Kernel 41 (63) hatası

BlueScreenSlayer

Hectopat
İyi günler arkadaşlar PC garantiden geldiğinden beri bu hatayı alıyorum. İlk başta PSU sorunu sandım ama işlemciye halihazırda undervolt yaptım. Yetersiz wattdan kapattığını sanmıyorum. Demek istediğim genellikle oyunlarda oluyor fakat arada video bakarken de oluyor. Ekran kapanıyor fakat kasa hala çalışıyor sonra PC kendini yeniden başlatıyor ve normal haline dönüyor. Aklıma bir şey takıldı bu gece, ben Windows 11'i ne sitesinden ne de USB ile kurmuştum. Güncelleştirme sekmesi var ya oradan kurmuştum. Acaba ondan da olabilir mi?

İyi günler arkadaşlar PC garantiden geldiğinden beri bu hatayı alıyorum. İlk başta PSU sorunu sandım ama işlemciye halihazırda undervolt yaptım. Yetersiz wattdan kapattığını sanmıyorum. Demek istediğim genellikle oyunlarda oluyor fakat arada video bakarken de oluyor. Ekran kapanıyor fakat kasa hala çalışıyor sonra PC kendini yeniden başlatıyor ve normal haline dönüyor. Aklıma bir şey takıldı bu gece, ben Windows 11'i ne sitesinden ne de USB ile kurmuştum. Güncelleştirme sekmesi var ya oradan kurmuştum. Acaba ondan da olabilir mi?

Çok özür dilerim dalgınlığıma denk gelmiş sistemim:
RTX 4080
7700X
B650M a II Wi-Fi
Markasını hatırlayamadığım 800W PSU.

Son düzenleme:
Dostum bu hatanın birçok sebebi olabilir. Zamanında pc yi yeni topladığım zaman ben de bu hatayı aldım ve çözmek için ömrümden ömür gitti. Bunula alakalı da yerli/yabancı sınırsız kaynaktan bilgi toplayıp başlık açmıştım. Bu başlık altında yapabileceğin hemen hemen tüm çözümler ve göz atacağın tüm hususlar mevcut. Bakmanı öneririrm.

Ayrıca benim cpu arızalydı, onu değştirince düzeldi. Windows 11'le alakalı olduğunu çok sanmıyorum.

Bu çözülebilecek bir hata değil. Bu kernel hatası, bilgisayar her kapandığında olur, yani elektrikler bile kesilse aynı hata yazar. Başlat'a basıp kapatmadığın sürece her kapanışta. Sistem hata verdiği için ve düzgün bir şekilde kapatamadığı için olay günlüğüne kaydediyor yani bununla alakalı sorun yok normal tuşa basmışsın da reset atmışsın gibi bir durum. Önemli olan bu hatadan önce neler olmuş?

Garantide ne gibi değişiklikler yapmışlar? Herhangi bir aksiyon listesi var mı elinizde?

Garantiye neden göndermiştiniz bu arada?

Windows'u yükseltmeyle yükseltmek kendi kulvarında ayrı problemler yaratabilir, ama bahsettiğiniz hatayı verme olasılığı biraz düşük. Tabii ki ben olsam sıfırdan temiz kurulum yapardım; ama her PC için kolay olmuyor çünkü programlar, ayarlar, oyunlar, işler vs. hepsini taşımak zor iş.

Kernel 41 (63) genelde PSU ile alakalı oluyor dediğiniz gibi. Güç beslemesinde bir sıkıntı olabilir.

Aksiyon listesini o yüzden sordum, kablolarla mı oynadılar acaba?

İşlemcinin anakarttaki CPU güç kablosu düzgün takılı değil mi? Gevşeme vs.? Ayrıca CPU soketlerinin hepsi dolu değil mi? Hepsinde bir CPU güç kablosu var yani?

Şuradan bahsediyorum:

1693827943986.png

Aynı şekilde ekran kartının güç bağlantılarına da bir bakın.

chrome_TxV0TPIKFN.png

Son olarak Olay Görüntüleyicisi raporu da alın.

Garantide ne gibi değişiklikler yapmışlar? Herhangi bir aksiyon listesi var mı elinizde?

Windows'u yükseltmeyle yükseltmek kendi kulvarında ayrı problemler yaratabilir, ama bahsettiğiniz hatayı verme olasılığı biraz düşük. Tabii ki ben olsam sıfırdan temiz kurulum yapardım; ama her PC için kolay olmuyor çünkü programlar, ayarlar, oyunlar, işler vs. hepsini taşımak zor iş.

Kernel 41 (63) genelde PSU ile alakalı oluyor dediğiniz gibi. Güç beslemesinde bir sıkıntı olabilir.

İşlemcinin anakarttaki CPU güç kablosu düzgün takılı değil mi? Gevşeme vs.? Ayrıca CPU soketlerinin hepsi dolu değil mi? Hepsinde bir CPU güç kablosu var yani?

Şuradan bahsediyorum:

Eki Görüntüle 1930707

Eki Görüntüle 1930711

İşlemci deli gibi ısınıyordu hocam bir sorun olduğundan şüphelenip göndermiştim. Bilgisayar garantiye gitmeden önce gayet oyun oynatıyordu. Garantiden geldikten sonra böyle olmaya başladı. Deneyeceğim dediğinizi.

Aygıt yöneticisinin resmini atabilir misiniz?
1693830066247.png

Şuradan bahsediyorum:

Eki Görüntüle 1930707

Eki Görüntüle 1930711

Hocam tüm kablolar takılı. Olay görüntülüyecisini paylaşacağım lakin yerel olmayan upload sitesi yazınca kafam kartışı. Bana bir site link verebilir misiniz? Oraya yükleyeyim dosyayı.

Hatta konusu açılmışken chkdsk,scannow olayını da yaptım fakat dün Back 4 Blood'a girerken yine aynı sorunu yaşadım. 2 ay önce aldığım bilgisayarın tadını çıkaramıyorum resmen ya.

Bu çözülebilecek bir hata değil. Bu kernel hatası, bilgisayar her kapandığında olur, yani elektrikler bile kesilse aynı hata yazar. Başlat'a basıp kapatmadığın sürece her kapanışta. Sistem hata verdiği için ve düzgün bir şekilde kapatamadığı için olay günlüğüne kaydediyor yani bununla alakalı sorun yok normal tuşa basmışsın da reset atmışsın gibi bir durum. Önemli olan bu hatadan önce neler olmuş?
Bu hatadan önce PC garantiye gitti hocam işlemci sıcaklığı yüzünden. Bilgisayarı göndermeden evvel gayet iyi idi geldikten sonra bunu yaşamaya başladım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı