Kene ısırığına ne yapılmalı?

Hocam geç cevap verdim pardon evet duydum bayağı ölenler var keneden dikkatli olmaya çalışalım.

Böcek ilacı bende var uzaklaştırıyor tüm böcekleri.

Kene öldüren böcek ilaçları var. Bende de var hiç kene denk gelmedi ama diğer böcekleri öldürüyor bayağı güçlü. Yeşillik olan hiçbir yere gitmiyorum hocam bir kere girmiştim onda da üstüme değişik solucan gibi ama solucan değil siyah uzun büyük bir böcek gelmişti o gün bu gündür bu yaz bir daha gitmedim.

@chavorif, çoğunlukla Akdeniz kesiminde var galiba. Dün kene ısırığı şüphesiyle hastaneye gitmiştim de en ufak kene ısırığı şüphesinde, doğrudan hastaneye gidilmesi gerekiyor. Kene ısırığı ölümcül olabiliyor.

Hocam kenenin bırakın ısırmayı ciltle teması bile çok tehlikelidir. Lyme veya Kırım Kongo Kanamalı Ateş gibi korkunç hastalıklara sebep olabilir acilen bir doktora gözükün.

Vallahi hocam ben İstanbul Anadolu yakasında yaşıyorum çok kez kene gördüm bu yaz ise 1 kere denk geldi onu da ben görmedim biri gördüğünü söyledi. Yani insanlar keklik avlamayı bırakırsa bence kene sorunu ortadan kalkacaktır.

@chavorif, keklikler, kenelerin en büyük düşmanı. Doğrudur, keklikler önemli.

@chavorif, keklikler, kenelerin en büyük düşmanı. Doğrudur, keklikler önemli.

Bir ülke biliyorum o ülkedeki insanlarda kekliklerin en büyük düşmanı. Ülkenin ismini unuttum hatırlarsam bir ara yazarım.

Bir ülke biliyorum o ülkedeki insanlarda kekliklerin en büyük düşmanı. Ülkenin ismini unuttum hatırlarsam bir ara yazarım.

Ayrica anlayamadigim bir şey var o ülkede yani kene yüzünden insanlar ölüyorken ve keneyi bitirmenin belki bitmesede azaltmanın tek yolu keklikler olmasına rağmen niye keklikleri öldürüyorlar. Bir avcı ile konusmak isterdim.

Son düzenleme:
@chavorif, o ülkede mantıklı davranışlar bulmanın zor olduğunu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…