Kendimizi geliştirmek için ne yapmalıyız?

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar arkadaşlar ben 20 yaşında bir gencim ve lojsitik mezunuyum liseden ve bir depo gibi bir yerde malum fiyata aylık çalışıyorum YKS olmadı yani tatmin olmadım tekrar hazırlanmak psikolojik vs yıpranmalar yaşamak istemiyorum kendimi geliştirmem lazım. Her zaman Polonya gitme gibi bir hedefim var uzun sürer işte şu an bir işte çalışıyorum ama hep böyle çalışmamalıyım. İnternet kafe açmak gibi bir hedefim vardı 15 yaşlarındayken de ve ücretli kütüphane de açmak iyi fikir diye düşünüyorum en azından bir adım atmalıyım sizce nasıl?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dilin iyise iys sınavlarına falan gir, yurt dışında en kötü üni okumaya çalış sonra zaten orda iş bulursun, yani bilemiyorum ama bi sapın ucundan tutman senin yararına olur bi adım atman gerek bence. Çünkü burda biraz zor adam olunuyor.

Dilin iyise iys sınavlarına falan gir, yurt dışında en kötü üniversite okumaya çalış sonra zaten orada iş bulursun, yani bilemiyorum ama bir sapın ucundan tutman senin yararına olur bir adım atman gerek bence. Çünkü burada biraz zor adam olunuyor.

Dediğin gibi bir yol çizmem lazım dil çalışmayı seviyorum aslında kendimi lojistik üzerinde geliştirip sertifika vs alıp Polonya gidebilirim o süreçte de ek gelir vs internet kafe açabilirim veya bit iş yapmam lazım?

Okumak konusunda öneri yapmayayım çünkü Türkiye için ve genel olarak çok bilgim yok. :D İnternet kafe mantıklı ancak iyi bir sermayen yoksa fazla masraflı olur diye düşünüyorum. Bir de internet kafe işine gireceksen en azından ortaklaşa girmen lazım. Yani bu iş üzerinde ciddiysen ve gelişmek istiyorsan diyeyim. Ücretli kütüphane nasıl oluyor detay verirsen fikrimi söyleyebilirim.

Polonya'da faaliyet gösteren firmaların iş ilanlarına bakıp başvuru şartlarında aranan özellikleri inceleyebilirsiniz ve eksik olduğunuz konular varsa bu eksikliklerinizi gidermeye çalışabilirsiniz. Türkiye'den alınan sertifikaların yurt dışında geçerli sayılmaması ihtimali de bulunuyor, bundan dolayı sertifika edinmeyi düşünüyorsanız uluslararası geçerliliği olan sertifika veren kurumları araştırabilirsiniz.

Okumak konusunda öneri yapmayayım çünkü Türkiye için ve genel olarak çok bilgim yok. :D İnternet kafe mantıklı ancak iyi bir sermayen yoksa fazla masraflı olur diye düşünüyorum. Bir de internet kafe işine gireceksen en azından ortaklaşa girmen lazım. Yani bu iş üzerinde ciddiysen ve gelişmek istiyorsan diyeyim. Ücretli kütüphane nasıl oluyor detay verirsen fikrimi söyleyebilirim.
Hocam yardım alırım o sıkıntı değil internet kafe açmak bazıları için 2025 yılında kötü bir fikir ama bence tutar gibi. Ücretli kütüphane ise şu belediye kütüphaneleri çok dolu oluyor ve belirli saatler aralığında açık ücretli olanda ise mesela aylık 1bin tl ücret alırsın sıcak su olur kahve içmek isteyen vs ve her zaman açık olur klıma internet sıkıntısı asla olmaz priz sıkıntısı vs bunlar hep belediye kütüphanelerinde sıkıntı? Verdiğim fiyat örnek bazıları deneme yaptırtıyor mesela yks denemesi ayda 4 ve fiyat biraz daha artıyor.

Polonya'da faaliyet gösteren firmaların iş ilanlarına bakıp başvuru şartlarında aranan özellikleri inceleyebilirsiniz ve eksik olduğunuz konular varsa bu eksikliklerinizi gidermeye çalışabilirsiniz. Türkiye'den alınan sertifikaların yurt dışında geçerli sayılmaması ihtimali de bulunuyor, bundan dolayı sertifika edinmeyi düşünüyorsanız uluslararası geçerliliği olan sertifika veren kurumları araştırabilirsiniz.

Hocam lojistik diplomam var liseden ve usta dükkan açma vs var dediğiniz gibi sertifikalar uluslararası olacak diş geliştiririm ve atıyorum forklift ehliyeti gibi eksik parçaları tamamlarım ama bu 2 yıl sürer gibi bence gitmem fazla bilgim de yok iş vs bulma konusunda.

Hocam yardım alırım o sıkıntı değil internet kafe açmak bazıları için 2025 yılında kötü bir fikir ama bence tutar gibi. Ücretli kütüphane ise şu belediye kütüphaneleri çok dolu oluyor ve belirli saatler aralığında açık ücretli olanda ise mesela aylık 1bin tl ücret alırsın sıcak su olur kahve içmek isteyen vs ve her zaman açık olur klıma internet sıkıntısı asla olmaz priz sıkıntısı vs bunlar hep belediye kütüphanelerinde sıkıntı? Verdiğim fiyat örnek bazıları deneme yaptırtıyor mesela yks denemesi ayda 4 ve fiyat biraz daha artıyor.

Hocam lojistik diplomam var liseden ve usta dükkan açma vs var dediğiniz gibi sertifikalar uluslararası olacak diş geliştiririm ve atıyorum forklift ehliyeti gibi eksik parçaları tamamlarım ama bu 2 yıl sürer gibi bence gitmem fazla bilgim de yok iş vs bulma konusunda.
O da mantıklı gibi. Bir de internet kafeyi nerede açacaksın orası var.

@Bilgici1 Merkezi bir yerde açsan daha mantıklı olur. Köşe yerlerde açarsan ve reklamı olmazsa çok gelen olmaz diye düşünüyorum. Yani herkesin bileceği bir yerde açacaksın ki gelen kişi sayısı kısıtlı olmasın.

forklift ehliyeti gibi eksik parçaları tamamlarım ama bu 2 yıl sürer gibi bence gitmem fazla bilgim de yok iş vs bulma konusunda.
İş aramak geçmiştekine göre daha kolay olabilir çünkü şimdi elimizde ChatGPT, Grok, Phind, Perplexity, Gemini gibi yapay zekâ araçları bulunuyor. İş ilanları nereden takip edilir, başvuru şartları nelerdir, şartlara ne kadar uyuyorsunuz bu tür soruları yapay zekâ araçlarına sorabiliyorsunuz. Polonya dili (Lehçe) bilme şartı varsa bu dili öğrenmek için de yapay zekâ araçlarının yardımı olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı