Kernel 41 (63) hatası

Coder53

Hectopat
RAM
(2X) GSKILL RIPJAWS CL16 16 GB DDR4 3200 MHZ
SSD veya HDD modeli
SANDISK ULTRA NvMe SSD
Ekran kartı
ASUS ROG STRIX RTX 2060 6GB A6
Anakart
ASUS TUF GAMING-B550-PLUS
İşlemci
AMD RYZEN 5 3600
Arkadaşlar merhabalar. Son 3 aydır Kernel 41 (63) hatası alıyorum. Anakartımı, PSU' mu değiştirip tekrar tekrar denedim. Memtest86, OCCT ve FurMark testlerinden de herhangi bir hata almadım. İşlemcimin termal macununu yeniledim ve bütün sürücülerim güncel... Sorun herhangi bir yük altındayken veya boşta olması durumunda fark etmiyor. Hiç kullanmadığımda dahi aynı hatayı almaktayım. Yukarıda sistem özelliklerimi ve olay görüntüleyicisi raporunu sizlerle paylaşıyorum. Umarım aynı sorunu yaşayan arkadaşlar da yardım bulabilirler. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim...

Dosya Ekleri

• olay görüntüleyicisi 2.png
    olay görüntüleyicisi 2.png
    82,7 KB · Görüntüleme: 68
Geçmiş olsun.

Yazdıklarının birebir aynısını sıfır aldığım sistemde yaşadım.
Yükte olmasa bile kendisini reset atıyordu ve çok rastgele zamanlarda oluyordu.

Yetkili servise götürdüm Lenovo cihaz idi.
Anakart bozuk dediler ve anakart değişti ama sorun devam etti. Iade talep ettim ve para iadesi aldım.

Belki sizde de anakart ile ilgili bir durum olabilir ama yetkili servis sorunumu çözmemişti. Kimse de böyle saçma bir sorun yaşamamış sanırım.

Geçmiş olsun.

Yazdıklarının birebir aynısını sıfır aldığım sistemde yaşadım.
Yükte olmasa bile kendisini reset atıyordu ve çok rastgele zamanlarda oluyordu.

Yetkili servise götürdüm Lenovo cihaz idi.
Anakart bozuk dediler ve anakart değişti ama sorun devam etti. Iade talep ettim ve para iadesi aldım.

Belki sizde de anakart ile ilgili bir durum olabilir ama yetkili servis sorunumu çözmemişti. Kimse de böyle saçma bir sorun yaşamamış sanırım.

Teşekkür ederim. Ben de anakartımı denediğimde RAM slot arızası tespit ettim. Daha sonra anakartımı Gigabyte-A320M ile değiştirdim. İlk birkaç gün sorun yoktu. Fakat tekrar başladı. Sorunu bir türlü çözemiyorum ve sizin de dediğiniz gibi çok rastgele zamanlarda oluyor.

Teşekkür ederim. Ben de anakartımı denediğimde RAM slot arızası tespit ettim. Daha sonra anakartımı Gigabyte-A320M ile değiştirdim. İlk birkaç gün sorun yoktu. Fakat tekrar başladı. Sorunu bir türlü çözemiyorum ve sizin de dediğiniz gibi çok rastgele zamanlarda oluyor.

Sorunu servise anlatmak da zor. Bazen 1-2 gün olmuyordu, bazen günde 3-5 kez reset atıyordu.
Resetten hemen önce bir robotik cızırtı sesi geliyordu.
Cidden çok araştırdım ve Kernel 41 (63)'ün çok nedeni var deniyor. Ekran kartı driverınından diğer her şeye kadar denedim ama ben çözememiştim.

Umarım sizin sorun en kısa zamanda çözülür.

Bende 5600X vardı. İşlemci bozulmuş, oyunda ekran donup kalıyordu. İstersen 5 gün bekle, kalıyor öyle. Sonunda bir gün BIOS'da iken bilgisayar kendi kendine kapandı. Bir daha da hiçbir şekilde görüntü alamadım.
3 hafta kadar bununla uğraştım, benim durumumda sorunun işlemci olduğunu çözdüm. Garantiden yenisi geldi, şu anda hiç sıkıntı yok.
Yukarıda arkadaşın yazdığı gibi Kernel Power 41 hatasının çok olası sebebi var. Ama genel olarak donanımsal oluyor. Sistemin aniden yanıt vermeyi kestiği durumda oluyor. Buna da genelde bir donanımın çalışmayı bırakması sebep olur.

Tek çözümün tüm parçaları tek tek değiştirerek denemek.

Yardımlarınız için teşekkür ederim. Bu hatayla birlikte mavi ekran da verdiği için minidump dosyasını da inceleme şansım oldu. Analiz ettiğimde ntkrnlmp.exe adı altında bir hata alıyorum. Bu hatanın ne olduğunu bilen var mı acaba ?

Yardımlarınız için teşekkür ederim. Bu hatayla birlikte mavi ekran da verdiği için minidump dosyasını da inceleme şansım oldu. Analiz ettiğimde ntkrnlmp.exe adı altında bir hata alıyorum. Bu hatanın ne olduğunu bilen var mı acaba ?
Minidump dosyasını mavi ekran kısmında konu oluşturup ekle. RAM hatası olabilir. Google Drive'a yükle minidump'u.
Memtest86'nın yakalayamadığı hatalar olabiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı