Açıkçası bu konun öyle pat diye bir çözümü benim bildiğim kadarıyla yok. Eskiden olsa bu iş için yapılmış işleyen isteler vardı. Amatör kayıtların konulduğu, az da olsa inanın dinlediği sitelerden bahsediyorum. Şimdi varsa yoksa her şey sosyal medyada akıyor. Çok büyük kitle var ama bir o kadar büyük reklam dönüyor, o kadar fazla içerikte de kimse kimseyi dinlemiyor. Zaten içeriği süzmek nerdeyse imkansız. Belli başlı hesaplar sivriliyor. Onlar da nasıl olsa bir yere geldik diye burunlarından kıl aldırmıyorlar. Yine aralarında türüne göre amatör müziklere destek sağlayan hesaplar vardır. Öyle hesaplarla ne kadar tanıtım yapılabilir, onu bir denemek lazım. Zaten şu an başka bir yolu yok.
Nasıl başka yolu olmaz dersen en fazla etrafındaki insanlara yayıp onların yaymasını bekleyebilirsin. Tabii bu da yine sosyal ağlardan medet ummak oluyor, dediğim yere geliyor yani.
İşte bu yüzden ben internette arama yaparken kayıt olup kendi içeriğini ekleyebileceğin bir yer buldum. Biraz düzenleyip yayına aldım ama tahmin edileceği gibi pek bir katılım yok.
Eğer biraz olsun kitle oluşursa tamamen odaklanacağımız yer işte tam da bu olacak. Tabii rock, metal türevleri için düşünebildim bunu. Diğer müzikler kısmı da var ama ağırlığı rock, metal oluştursun diye düşündüm. Sitenin linki imzamda var.