Kernel data inpage error mavi ekran hatası

felix.voir

Picopat
Katılım
13 Kasım 2020
Mesajlar
268
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Müzik prodüktörü
Dün Kaspersky sistemde C:\Windows\SECOH-QAD.dll konumunda not-a-virus: Nettoo. Wind64.rpchook. A adında bir şey buldu. Düzelmesini söylediğimde mavi ekran alıp PC'yi kapattı. PC açıldığında Windows gezgini hiçbir şekilde çalışmamaya başladı, yeniden baştlattım tekrar tarama yapıp sildim, artık başlat araması yapamıyorum ctfmon.exe'yi her PC açıldığında baştan açmak zorunda kalıyorum. Ayrıca bugün kernel data inpage error mavi ekran hatası ile açıldı sistem. Son mavi ekranın minidump dosyaları aşağıda. Sebebi nedir sizce?

Minidump:
kerneldatainpageerror.rar
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İllegal Windows kullanıyorsun o yüzden. Legal lisans satın alın.

Sürüm düşürün. BIOS default edin.

Corsair, Vanguard, Asus yazılımlarını, RGB yazılımlarını kaldır.
DDU rehberini uygulayıp güncel GPU sürücünü yükle.

CPUZ kullanma.

İçindekileri sil:
C:\Windows\temp\
Windows anahtarım orjinal, DDU ile sürücüleri sildikten sonra bidaha AMD sürücüsünü yükleyemedim. Hata alıyorum yükleme esnasında AMD ile iletişime geçtim farklı bir sürüm gönderdiler ama o da işe yaramadı. Hala cevap bekliyorum.
 
@Murat5038 hocam ben hata koduna bakarak sadece disk ile alakalı diye düşündüm bir an. Hocamın dediklerini uygula.

Fazla test etmek göz çıkarmaz diyerek bu testleri sizden isteyeceğim. Ama tahminimce sorun bulmayacaktır. Tahminim bu yönde ama test etmekten zarar gelmez.

HD Tune yazılımı ile "error scan" testi yap. HD Tune yazılımı ile "health" sekmesini paylaş. HardDisk Sentinel yazılımı ile sağlık derecelerini paylaş ve S.M.A.R.T verilerini paylaş.

Kaspersky kaldır. Murat hocam kızmasınız değil mi? :D

Başka mavi ekran aldıysanız dump dosyasını paylaşın.
 
Kaspersky kaldır. Murat hocam kızmasınız değil mi? :D
Kızarım :D Şaka bi yana sorun onda değil olsa zaten kaldırtıyorum. Diğer yazdıklarım etkiliyor koruma yazılımları. Üstüne illegal kullanınca normal bu hatalar.
Windows anahtarım orjinal
Orj. olsa o zararlıyı tespit etmez Kaspersky. Format atın legal lisans kullanın. BIOS dediğimi de uygulayın ilk olarak sonra diğerlerini yaparsın.
 

Geri
Yukarı