Öncelikle bellek testi yap, Memory Corrupiton hatası almışsın. Memtest86 ile belleklerini kontrol et.
Hata ayıklama ve düzeltmek için SFC /scannow komutunu konsola gir.
Ek olarak DirectX sürücüsü kaynaklı 1 mavi ekran hatası da almışsın. Sürücülerin güncel mi? Güncelse DirectX sürücüsünü kaldırıp yeniden yükleyebilir ya da DDU ile ekran kartı sürücünü kaldırıp eski stabil bir sürümü yüklemeyi deneyebilirsin.
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
www.technopat.net
BIOS sürücülerini ve Windows sürücülerini de ek olarak kontrol et. Varsa güncellemelerini yap.
Hocam testi açtım daha ilk aşamada %58e geldi ve 2883 tane hata çıkardı. Ayrıca uygulama da dondu. Böyle mavi ekranlar yaşıyorum bir süre bilgisayara erişemiyorum sonrasında kendi kendine geçiyor ve ya uzun bi süre hata çıkmıyor ya da yenisi çıkıyor. Geçenlerde de ekran kartı sürücüsünü tamamen silip baştan kurmuştum mesela. Napmam gerek bilmiyorum.
Hocam testi açtım daha ilk aşamada %58e geldi ve 2883 tane hata çıkardı. Ayrıca uygulama da dondu. Böyle mavi ekranlar yaşıyorum bir süre bilgisayara erişemiyorum sonrasında kendi kendine geçiyor veya uzun bir süre hata çıkmıyor ya da yenisi çıkıyor. Geçenlerde de ekran kartı sürücüsünü tamamen silip baştan kurmuştum mesela. Napmam gerek bilmiyorum.
XMP açık ise kapatıp tekrar dene. 2 farklı RAM kullanıyorsan tek tek çıkarıp dene. Birinde arıza olabilir ya da ikisinde de olabilir. XMP kapalı ve 2 RAM'de de arıza çıkıyorsa yeni RAM satın alman gerekiyor.
XMP açık ise kapatıp tekrar dene. 2 farklı RAM kullanıyorsan tek tek çıkarıp dene. Birinde arıza olabilir ya da ikisinde de olabilir. XMP kapalı ve 2 RAM'de de arıza çıkıyorsa yeni RAM satın alman gerekiyor.
Normalde bu test 10 11 saat sürüyor. Ona göre %58'e gelme hızını hesap et diye söylüyorum. Büyük ihtimalle çoğu sorunun RAM'lerden kaynaklı. Tek tek test etmeyi dene. En azından sadece birinde arıza çıkarsa tek RAM fiyatından kurtulmuş olursun.