Quest, Oculus Quest 2. Oculus Quest 2 en güçlü olanı fakat yine de Half-Life alyx gibi oyunları içinde oynamak imkansızdır çünkü VR gözlüklerinin içinde Android kurulu ve oyun yapımcıları isterse portlayabilirler eğer güçlü bilgisayarınız varsa bedava olarak alvr, 20 dolar vererek Virtual desktop indirip kablosuz bilgisayardaki VR oyunlarını oynayabilirsiniz ancak 5GHz Wi-Fi 5 olmak zorunda yoksa gecikme çok fazla olur ya da Oculus link veya 3-5m arasında USB 3.0 kablo alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı