Çözüldü Kernel General 16 ile bilgisayar reset atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

blackripper

Kilopat
Bazen reset atıyor, bazen atmıyor sorunu çözemedim. Ekran kartıysa yandım zaten bu testlerde kapanmadı format attım sonuç aynı.

furmark.jpg

prime.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam BIOS güncelleme yapın. Ardından DDU ile driver silip kurun. Böyle deneyin olmazsa tekrar yazın.

Power testinde reset atmadı BIOS en güncel sürümü olması lazım şu an deneyeceğim.

Sorunu çözdüm arkadaşlar eski RX 570 denedim onda hiç açılmadı bilgisayar tek konnektör girişi olduğundandır diye düşünüyorum, başka bilgisayarda açılıyor, 980 Ti çift konnektör oldugundan sanırm onda açılıyor ama yüksek güç isteyen oyunlarda resete düşüyor yeterli voltaj gitmiyor sanırım konu kapatılabilir.
Bazen reset atıyor, bazen atmıyor sorunu çözemedim. Ekran kartıysa yandım zaten bu testlerde kapanmadı format attım sonuç aynı.

Eki Görüntüle 1804265
Eki Görüntüle 1804266

Öncelikle merhaba. Ben yaklaşık 20-25 gün reset sorunu ve benzer hatalarla uğraştım bende de testlerde bir sorun yoktu ama reset atıyordu ve çözdüm. Yaptıklarımı yaparsanız sisteminizde bir sorun yoksa düzelecektir diye umuyorum.

Şunu ekliyorum, eğer sistemizdeki PSU yeterliyse bunları yapın.

1)hızlı başlatmayı kapayın. BIOS ile de kapatın.
2)driver güncelleyin veya silip kurun.
3)Aygıt Yöneticisi kısmından ses, video, oyun ondan sonra "Realtek" cihazını kaldırın.
4)temiz kurulum yapın.
5)kasanızın kablolarını kontrol edin. Takıp çıkarın kabloların yerini değiştirin.(PSU ile monitör mesela)
6)kasanızı baştan sona temizleyin.
7)RAM'leri takıp çıkarın. Veya tek tek deneyin.
8)disk onarım/denetleme komutları var onları kullanın ve deneyin.
9)OC veya UV var ise sıfırlayın kaldırın.(çoğunlukla reset bu sebeple oluyor.)
10)BIOS fabrika ayarlarına çevirin ve en güncel sürümü indirin.(ben böyle çözdüm)
Dediğim gibi aynı sorunları bende yaşadım. Size elimden geldiği kadar yardım etmek isterim. İyi günler.

Öncelikle merhaba. Ben yaklaşık 20-25 gün reset sorunu ve benzer hatalarla uğraştım bende de testlerde bir sorun yoktu ama reset atıyordu ve çözdüm. Yaptıklarımı yaparsanız sisteminizde bir sorun yoksa düzelecektir diye umuyorum.

Şunu ekliyorum, eğer sistemizdeki PSU yeterliyse bunları yapın.

1)hızlı başlatmayı kapayın. BIOS ile de kapatın.
2)driver güncelleyin veya silip kurun.
3)Aygıt Yöneticisi kısmından ses, video, oyun ondan sonra "Realtek" cihazını kaldırın.
4)temiz kurulum yapın.
5)kasanızın kablolarını kontrol edin. Takıp çıkarın kabloların yerini değiştirin.(PSU ile monitör mesela)
6)kasanızı baştan sona temizleyin.
7)RAM'leri takıp çıkarın. Veya tek tek deneyin.
8)disk onarım/denetleme komutları var onları kullanın ve deneyin.
9)OC veya UV var ise sıfırlayın kaldırın.(çoğunlukla reset bu sebeple oluyor.)
10)BIOS fabrika ayarlarına çevirin ve en güncel sürümü indirin.(ben böyle çözdüm)
Dediğim gibi aynı sorunları bende yaşadım. Size elimden geldiği kadar yardım etmek isterim. İyi günler.

Denedikten sonra dönüş yapacağım umarım işe yarar.

Eki Görüntüle 1804265
Eki Görüntüle 1804266

Dosya Ekleri

• occt.jpg
    occt.jpg
    352,2 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Hocam BIOS güncelleme yapın. Ardından DDU ile driver silip kurun. Böyle deneyin olmazsa tekrar yazın.

Power testinde reset atmadı BIOS en güncel sürümü olması lazım şu an deneyeceğim.

Sorunu çözdüm arkadaşlar eski RX 570 denedim onda hiç açılmadı bilgisayar tek konnektör girişi olduğundandır diye düşünüyorum, başka bilgisayarda açılıyor, 980 Ti çift konnektör oldugundan sanırm onda açılıyor ama yüksek güç isteyen oyunlarda resete düşüyor yeterli voltaj gitmiyor sanırım konu kapatılabilir.

Son düzenleme:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı