Kepler-442b ötegezegeninin Dünya'dan daha yaşanılabilir olduğu belirlendi

Bu yeni bir keşif değil. 2015'te keşfedildi bu gezegen. Hatta bu gezegen yaşama elverişli olan tek gezegen de değil. Aynı galakside Kepler-438b gezegeni de var ve yine bir o kadar Dünya'ya benzer bir gezegen. Bu ikisi dışında da yaşama elverişli gezegenler bulunuyor tabii ki.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir ışık yılı "ışığın bir yılda aldığı yolu" temsil eder. Bu gezegen dünyamıza 1.206 ışık yılı uzakta olduğunu düşünürsek aslında oldukça yakınız. 😅
Işık hızına ulaşırsak bir kaç yüzyılda gidebiliriz.

Işık hızına ulaşırsak bir kaç yüzyılda gidebiliriz.

Işık hızında oraya ulaşmak, seyahat eden kişi için hiç zaman geçmemiş olması anlamına geliyor. Çünkü ışığın zamanı durmuş durumdadır ve kaynağından çıktığı zamanki haliyle kalır. Işık hızında gidemeceğimizi bildiğimiz için, şu an ancak ışık hızına yakın hızlarda gitmeyi hesaplayabililiriz. Işık hızına yaklaştıkça seyahat eden kişi için zaman genişlemesi olacağından dolayı dışarıda binlerce yıl geçse bile içeride birkaç on yıl geçmiş olacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca bana kalırsa hızlı seyahat etmek bir problem ise, hedefe ulaşınca durabilmek daha büyük bir problem. Şimdiye kadar kimsenin durmak hakkında konuştuğunu görmedim.

Ayrıca bana kalırsa hızlı seyahat etmek bir problem ise, hedefe ulaşınca durabilmek daha büyük bir problem. Şimdiye kadar kimsenin durmak hakkında konuştuğunu görmedim.
Ya da o hızla uzayda seyahat ederken, mıcır kadar küçük bir asteroid parçasına çarparak, uzay kapsülünü delip geçeceğini de düşünmek gerekir. Işık hızında seyahat etmenin bir mantıklı açıklaması yok bu yüzden.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı