Çözüldü Kernel 41 - Power 63 hatası neden olur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

çobansıpor

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 2 3 aydır herhangi bir oyunu oynarken 15 20 dakika arası ve nadiren boşta gezerken bilgisayar kendisini resetliyor. Çok önceden RDR 2'de yaşadığım için ısıdan olduğunu düşünüp bırakmıştım ancak her oyunda olmaya başlayınca canımı çok sıkmaya başladı. Driver güncellemeden BIOS fabrika ayarlarına kadar döndüm bir süre SFC scannowla sorun çözüldü ama 2 gün sürdü. OCCT Power testinde de kendisini restartladı ve mavi ekran verdi. Bu sorun kesin olarak PSU'da mıdır? Ona göre değişim yapacağım.

Çözüm
@çobansıpor o zaman Afterburner gibi bir programla sıcaklıkları takip edin. Anormal bir artış varsa sistem kendini korumak için kapanıyor olabilir. Bu durumda soğutucuyu kontrol edin ve termal macun yenileyin.

Dostum çözdüm sanırım. Ryzen Master programıyla işlemci voltajını 1.1v yaptım şu anlık sıkıntı çıkmadı, umarım ileride de çıkmaz. Teşekkür ederim.
@çobansıpor o zaman PSU büyük ihtimalle arızalı.

Tamamdır teşekkürler.

Dostum kusura bakma bir sorum daha olacaktıda bilgisayarım boştayken kapandı ve OCCT'ye değerlere bakmak için girdim CPU derecesi bilgisayar açıldığında 70lerdeydi ısıdan kaynaklı kapanmada olabilir mi?

Ek olarak CPU testinde 40. saniyede falan kapandı.

Son düzenleme:
@çobansıpor o zaman Afterburner gibi bir programla sıcaklıkları takip edin. Anormal bir artış varsa sistem kendini korumak için kapanıyor olabilir. Bu durumda soğutucuyu kontrol edin ve termal macun yenileyin.

Test sırasında OCCT'den de sıcaklık değerlerine bakabilirsiniz.

Dostum çözdüm sanırım. Ryzen Master programıyla işlemci voltajını 1.1v yaptım şu anlık sıkıntı çıkmadı, umarım ileride de çıkmaz. Teşekkür ederim.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…