Çözüldü Kernel Data Inpage Error mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

Resul Cavlak

Centipat
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/16fDUlY7yXVUw-7IwIRgu5dR55mRH21Nl/
RAM
Corsair Vengeance LPX 16 GB 3200 Mhz CL16 CMK16GX4M1E3200C16 DDR4
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exceria Plus LRD10Z001TG8 PCI Express 3.0 1
Ekran kartı
Asus RTX 2060 DUAL-RTX2060-O6G-EVO 192 Bit GDDR6 6
Anakart
MSI B450M-A Pro Max
İşlemci
Amd Ryzen 5 5500
Merhabalar!
Bilgisayarım altı aydır kapalı ve fişi çekili bir vaziyette odamda duruyordu.
Dün bilgisayarımı açtım ve bir oyuna girmeyi denedim, ilk denediğim oyun CS 2'ydi menüler arasında gezerken birden mavi ekran hatası aldım.
Daha sonra oyunun dosyalarının bozuk olma ihtimalini düşünüp Euro Truck Simulator 2'de de bunu denemem gerektiğini düşündüm ama aynı şekilde mavi ekran hatası aldım.
Ardından bilgisayarıma temiz bir kurulum yaptıktan sonra tekrar oyunlarımı indirip denemek istediğimde ise sorunun devam etmekte olduğunu gördüm.

İşin garip kısmı mavi ekran hatası aldığımda % kısmı sabit olarak %0'da kalıyor.
Bundan ötürü hiçbir şekilde Minidump dosyası alamıyorum.

Yukarı'da ki Minidump dosyasını NotMyFault ile crash verdirerek oluşturdum.
Şimdiye kadar aldığım Mavi Ekran Hataları;
2.jpg 1.jpg 3.jpg

Şimdiden ilgilenen herkese Teşekkür ederim.
İyi forumlar!

Son düzenleme:
Çözüm
Rica ederim,

Haber bekliyorum.

Hocam RAM testini halledemedim, lakin M.2 SSD'yi çıkarıp SATA SSD'yi takıp temiz kurulum yaptığım da BSoD'nin yok olduğunu gördüm.

Yabancı forum sitelerinin birinde aynı anakart ve M.2 SSD'ye sahip bir kullanıcının aynı sorunu yaşayıp çözümü PSU değişimi ile çözdüğünü gördüm.

Şimdi aklımda olan şey M.2 SSD'yi garantiye göndereceğim, eğer döndükten sonra sorun devam ederse PSU değişikliğine gideceğim.
Selamlar,

Şuan ekran kartı sürücüleri ile ilgili problem gözüküyor, hocam myfault.sys hatası olarak görünüyor bilerek kendinize Mavi Ekran mı verdirdiniz.

Kod:
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (d1)

Kod:
SYMBOL_NAME:  myfault+12d0

MODULE_NAME: myfault

IMAGE_NAME:  myfault.sys

STACK_COMMAND:  .process /r /p 0xffffa50f11ba5080; .thread 0xffffa50f0f094080 ; kb

BUCKET_ID_FUNC_OFFSET:  12d0

FAILURE_BUCKET_ID:  AV_myfault!unknown_function

OSPLATFORM_TYPE:  x64

OSNAME:  Windows 10

FAILURE_ID_HASH:  {9745090a-9bce-ccba-c096-ca6e9ca04c64}

Followup:     MachineOwner

Eki Görüntüle 2382706

Çözüm:
  • NotMyFault.exe dosyasını bilgisayarımızdan tamamen kaldıralım.
  • DDU ile temiz bir kurulum gerçekleştirelim.
DDU ile Sürücü Kaldırma Nasıl Yapılır?
Hocam peki sizce %0'da kalması ve DUMP oluşturmamasının nedeni nedir?

Eki Görüntüle 2382755
Windows 11 24H2 Kur, tekrar mavi ekran alırsan .DMP dosyalarını paylaş.
1735325954274.png

Evet Memtest86 ile yaptım onda da bir problem yok.

Geriye iki seçenek kalıyor donanımsal olarak yetersiz güç kaynağı veya arızalı güç kaynağı yazılımsal olarak da hatalı sürücüler de olabilir. 🤔 son olarak bir de lütfen bütün kablolar tam takılı mı onu kontrol ediniz gevşek olabilir veya uyumsuz bir donanım takılmış olabilir, uyumsuz donanım derken hatalı davranabilir bazen donanım bu bir kontrolcü veya USB bellek olabilir. Bilgisayarınızda sanal bellek açıksa bunu kapatın, emin değilim bundan ama belki bir ihtimalle bu da bir soruna yol açabilir.

Hocam peki sizce %0'da kalması ve dump oluşturmamasının nedeni nedir?

Eki Görüntüle 2382757

Dump dosyasının oluşmamasını birçok nedeni vardır. Genelde diskten kaynaklanır. Hatalı davranır, sektörleri arızalı olur ya da diğer nedenler… düşük bir olasılıkta disk doludur, ondan da yazmıyor olabilir.

Geriye iki seçenek kalıyor donanımsal olarak yetersiz güç kaynağı veya arızalı güç kaynağı yazılımsal olarak da hatalı sürücüler de olabilir. 🤔 son olarak bir de lütfen bütün kablolar tam takılı mı onu kontrol ediniz gevşek olabilir veya uyumsuz bir donanım takılmış olabilir, uyumsuz donanım derken hatalı davranabilir bazen donanım bu bir kontrolcü veya USB bellek olabilir. Bilgisayarınızda sanal bellek açıksa bunu kapatın, emin değilim bundan ama belki bir ihtimalle bu da bir soruna yol açabilir.
Hocam peki ama şöyle bir durum var, 6 ay önce Askere gittim ve bu dönemden önce herhangi bir problem yaşamadan kullanıma devam ediyordum 6 Ay boyunca hiçbir şekilde PSU Kablosu(ani oluşabilecek fazla akım veya elektrik kesintisine karşı koruma amaçlı olarak) prize takılı dahi değildi.
Hiçbir şeyi mantıklı bulamıyorum.

Makaleyi okudum ve adım adım takip ettim, lakin sonuç hala aynı.

Hocam peki ama şöyle bir durum var, 6 ay önce askere gittim ve bu dönemden önce herhangi bir problem yaşamadan kullanıma devam ediyordum 6 ay boyunca hiçbir şekilde PSU kablosu(ani oluşabilecek fazla akım veya elektrik kesintisine karşı koruma amaçlı olarak) prize takılı dahi değildi.
Hiçbir şeyi mantıklı bulamıyorum.

Hocam şimdi PC uzun zaman açık olmayınca bazı şeyleri unutur, çünkü içindeki elektrik akım tamamen gider, belki bundan bile kaynaklanıyor olabilir yani… kendi kendine bozulan masaüstü veya dizüstü bilgisayarlar da var. Evet biraz bana da saçma geliyor… araştırmaya devam edeceğim…

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı