Kernel-Power 41 (63) hatası

shamil0v

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Nomad
Merhabalar. İyi forumlar.

Bilgisayarım son 3-4 gündür siyah ekran veriyor ve Windows yeniden başlıyor. Aldığım hata "kernel-Power 41 (63)" adlı bir hata. Açıklaması ise "sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir." Çok araştırdım ve bilgisayardaki bileşenleri stres testine soktum sırasıyla. FurMark üzerinden GPU'mu, OCCT üzerinden hem GPU mu hem CPU mu Memtest64 üzerinden ise RAM'lerimi test ettim fakat herhangi bir çökme veya error ifadesi almadım. Yardımlarınızı bekliyorum, sistemim ektedir.

3600X 3.8GHz - 1660 6 GB - 2x8 3000MHz RAM.
1 TB HDD ve 120 GB SSD (6-7 yıllık Corsair bir SSD ismini bilmiyorum)
PSU;FSP FSP500-60AHBC 500 W 80+ Güç Kaynağı Fiyatları ve Özellikleri

Sorunu halleden arkadaşlar ekran kartını değiştirerek halletmiş fakat yaptığım testlerde ekran kartımda herhangi bir sorun bulunmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Burada arkadaş OCCT testi sonunda sistemin kapandığını söylüyor yani donanım hatası. Arkadaşın hatası yazılımsal bir hata.

Sistemim stres sırasında kapanmıyor, keşke okusaydınız yazdığımı direk cevaplamak yerine. Testlerden başarıyla geçiyor sistemim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı