Kernel Power 41(63)hatası

Kart fabrikasyon Overclock'lu. AMD ekran kartlarının bir zaafı var overclok yapılmaya karşı, pek kaldıramıyor bunu. Dediğim gibi Radeon ayarlarından sadece GPU max hızını 1258 yap ve tekrar dene. Bu problemin kaynağının ekran kartın olduğuna ve minidump dosyasının boş olduğuna eminim.
Atsın minidump içeriğini ve gör. 😂 @Firehorse MK II

XMP açıkken mi, kapalıyken mi, yoksa her türlü mü alıyorsunuz? Bu arada, mevcutsa, minidump paylaşır mısınız?
merhaba hocam.XMP profili kapalıyken denemedim lakin xmp profile1:2933 mhz de 1-2 günlük kullanım sonucu bu hata ile karşılaşmadım.Minidump klasörünün içi boş durumda.C/WİNDOWS/minidump yolu olarak.

Güncel sürücüleri kullanıyorsanız, güncel Windows kullanmalısınız. Eğer ekran kartı sürücünüz güncel ise Windows versiyonunuz 1909 olmalı.
evet bundan 2 gün önce 1809 daydım.Dün uefi formatla beraber 1909 dayım.Amd sitesindeki chipset driverını ve msi sitesinde yer alan internet ve ses sürücünü indirdim.Peki Msi sitesindeki chipset driverını indirmedim.Amd sitesindeki 50 mb iken Msi sitesindeki 300 küsür mb
XMP bazen sorun yaratabiliyor hocam. Belleklerin frekanslarını elle, voltajları azıcık artırıp deneyin bakalım.
şu an 1.35 volttalar hocam.Pek elleme taraftarı değilim açıkçası.Timing değerleri düşürmek etki eder mi?Bi de şey soracağım hocam;occt programını indirdim.Fakat daha önce kullanmadım.Test configuration bölümünden Power seçili.Ekran kartı da seçili(değişmiyor zaten).Bunlarla beraber resolutionda full hd şeklinde.Başka herhangi bir şeye gerek var mı?
3 dakika 1 saniyelik test sonucunda no errors detected yazdı.Herhangi bir sıkıntı mevcut değil gibi gözüküyor.Başka ne yapılmalı peki?

Son düzenleme:
Eğer mavi ekran aldıktan sonra, %100 olmasını beklemiyor, yeniden başlatıyorsanız, minidump oluşturulmaz.
hocam mavi ekran sorunum yok fakat.Sistem görüntüyü kesip cpu led yakıyordu.Klavye ve fare ışıklarıda sönüyordu
Eğer mavi ekran aldıktan sonra, %100 olmasını beklemiyor, yeniden başlatıyorsanız, minidump oluşturulmaz.
hocam benim şu an kullandığım ramler ver 4.32 sürümünde.Bu modellerin 5.32 sürümüde varmış piyasada.Onunla ilgili de yapıyor olabilir mi?
hocam peki bu timingleri 16 20 20 38 değilde 16 19 19 38 yapsam herhangi bir fazladan voltaj gerekir mi?Bi de kullandığım ramler 1.35 diye biliyordum fakat occt de 1.36 olarak gözükmekte.Ve 12V kanalı voltaj değerleri ise şu şekilde;
VALUE:12,1V
MİN:11,71
MAX:12,19

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı