Kernel Power 41 (63) Hatası

RedSea

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar, aylardır bu sorun ile uğraşıyorum ancak bir çözüm sağlayamadım maalesef. Konu hakkında artık ne yapacağımı bilmiyorum ve cidden çok sıkılmış durumdayım. Öncelikle sizlerle denediğim çözüm yollarını paylaşacağım:

1) Anakart BIOS son sürüme güncellemek (F60e)
2) AMD Ekran kartı ve Chipset driver son sürüme güncellemek (temiz kurulum)
3) Temiz bir güncel Windows10 formatı atmak
4) Ram frekanslarını 3200'den 3000Mhz'ye düşürmek (belki oc yaptım diye hata veriyordur dedim, aşağıda videodan sonra ne demek istediğimi anlayacaksınız.)
5) Ekran kartı, işlemci ve bellekleri ayrı ayrı stress testine sokmak.
6) OCCT ile sistemi tam güç testine sokmak (PSU'dan kaynaklı bir sorun varsa diye)
7) Windows üzerinde bulunan "Hızlı Başlat" seçeneğini kapattım.

Sistem ise:

Gıgabyte Aorus B450M
AMD Ryzen 5 2600 4.1GHz
Arctic Freezer 34 eSports DUO Soğutucu
Sapphire RX 590 NITRO+ Special Edition 8GB GDDR5 256Bit
Corsair Vengeance LPX (2x8GB) DDR4 3000MHz & Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance (2x8GB) C16-18-18-38
Samsung 970 Evo 250GB, Seagate & WB 3TB Harddisk
FSP Hydro 700 700W 80+ Bronze
2xVIEWSONIC 23,8" XG2405 Full HD 1ms 144Hz IPS Monitör
Corsair K70 Mk2 RGB Pro
SteelSeries Rival 310
Aerocool DS Cube Kasa

Evet arkadaşlar, yukarıdaki tüm adımları uyguladım ve test sırasında bir hata, kapanma hiç almadım. Testleri en az 1 saat yaptım :( Bilgisayarda anormal yazılımlar hiç kullanmadım. Steam, iCUE, SteelSeries vs programlar. (Hepsi yasal ve crack asla yok. Windows 10 dahil) Gelelim durumun nasıl gerçekleştiğine. Arkadaşlar oyun oynarken hiç bir kapanma olmuyor. İstersem 10 saat kesintisiz oynayayım. Her neyse, bilgisayarın güç tuşuna basıyorum ve masaüstü 3-4 saniye sonra geliyor. Masaüstü geldikten 2-3 saniye sonra fare takılıyor ve sistem direkt reset atıyor.

Reset attığı zaman tüm fanlar +%30 hızlı dönmeye başlıyor ve ben reset tuşuna bakmadıkça bu durum kısır döngü şeklinde devam ediyor. Anakart üzerinde hata LED'leri mevcut ve buraya baktığımda LED sürekli CPU - DRAM arası gidip geliyor. Bilgisayar açılırken bu LED'ler sırası ile yanıyor normalde. Tahminim DRAM kaynaklı olduğu, çünkü neden DRAM'ı LED geçemiyor çözemedim açıkçası. Ancak RAM'leri 3200Mhz ve 3000Mhz'de Memtes86 ile (Boot ile) test ettim ve 1 tane bile hata almadım. (10 test ve 4 kez yaptı) Özet olarak başımda böyle bir bela var arkadaşlar :) Yani her şeyi kurcalıyorum ama sorun çözülmüyor. Bu arada bu reset işi her bilgisayar açıldığında olmuyor. Oran yapacak olursam 10 açılışta 1 kez yapıyor ama nasıl ve neden oluyor çözemedim. Son olarak acaba başlangıç programları yüzünden bir çakışma mı yaşanıyor dedim ve onları da inceledim. Başlangıçta açılan programlarım şunlar, iCUE, SteelSeries, Realtek, Steam, Discord, Wallpaper Engine.

Biraz uzun bir yazı oldu arkadaşlar ama umarım bu sorunu tıpkı benim gibi yaşayanlara da çözüm olur :) Sayım Recep hocamın da bu konuyu okuyorsa bir yorumunu merak ediyorum. Aşağıda anakart hata videosunu paylaşıyorum. Şimdiden teşekkür ederim yorum yapan herkese.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Format sonrası mı başladı? Yoksa parça değişik liliği sonrası mı?

Formatı ilk olarak sistemi aldığım gün atmıştım. Sonra hata vermeye başladıktan sonra (6 ay önce) denemeler yaptım ve çözemedim. 1 hafta önce de format attım. Donanım değişikliği ilk günden itibaren aynı.

Formatı ilk olarak sistemi aldığım gün atmıştım. Sonra hata vermeye başladıktan sonra (6 ay önce) denemeler yaptım ve çözemedim. 1 hafta önce de format attım. Donanım değişikliği ilk günden itibaren aynı.

Anakart ya da ekran kartınızın kutusundan çıkan CD'lerin içindeki driverları kurup deneme yapın. Belki sorununuz düzelir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı