Kendine yatırım yapmak

omersseven

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba 16 yaşında birisi olarak kendinden yaşça büyüklerime sormak istediğim birkaç soru var.

1-benim yaşımdaki kendinize ne tavsiye verirdiniz (ekonomik ve kişisel gelişim)
2-bu yaşta yapacağın en iyi yatırım aracı ne olurdu.
3-okul gerçekten o kadar önemli mi,
Şu bakış açısına sahip biri için: Başkasının emrinde çalışmak istemeyen uyurken gezerken bile para kazanmak isteyen ve bunun için şu an gayret eden gerekirse gençlik yakmaya hazır birisi olarak.

4-ve genel olarak kardeşiniz her tavsiyenizi dinlemeye hazırım.

Yaptıklarım:
-Hisse yatırım uzun vadeli, kripto yatırım günlük yatırımcı ve uzun vade yatırımcı, yapmak ticaret ile ilgili araştırma(ürün getirme konusunda ne yapacağımı bilmiyorum) vb.
-interneti kullanarak pasif oluşturma kur cinsi.
-Motivasyon değil disiplin sahibi olma yolunda çalışıyorum.
-Yapmak istediğim şeyleri başaran kişilerin hayatını inceleyip kendime yararı olacak şeyleri kendi hayatıma uyarlama.
-Dil ve diksiyon, tarz, hal ve hareket gibi konularda ilerleme.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bir alanda spora başla, vücut geliştirme, yüzme vs herhangi bir spor. İngilizce öğren ilk olarak. Ekonomi olarakta şimdilik yaşın küçük olduğu için al-sat yapabilirsin.

Spor için ramazanı bekliyorum, İngilizce boş vakit buldukça yapıyorum ama hala yetersiz hissediyorum.
Al-sat konusuna biraz açıklık getirme şansın var mı?

Son düzenleme:
Okul gayet önemli ama okuman gerekmiyor zengin olmak gibi bir hedefin varsa. Okuyarak zengin olmak da mümkün sana kalmış.

Senin yaşinda olsaydim,
~ Okuluma odaklanir oyun hayatimi bitirirdim.
~ Parami harcamaz altina yatirirdim. Uzun vadede işe girince yatirim sepeti gibi hisse senetlerine girerdim ama 16 yaş için altin risksiz basit bir yatirim yöntemi.
~ Sosyal fobimi yenmeye çalişir, arkadaş çevreme vakit ayirir. Sevdiğim kıza açılırdım. Evet lise aşkimi hala unutamadim
~ Özetle Kariyerime karar verir ona odaklanirdim.

Diş sağlığına dikkat ederek, fırçalama, diş ipi ve ağız gargarası ile ilerde karşılaşabileceğin aşırı pahalı diş masraflarını azaltabilir / engelleyebilirsin. Bu da bir yatırımdır sonuçta değil mi?

Diş teli tedavim oldugu için zaten dikkat ediyorum ve evet iyi bir yatırım öncelik sağlık.

-ekonomi yönetimini öğreniyorum ve bana yararı olmayan harcamalardan kacınıyorum.
-sosyal anksiyetem yok
-hocam yanliş anlamsanız ilişki açısında hiç problemim yok

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…