Kene ısırığına ne yapılmalı?

Hollanda'daki kene riskleri hakkında hiç bir fikrim yok, keşke baştan nerede olduğunuzu söyleseydiniz. Benim kendi mesajimda belirttiğim riskler Türkiye için geçerliydi. Belki de Hollanda'da da böyle bir risk yoktur.
Umarım yoktur.

Hollanda'daki kene riskleri hakkında hiç bir fikrim yok, keşke baştan nerede olduğunuzu söyleseydiniz. Benim kendi mesajimda belirttiğim riskler Türkiye için geçerliydi. Belki de Hollanda'da da böyle bir risk yoktur.
Yinede ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Hocam böyle bir haber var siz yine de dikkatli olun.

Dosya Ekleri

• 1748519555842.png
    1748519555842.png
    54,3 KB · Görüntüleme: 84
Hocam yaşıyorum halen sorun yok beni ısıran larva kadardı o yüzden etki etmedi herhalde. :)

Isırık izi duruyor sadece ama geçer herhalde.

Hastaneye gitmediyseniz gidin hocam. Ve bildiğim kadarıyla kene zaten küçük bir böcek. Boyuna aldanıpta bir şey olmaz demeyin. Türkiye Sivas'ta 1 haftada 6 kişi kene ısırmasından dolayı hayatını kaybetti diye biliyorum.

Hastaneye gitmediyseniz gidin hocam. Ve bildiğim kadarıyla kene zaten küçük bir böcek. Boyuna aldanıpta bir şey olmaz demeyin. Türkiye Sivas'ta 1 haftada 6 kişi kene ısırmasından dolayı hayatını kaybetti diye biliyorum.

Evet hocam duydum o olayı ama sorun olmadı sadece izi var herhalde o da gider ilerleyen zamanlarda bu arada iyiyim sorun yok yani.

Evet hocam duydum o olayı ama sorun olmadı sadece izi var herhalde o da gider ilerleyen zamanlarda bu arada iyiyim sorun yok yani.

Hocam dikkat edin vallahi yaz aylarında bayağı çok kene oluyor. Sivas'ta ölenlerden biri kendisine yapışan 3 keneyi eliyle çıkarmış ve tüm tedavilere ragmen kurtarılamamış. Her gün uyarılar yapıyor yetkililer kene soktuysa direk geçiştirmeden erkenden hastaneye gitmeliyiz. Bazen görüyorum işi ciddiye almayanlar var bir videonun yorumunda görmüştüm kadın isyan ediyordu eşini kene ısırmış ve adım eliyle almış ve "bana hiçbir şey olmaz" deyip hastaneyede gitmemiş. Bir ilaçcı çağırıp ilaçlama yaptırmak zor değildir diye düşünüyorum. Yaz aylarında asla çimene oturmamak lazım veya köye gittiğimizde uzun giyinmeliyiz. Çin, yeni zelenda gibi ülkelerde daha çok yaygın keneler tabii türkiyedede az değil şu an bence rastgele bir köye gideyim illaki keneler görürüm.

Hocam dikkat edin vallahi yaz aylarında bayağı çok kene oluyor. Ben bu konuda yetkililerinde pek bir şey yapabileceğini zannetmiyorum yeterince uyarı yaptılar zaten burada iş insanlara düşüyor. Köylerde oturan insanlar köylerini ilaçlatsa aslında her şey çözülür. Önceki yılda bayağı insan ölmüştü gerçekten üzücü bir durum. Sivas'ta ölenlerden biri kendisine yapışan 3 keneyi eliyle çıkarmış ve tüm tedavilere ragmen kurtarılamamış. Her gün uyarılar yapıyor yetkililer kene soktuysa direk geçiştirmeden erkenden hastaneye gitmeliyiz. Bazen görüyorum işi ciddiye almayanlar var bir videonun yorumunda görmüştüm kadın isyan ediyordu eşini kene ısırmış ve adım eliyle almış ve "bana hiçbir şey olmaz" deyip hastaneyede gitmemiş. Yani illaki yetkililerinde yapabileceği şeyler var ilaçlama gibi. Ama onlar yapmıyorsa halk yapmalı. Bir ilaçcı çağırıp ilaçlama yaptırmak zor değildir diye düşünüyorum. Yaz aylarında asla çimene oturmamak lazım veya köye gittiğimizde uzun giyinmeliyiz. Çin, yeni zelenda gibi ülkelerde daha çok yaygın keneler tabii türkiyedede az değil şu an bence rastgele bir köye gideyim illaki keneler görürüm.

