Kendiliğinden yüklenen uygulamalar

Telefonunuza .apk olarak uygulamamı indirdiniz. Eğer böyle bir durum varsa o programı kaldırın.
2. olarak kullandığınız bir bakım programımı var ?

Telefonunuza herhangi bir siteden uygulama yüklenmiş ve arka planda devamlı uygulamalar yüklüyor.
Site genelde telefonunuza virüs bulaşmıştır diye tarayıcıyı kitler ve arka arkaya sayfalar açılır tıkladığınızda uygulama bir şekilde kendini yükler. Devamlı arka planda uygulama indirebilir. Çözüm olarak yedeklerinizi alıp odin ile orijinal yazılımı yükleyebilirsiniz.
Mesaj, çağrı kaydı, rehber, takvim, kişi listesini Google Play'den Easy Backup uygulaması ile kolay bir şekilde yedek alıp sonra tekrar geri yükleyebilirsiniz.

Cevaplar için teşekkür ederim. Cihazın içindeki bilgilerin bir önemi yok benim için. Odin ile yapıcaktım ama virüsler mtp özelliğini devre dışı bırakmış. Ne yaptıysam olmadı. Bilgisayar cihazı bulamıyor. Cihazın arka planında çok fazla virüs çalışıyor. Pili dolmuyor bi sebepten. Cihazı tamamen silip yeni bir android sürümü yüklemem gerekiyor sanırım. Nasıl yapıcağım hakkında bir bilgisi olan var mı?
@thesorrowman @Recep Baltaş @Ali Güngör

Sevgili Ömer

Sorunun çözüldü mü bilmiyorum ama yinede yardımcı olmak istiyorum.

Aynı sorun ile bir tanıdığım general mobile elite cihazında karşılaştı. Bende yardımcı olmak adına cihazı elime aldım ve tıpkı senin gibi cihaza uygulamalar yüklüyor idi. Virüsü silmek için hangi antivirüs programından yardım istediysem hiçbiri yardımcı olamadı. Kimisi virüsü tespit etti ama müdahale edemedi, kimisi tespit bile edemedi. Bende cihaza Root attım ve manuel olarak bir süre taradiktan sonra virüsü buldum, ve birkaç tane dosyasını sildim. Virüs kendisini sistemin çalışması için gerekli olan dosyaların arasına yerleştirmişti. Bu dosyaları sildikten sonra virüsün yüklediği uygulamaları sildim ve bir daha yüklenmediler.

Sonuç olarak sakın bir virüs programına sığınma. Cihaza Root at ve dosyayı kendin ara, bul ve sil.

İyi günler

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı