Kendimi nasıl geliştirebilirim?

jQker_qp

Centipat
Merhaba arkadaşlar. Ben bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum bu yıl liseye geçtim 9. sınıfın 2. dönemi biraz boş geçiyor ve bu boş zamanlarımda kendimi geliştirmek istiyorum. Zaten bir yandan İngilizcemi geliştirmeye çalışıyorum. Ancak ileride işlerimde bana yardımı olabilecek ya da yazın o yönde çalışabileceğim bir uğraş istiyorum. Mesela video düzenlemek veya Photoshop gibi programları öğrenmek gibi. Ya da herhangi bir şey. Bir öreniniz var mı? Sizce ne yapabilirim? Sadece bilgisayar alanında kendimi geliştirmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

İngilizce öğren. Bilgisayar mühendisliği için sayısal derslere önem ver. Şimdiden veri yapıları ve algoritmaları kavra. İstedigin bir kod dili ile ön hazırlık yap kendini geliştir o dilde.

derslerin nasıl

Udemy sitesine üye oluyorsun. İlk üyeliğin vermiş olduğu kampanyalarla işine yarayabilecek tüm uygulamaları ilk etapta satın alıyorsun ve zaman buldukça izleyip uyguluyorsun. Ne kadar çok şey öğrenirsen senin için o kadar iyi olur.

Sorbil diye site var burada Unity'den tut Microsoft programları hatta yanlış hatırlamıyorsam Photoshop eğitimleri de var başka şeylerde de gelişmek istiyorum diyorsan diksiyon Japonca İngilizce vs. gibi diller var öneririm.

Merhaba! Bilgisayar mühendisliği okuma isteğin ve bu yönde şimdiden kendini geliştirmek istemen çok güzel.

1-Algoritma ve Mantık
2-Sayı Sistemleri ve Veri Yapıları
3-Programlama Temelleri

Bu üç alanda temel bir anlayış oluşturmak, bilgisayar mühendisliği eğitimine başladığında sana büyük bir avantaj sağlayacaktır. Başlangıçta her şey karmaşık gelebilir, ancak sabırlı ol ve düzenli olarak çalışmaya devam et. Başarılar!

9 ve 11.sınıf YKS için en önemli iki senedir. En önemli konular o iki senede veriliyor. Eğer her konuyu yeterince anladığınızı düşünüyorsanız İngilizceyi öğrenmeye bakın. O yaşlarda öğrenebildiğiniz kadar şey öğrenin. İleriki yaşlarda sorumluluk artıyor ve zaman azalıyor. İyice vaktiniz varsa da yanına bir programlama dili ve onunla projeler yapma görevini ekleyebilirsiniz. Başarılarınız daim olsun..

30 yaşında mesleğini eline almış,evli bir birey olarak konuşuyorum kardeşim. Kafasının içinde beyni olan birisi açlığından ölmemiştir. Hayatınızı kurmanın odağını şu mesleği yapıcam, bu işi kurucam diye yapmayın lütfen.

Kendinizi geliştirmek için dil öğrenin, insan tanıyın. Yurtdışına gidin, yaşayarak öğrenin.
Hayat şanstan ibaret.
X mesleği yapmak istiyordum başaramadım. Çok üzüldüm. Şuan ki mesleğimi okudum ve ne olacağımı bile bilmiyordum. Şimdi olmak istediğim mesleği iyiki olmamışım diyorum. Daha fazla kazanıyorum. Herşey şans, tanıdığım insanlar öğrendiğim diller gezdiğim ülkeler yanıma kâr kaldı.
Not: hayatının sonuna kadar zaten kendini gelişticeksin, kimseden duyamazsınız ben kendimi geliştirdim bitti diyen olmamıştır

Yazılım mühendisliği 1. sınıf öğrencisi olarak sana verebileceğim en güzel tavsiye İngilizce öğrenmen yönünde olacaktır. İngilizcem yeterli olmadığı için hazırlık okudum. Boşa giden bir seneydi gerçekten. İngilizce de güzel bir seviyede olmak gerçekten üniversitede çok işine yarar. Ayrıca bir bilgisayar mühendisi olarak da işine çok yarayacaktır. Ek olarak ben BTK Akademi ve Udemy den eğitimler alıyorum şu an. Bu sitelerde biraz dolaşınca ne kadar çok şey barındırdıklarını fark edeceksin. Bir de BTK akademi de lise öğrencilerine özel yüz yüze eğitimler oluyor. Ben de katıldım. Eğer bulunduğun şehirde denk gelirse ve ilgini çeken bir etkinlikse katılmanı tavsiye ederim. Hayatında başarılar dilerim dostum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…