Steam Kendiliğinden oyunları iade etti

Ghostxz3

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selam, bundan tam 6 7 ay önce Steam oyunlarımı iade etti kendiliğinden ve bunun bir çözümünü bulamamıştım. Aldığım bir sürü oyunlar bakiyem filan hesap gitti, bu sorunu nasıl çözebilirim arkadaşlar? Destek ekibine yazdım ama daha geri dönüş olmadı ve çok da kafam karıştı bir sürü seçenek var. İade edilen oyunlarında kanıtı:

steam iade 1.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen satın aldığınız oyunları bir kart ile aldınız. O kartta sizin değildi ve bir süre sonra harcama itirazında bulundular.

İkinci bir seçenek ise illegal yollarla edinilen kartla alışveriş yaptınız ve harcama itirazı oluştu.

Üçüncü bir ihtimal ise hesapta bir sıkıntı var ya da yanlış bir durum. Oyuzden de iade edilmiş olabilir.
Hesabını başkasına verdiysen bile 6 7 ay önceki alınan oyunları iade edemez.
Muhtemelen legal olmayan bir durum var.

Muhtemelen satın aldığınız oyunları bir kart ile aldınız. O kartta sizin değildi ve bir süre sonra harcama itirazında bulundular.

İkinci bir seçenek ise illegal yollarla edinilen kartla alışveriş yaptınız ve harcama itirazı oluştu.

Üçüncü bir ihtimal ise hesapta bir sıkıntı var ya da yanlış bir durum. O yüzden de iade edilmiş olabilir.
Hesabını başkasına verdiysen bile 6 7 ay önceki alınan oyunları iade edemez.
Muhtemelen legal olmayan bir durum var.

Birinci verdiğin ihtimal ile ikinci verdiğin ihtimal arasındaki fark nedir?

Birinci verdiğin ihtimal ile ikinci verdiğin ihtimal arasındaki fark nedir?
Herhangi bir yakınının (baba,anne,hala,teyze,dayı,amca...) kartı ile alındıysa ilk ihtimal;
Çalıntı kredi kartı kullanıldıysa (illegal) ikinci ihtimal olabilir.

İlk ihtimal saçma gelebilir ancak forum da birden fazla kez o ilk durum da konu açan insanları gördüm.

Yanlış anlama ama bakiye gitti ve kendi kendine iade oldu diyorsun. Paranın karta geri yatması gerekiyor. Bu işte bir terslik var. Kaç yıldır Steam kullanıyorum hiç kendi kendine iade olmadı. Acaba başka birisinin kartını mı kullandın? 🤔

@fatih murdock ikinci ihtimali illegal olarak tanımlıyorsunuz, ilk ihtimal legal olabilirmiş gibi. Arkadaşımız da buna dikkat çekmiş bence. İkisi arasında bir fark yok.
İlk ihtimal şöyle legal olabilir:
Örneğin annenizin ya da babanızın bir şey demeyeceğini düşünerek alışveriş yaparsın. Ancak annen veya baban bu durumu fark eder ve harcama itirazında bulunur.
Yoksa zaten her iki durumda totalde habersiz yapılan işlem.

Herkese selam, bundan tam 6 7 ay önce Steam oyunlarımı iade etti kendiliğinden ve bunun bir çözümünü bulamamıştım. Aldığım bir sürü oyunlar bakiyem filan hesap gitti, bu sorunu nasıl çözebilirim arkadaşlar? Destek ekibine yazdım ama daha geri dönüş olmadı ve çok da kafam karıştı bir sürü seçenek var. İade edilen oyunlarında kanıtı:

Eki Görüntüle 1791348

Kart sizin değil demek ki başka birisinin kartıyla geçmişsiniz oyunları bu durumda Steam fark ediyor hesabı kapatıp oyunları iade ediyor benim de birçok hesabım kapandı bu yüzden.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı