zoin
Hectopat
30 yaşında mesleğini eline almış, evli bir birey olarak konuşuyorum kardeşim. Kafasının içinde beyni olan birisi açlığından ölmemiştir. Hayatınızı kurmanın odağını şu mesleği yapacağım, bu işi kuracağım diye yapmayın lütfen.
Kendinizi geliştirmek için dil öğrenin, insan tanıyın. Yurt dışına gidin, yaşayarak öğrenin.
Hayat şanstan ibaret.
X mesleği yapmak istiyordum başaramadım. Çok üzüldüm. Şu anki mesleğimi okudum ve ne olacağımı bile bilmiyordum. Şimdi olmak istediğim mesleği iyi ki olmamışım diyorum. Daha fazla kazanıyorum. Her şey şans, tanıdığım insanlar öğrendiğim diller gezdiğim ülkeler yanıma kâr kaldı.
Not: Hayatının sonuna kadar zaten kendini gelişticeksin, kimseden duyamazsınız ben kendimi geliştirdim bitti diyen olmamıştır.
Ben bilgisayar kullanıyorum diye kendimi yıllarca sadece bilgisayar mühendisliği için çalışmaya zorluyorum ama bu da bana hep bunaltı ve zorundalık hissi kaplamaya başladı, eğer kazanamazsam hayatım biter diye sürekli düşünüyorum ama son zamanlarda acaba diğer meslekler hakkında hiçbir şey bilmesem bile yine de yapabilir miyim diye düşündürüyor.