Kendinizde gelecek görememek

Beş çalışmaktan kastın ne ? Seneler boyu onun bunun çocuklarına kulluk etmek kolay ve mantıklı bir şey değil, zira almanın 1 ayda kazandığı para senin paranın 9 kat fazlasına denk düşüyor. Onun standartına ulaşman için yıllarca çalışman gençliğini heba etmen gerekir ki bu da insanın hayat kalitesini azaltır ve ömrünü kısaltır, yıpratır. Dahi olmakta keza öyle ve çok daha zor, kaldı ki bu ülkede en iyi üniversitelerden mezun işsizlerde çok.

Son düzenleme:

Almanya'da okuyan kuzenim gerçekten de gençliğini verdi ve şimdi karşılığını fazlasıyla alıyor.

Yaşın 15-16 arası olmalı. Bu yaşlarda bende beklentisizdim. Şu an 17 olacağım, son sınıfım. Son sınıf olunca biraz olayları kavradım. Önümde Üniversite sınavı var. İyi bir çalışma ile hayatımı belirleyecek mesleği seçeceğim.

Ben de hala kararsızım. Şu an ne olacağımı bilmiyorum. Saçma sapan meslekler geliyor aklıma. Bir gün yazılımcı, bir gün biyoloji öğretmeni, coğrafya öğretmeni say say bitmez. Meslekler saçma değil ama düşüncem saçma.

Yaşının ilerlemesini beklemelisin. Zaman, her örtüyü kaldırır.

Peki bu kötü ortalmam yüzünden sıkıntı çekmez miyim üniversite sınavında çünkü lise ortalamasından puan geliyor ve benim 9.sınıf ortalamam 54.5 oldu

Arkadaşımın yeğeni meslek lisesinden 58 diploma puanı ile mezun oldu, 1 sene bir taraflarını sıktı ve tıp fakültesi kazandı, 58 diploma notu çok düşük bir diploma notu, Hukuk kazanılabilir fakat tıp kazanmak çok çok zor, çocuk oturdu kazandı. Sadece kendinize bahane üretiyorsunuz başka hiçbir şey değil, bu arada ben de liseden mezun olduğumda dört işlemde sıkıntılıydım ve çarpım tablosu bile bilmezken, 10-11 ay çalışıp ODTÜ kazanmıştım, ben de bahane uydurup bıraksam şu an asgari ücretle çalışıyor olurdum.

Almanya'da okuyan kuzenim gerçekten de gençliğini verdi ve şimdi karşılığını fazlasıyla alıyor.
Ben her şeyi bir yaşı olduğunu düşünüyorum,bizler bu ülkede doğduk ve şanssızız bunu artık kabul edelim.

İster istemez moral bozuluyor keşke yapmasaydım diye ve kafam onda kaldığından pekte ilerletemiyorum.

Moralini bozmak istemem ama çalışan ile çalışmayan aynı konuma gelemez. Ortada bir emek yoksa hayallerini gerçekleştirmek çok zor olur. İşleri biraz ciddiye alıp ona göre hareket et. Türkiye'de hem çabalamak istemiyorum hem de lüks bir hayat sürmek istiyorum diyorsan normal değilsin demektir. Bu bahanelerle kendini geliştiremezsin.

Peki bu kötü ortalmam yüzünden sıkıntı çekmez miyim üniversite sınavında çünkü lise ortalamasından puan geliyor ve benim 9.sınıf ortalamam 54.5 oldu
9. Sınıf ortalaması ile belirlemez bu iş. 4 senenin ortalaması ile OBP puanın belirlenir. OBP önemlidir. 3 senede yükseltmeye bak. Mümkünse öğretmenlerine yalakalık yap. Yoksa 1000'den fazla kişiyi öne atarsın.

Sınav için endişelenme. Eğlenmene bak. Burası Türkiye diye ümitsiz olma. Buranın güzel yanları var ama ben bulamadım hiç. Sen arayıp bulmalısın.

Hayatında başarılar diliyorum, bu konulara ileride bakıp çok güleceksin. Hep ileri bak dostum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…