Merhaba, ilk defa bir forumda konu açıyorum yanlışım varsa kusura bakmayın. Mavi ekran hatası alıyorum 41- 63 kodlu.
Öncelikle Power'ımı yazayım.
ASUS ROG STRIX 1000W Gold Aura Edition (fully modular Power Supply, 80+ Gold PCI-e 5.0)
İlk olarak EXPO açık veya kapalı yine de mavi ekran yiyorum,
DDU ile driver sil yükle.
Format at temiz kurulum yap.
EXPO aç kapat dene.
Benchmark testi yap.
Gibi sorunu çözme odaklı denemelerim oldu sonuç aynı, bazen sistem boştayken mavi ekran veriyor bazen Squad diye bir oyun oynuyorum onda mavi ekran veriyor.
Öncesinde VR oynarken hata vermiyordu fakat bugün 2K çözünürlükte Pavlov VR oynarken mavi ekran aldım, EXPO'yu tweaked moduna çekmiştim 6400'de kullanıyordum RAM'leri sorun bilmiyorum RAM'den veya EXPO'dan mı ama deneyebileceğim tek yoldu. Mavi ekranı aldıktan sonra EXPO'yu komple kapattım fakat henüz denemedim.
Windows 11 Pro kullanıyorum sistemi ilk formatladığımda Win Update'ler bitince kendi sitesinden driverlar chipsetler tek tek kuruldu, BIOS son sürüme güncellendi sonrasında durum bu şekilde, 41-63'ün bayağı bir dert olduğunu bilen eski sistemimde yaşayıp PSU'yu değişerek çözen biri olarak tüm infoları veriyorum ki analiz yapacak arkadaşlar yararlı yorumlar yapabilsin. Son olarak S'link akım korumalı bir prizden başka bir S'link akım korumalı 10'lu prize gelen elektrik oradan PSU'ya ulaşıyor evin elektrik tesisatıyla ilgili bir problem de olabilir fakat gerçekten 4080 o kadar elektrik tüketir mi inanın bilmiyorum. Oyunlar 2K da Epic ayarlarda +100 FPS ile oynanıyor performans konusunda EXPO açık veya kapalı en ufak bir sıkıntım bile yok fakat mavi ekran ardından restart sorunu yaşıyorum. Sıcaklık değerlerim çok düşük 60 bile görmüyorum ne ekran kartında ne işlemcide.