Manjaro Xfce'yi bilgisayarıma 3. işlerim sistemi olarak kurdum fakat grub menüsünden Manjaro seçeneğine tıklayınca böyle bir hata ile karşılaşıyorum.
Ama Manjaro için diğer seçenekleri seçip oradaki ikinci seçenekle başlatınca sorunsuz açılıyor. İkinci seçeneğin ne olduğunu bilmiyorum sadece sonunda parantez içinde bir tazı yazdığını ve o yazının F harfi ile başladığını görebiliyorum.
Bu sabah Arcolinux kurmuştum ve Arcolinux u başlatmaya kalktığımda da aynı hata ile karşılaşıyordum ve yine aynı isimdeki seçeneğe tıklayarak açabiliyordum. Sorun ne olabilir ve çözümü nasıl olur yardımcı olursanız sevinirim.
I have two hard drives, with two corresponding Grubs. One is from Arch Linux, and the other is from Ubuntu. Using Arch's grub, I can boot into either distribution. However, using Ubuntu's grub, I c...
Bunlar önemli değil, zaten komutu sadece dosyaları silecek biçimde hazırlamıştım, özellikle dizin altındaki diğer dizinlerin silinmesine gerek olmadığı için böyle yapmıştım. Uyarılar dizinlerin silinmemesi ile ilgili ve gözardı edebilirsin. Son verdiğim komutu çalıştırınca, silinen dosyalar depodaki paketle bakımcının hazırladığı biçimde yenilenecek. Böylece Grub Customizer'in yapmış olabileceği bazı değişiklikleri bertaraf edebileceğini düşünüyorum.
Neyi önermiyorsun, neden bunları yaptırdığımı anladın mı acaba? Grub Customizer tarafından oluşturulan ve update-grub komutu tarafından kullanılan dosyaları sildirdim böylece. Grub Customizer kurulurken '/etc/grub.d/ altındaki yapılandırmaları yedekler ve kendi dosyalarını koyar yerine. Orada mevcut olan /etc/grub.d/backup dizini bu yedekleme ile ortaya çıkar zaten. Yukarıda yapılanlar ile bu dosyalar orjinalleri ile değiştirilmiş olacak.
Arkadaşım diğerlerinin dizin olduğunun farkındayım, rm komutunun nasıl kullanılacağını da biliyorum, komutu bilerek böyle düzenledim, sadece dizin altındaki dosyalar silinsin, alt dizinler silinmesin diye.