Kene ısırığına ne yapılmalı?

keneyi çıkarırken patlatmadan çıkarmaya ağız kısmından parça kopmadan çıkarmaya dikkat etmelisin,yada doktora git o çıkarsın,ne kadar süre geçti çıkarman üzerinden bilmiyorum ama 15 gün içinde semptomları görünmeye başlıyor KKKA'nın

Son düzenleme:

Hocam benim bildiğim kadarıyla cımbız ile çıkartılıyor ve doktora gitmesi daha güvenli.

Yok hocam benimki aynı minik yara kabuğu gibiydi zaten anlamadım hafif zorda olsa yara kabuğu sanarak çektim ama normal gibi durmuyordu baktım kene o yüzden yani.

Hocam 1 ay oldu sanırım ama sorunum kalmadı zaten peçeteye geldiğinde gittim elimle patlattım içinden iltihap gibi bir şey çıktı yani herhalde içerdeyken patlatmadım.

Hocam benim bildiğim kadarıyla cımbız ile çıkartılıyor ve doktora gitmesi daha güvenli.

Evet hocam ama gerek kalmadı şansıma.

Hocam Türkiye'de çok fazla var özellikle kırsal alanlarda. Bazı haberler okudum doğruysa ilaçlamalar yapılıyor ama tabii biz yine de önlem almalıyız. Ve eğer bir şikayetiniz olmadıysa grip belirtileri gibi bir şey yaşamadıysanız zannetmiyorum o böceğin kene olduğunu veya zehirli bir kene olduğunu ama tabii ki de benim düşüncemin pek önemi yok ben doktor değilim bir şey değilim siz yine de doktora görünün hocam. Annenizi ikna edemiyorsanız Türkiye'de bir sağlık ocağına giderek doktora görünebilirsin.

Dosya Ekleri

• 1750565223577.png
    174,4 KB · Görüntüleme: 24
  • 1750565294299.png
    141,8 KB · Görüntüleme: 21

Hocam sağ olun tavsiye için zaten ben herhangi bir sorunda direkt doktora gideceğim her türlü, böcek ilacımız vardı onu kullanıyoruz keneye karşı ve çimlerede çok girmiyoruz.

Hocam sağ olun tavsiye için zaten ben herhangi bir sorunda direkt doktora gideceğim her türlü, böcek ilacımız vardı onu kullanıyoruz keneye karşı ve çimlerede çok girmiyoruz.

Hala Hollanda'da mısınız hocam? Vücuda sürülen kokular var hocam kene yaklaşmıyor onu sürünce ama ismini falan bilmiyorum geçen TV'de haber izlerken görmüştüm.

Dün Türkiye'de kene ısırması sonucu 3 kişidaha öldü. Eğer böyle giderse bence yaz bitene kadar 200-300 kişi ölecek diye tahmin ediyorum. Ölen bir kişinin keneyi 1 hafta önce eliyle kopardığı ve bir süre sonra rahatsızlandığı yazıyordu hocam. Yani bir daha elinizle koparmayınız Hollanda'da Türkiye'deki keneden var mı bilmiyorum ama durum çok vahim hocam. Ve bu ilk değil sanırım yani ilk kez insanlar ölmüyor kene yüzünden. 22 yılda 800 insan ölmüş galiba bir internet sitesinde öyle okudum insanların bilinçlenmesi lazım ve önlem almalılar. Ölen insanların çoğu tarım işiyle uğraşanlar diye biliyorum.

Son düzenleme:

Hocam geç cevap verdim pardon evet duydum bayağı ölenler var keneden dikkatli olmaya çalışalım.

Böcek ilacı bende var uzaklaştırıyor tüm böcekleri.

@xthealan2, Türkiye'de yaşıyorsunuz sanmıştım. Yorumumu ona göre yapmıştım. Türkiye'dekiler tehlikeli ve bu yüzden ölenler var. Hollanda'daki keneleri bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…