Hocam ve zaten 1 ay geçmiş ben zannetmiyorum bir şey olacağını ama siz yine de Türkiye'ye gelecek misiniz bilmiyorum ama bir hastaneye gözükün.

Son düzenleme:
Hocam dikkat edin vallahi yaz aylarında bayağı çok kene oluyor. Sivas'ta ölenlerden biri kendisine yapışan 3 keneyi eliyle çıkarmış ve tüm tedavilere ragmen kurtarılamamış. Her gün uyarılar yapıyor yetkililer kene soktuysa direk geçiştirmeden erkenden hastaneye gitmeliyiz. Bazen görüyorum işi ciddiye almayanlar var bir videonun yorumunda görmüştüm kadın isyan ediyordu eşini kene ısırmış ve adım eliyle almış ve "bana hiçbir şey olmaz" deyip hastaneyede gitmemiş. Bir ilaçcı çağırıp ilaçlama yaptırmak zor değildir diye düşünüyorum. Yaz aylarında asla çimene oturmamak lazım veya köye gittiğimizde uzun giyinmeliyiz. Çin, yeni zelenda gibi ülkelerde daha çok yaygın keneler tabii türkiyedede az değil şu an bence rastgele bir köye gideyim illaki keneler görürüm.

Hocam ve zaten 1 ay geçmiş ben zannetmiyorum bir şey olacağını ama siz yine de Türkiye'ye gelecek misiniz bilmiyorum ama bir hastaneye gözükün.
Hocam gerek yok bence hastaneye çünkü ağrısı bile kalmadı ve duyuyorum evet burada bir küçük kızın kulağının arkasına büyük bir kene sokmuş benimkinin 3 katı yani daha büyükmüş işte o yüzden ambulans çağırmışlar ve up uzun bir iğne sokmuşlar yani anladığım kadarıyla kenenin büyüklüğüne bakıyorlar burada.

Hocam gerek yok bence hastaneye çünkü ağrısı bile kalmadı ve duyuyorum evet burada bir küçük kızın kulağının arkasına büyük bir kene sokmuş benimkinin 3 katı yani daha büyükmüş işte o yüzden ambulans çağırmışlar ve up uzun bir iğne sokmuşlar yani anladığım kadarıyla kenenin büyüklüğüne bakıyorlar burada.

Hocam Hollanda'daki kene türlerini bilmiyorum ama Türkiye'de Kırım Kongo kanamalı kene var. Ve birçok kez gördüm ilk değil yaklaşık 3-4 kere kene öldürmüşlüğüm var. 2 yıl önce eve kene girmişti terlikle öldürmüştük ondan daha öncesindede birçok kez kene gördüm ve öldürdük. Ama Kırım Kongo kanamalı kene mi değil mi bilemiyorum kene yüzünden hiçbir yeşillik yere gitmiyorum. Ben ecel geldiyse gerisi bahane kafasındayım ama tabii tedbiri elden bırakmamalıyız. Fotoğraftaki kene Kırım kango kanamalı kene sizi ısıran kene bu muydu? Benim daha önce öldürdüklerim buna benzemiyordu sanırım başka bir böcek veya başka bir türü.

Dosya Ekleri

• 1750132974226.png
    1750132974226.png
    556,1 KB · Görüntüleme: 54
  • 1750132984951.png
    1750132984951.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 53

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı