Kernel Power 41 hatası ve DistributedCOM 10016 hatası almak

ghitatr

Femtopat
Merhaba gamegaraj'dan boss7a adlı tavsiye sistemi aldım. Pcyi alalı 1 hafta oldu henüz. Kasa AİGO marka ve 750+80 Bronze psu ile birlikte geldi. Kernel Power 41 hatası ve DistributedCOM 10016 hatası alıyorum konuyla alakalı yardımınızı talep ederim.

İşlemci : AMD Ryzen 5 9600X 6-Core Processor, 3900 Mhz, 6 Çekirdek, 12 Mantıksal İşlemci
Anakart: Asus PRIME B650M-R
SSD : TwinMOS 1TB CoreX 5000/4800 Pcle NVMe Gen4
Ram : Gskill Ripjaws S5 Siyah 24GB (1x24GB) DDR5 5200Mhz CL40 F5-5200J4040A24GX1-RS5K
Ekran Kartı : Asus DUAL-RX7600XT-O16G 16GB OC GDDR6 128bit
Sıvı soğutma : MSI MAG CORELIQUID A13 360 MM ARGB SIVI SOĞUTUCU
Kasa : AIGO C285P 750W 80+ Siyah ARGB Mid Tower Kasa
Monitör: LG Ultragear 23.8'' 24GS60F-B 180Hz 1ms (Gtg) HDR10 Full Hd IPS Gaming Monitör
Bilgisayar yük anında/normal sadece açıkken fark etmeksizin herhangi bir saat veya dakika aralığı olmadan canı istediği anda görüntü kesiliyor fanlar dönmeye devam ediyor o an örneğin müzik dinliyorsanız ses kesiliyor pc herhangi bir şekilde yanıt vermiyor fakat çalışıyor gözüküyor. Bilgisayarı düğmeden kapatıp power kablosunu söküp takıp tekrar açabiliyorum. Açtığımda da ;
Donanım ayarlarınız değiştirildi değişikliklerin etkili olması için ltfen bilgisayarınızı yeniden başlatın hatası alıyorum.

Şu ana kadar yapılan tüm denediğim aşamalar ;

Bios pili / Ekran kartı / RAM söküp takıldı.
Monitör DP kablosu yerine hdmi kablosu ve kasa üzerindeki diğer girişler denendi.
Farklı ekran kartı driverleri denendi.
Farklı priz / 3lü prizlerle de denendi.
Hala aynı hatayı almaktayım.....
HTML:
- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
+ <System>
  <Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331c3b3a-2005-44c2-ac5e-77220c37d6b4}" />
  <EventID>41</EventID>
  <Version>8</Version>
  <Level>1</Level>
  <Task>63</Task>
  <Opcode>0</Opcode>
  <Keywords>0x8000400000000002</Keywords>
  <TimeCreated SystemTime="2025-04-17T21:40:03.6515931Z" />
  <EventRecordID>8342</EventRecordID>
  <Correlation />
  <Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
  <Channel>System</Channel>
  <Computer>DESKTOP-L57I49P</Computer>
  <Security UserID="S-1-5-18" />
  </System>
- <EventData>
  <Data Name="BugcheckCode">0</Data>
  <Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>
  <Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
  <Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
  <Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
  <Data Name="SleepInProgress">0</Data>
  <Data Name="PowerButtonTimestamp">133893995467261160</Data>
  <Data Name="BootAppStatus">0</Data>
  <Data Name="Checkpoint">0</Data>
  <Data Name="ConnectedStandbyInProgress">false</Data>
  <Data Name="SystemSleepTransitionsToOn">0</Data>
  <Data Name="CsEntryScenarioInstanceId">0</Data>
  <Data Name="BugcheckInfoFromEFI">false</Data>
  <Data Name="CheckpointStatus">0</Data>
  <Data Name="CsEntryScenarioInstanceIdV2">0</Data>
  <Data Name="LongPowerButtonPressDetected">false</Data>
  </EventData>
  </Event>

HTML:
- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
  <Provider Name="Microsoft-Windows-DistributedCOM" Guid="{1B562E86-B7AA-4131-BADC-B6F3A001407E}" EventSourceName="DCOM" />
  <EventID Qualifiers="0">10016</EventID>
  <Version>0</Version>
  <Level>3</Level>
  <Task>0</Task>
  <Opcode>0</Opcode>
  <Keywords>0x8080000000000000</Keywords>
  <TimeCreated SystemTime="2025-04-17T21:43:43.7256962Z" />
  <EventRecordID>8470</EventRecordID>
  <Correlation ActivityID="{7af4cd10-89af-4c89-81a1-80a295e6823b}" />
  <Execution ProcessID="1276" ThreadID="5356" />
  <Channel>System</Channel>
  <Computer>DESKTOP-L57I49P</Computer>
  <Security UserID="S-1-5-20" />
  </System>
- <EventData>
  <Data Name="param1">makine varsayılanı</Data>
  <Data Name="param2">Yerel</Data>
  <Data Name="param3">Etkinleştirme</Data>
  <Data Name="param4">{F87B28F1-DA9A-4F35-8EC0-800EFCF26B83}</Data>
  <Data Name="param5">{0868DC9B-D9A2-4F64-9362-133CEA201299}</Data>
  <Data Name="param6">NT AUTHORITY</Data>
  <Data Name="param7">NETWORK SERVICE</Data>
  <Data Name="param8">S-1-5-20</Data>
  <Data Name="param9">LocalHost (LRPC Kullanan)</Data>
  <Data Name="param10">Yok</Data>
  <Data Name="param11">Yok</Data>
  </EventData>
  </Event>

Dosya Ekleri

• 4d56e5d3-9972-4281-b728-d23cf75b16cb.jpg
    4d56e5d3-9972-4281-b728-d23cf75b16cb.jpg
    195,1 KB · Görüntüleme: 133
  • 7686ae10-379b-4407-ace0-58de97352af7.jpg
    7686ae10-379b-4407-ace0-58de97352af7.jpg
    496,3 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:

Benim tek gördüğüm hata "Secure Boot" ile alakalı. BIOS'dan onu kapatıp bir deneyebilirsin veya BIOS güncellemediysen güncelle.

Ek olarak siyah ekran sorunu bununla alakalı mıdır sanmıyorum ama eğer elektrik bir anda kesilirse Windows bunu kaydedemez. Genelde anakart problemlerinde böyle oluyor ama kesin sonuca varamadım.

hocam kernel power dcom hatalarını göremediniz sanırım tekrar inceler misiniz saygılarımla ?
Gördüm de bu sen siyah ekrana düştüğünde kapatırsan yani force close yaptığında bu yazabilir, bu normal. Ama bunu kaydediyorsa yukarıdaki yazdığım teoriyi bertaraf etmiş oluyorsun. Veyahut sistem yeniden açılınca Windows zorla kapandığını anlayıp logluyor, o da mümkün.

Benim tek gördüğüm hata "Secure Boot" ile alakalı. BIOS'dan onu kapatıp bir deneyebilirsin veya BIOS güncellemediysen güncelle.

Ek olarak siyah ekran sorunu bununla alakalı mıdır sanmıyorum ama eğer elektrik bir anda kesilirse Windows bunu kaydedemez. Genelde anakart problemlerinde böyle oluyor ama kesin sonuca varamadım.

Sıcaklıklarda sorun yaşamadıysan yüksek ihtimalle güç kaynağından kaynaklı.
sıcaklık 50-60 bandında geziyor herhangi bir şekilde sıcaklıktan sorun yaşamadım ekran kartı veya işlemci olarak testte yaptım

Gördüm de bu sen siyah ekrana düştüğünde kapatırsan yani force close yaptığında bu yazabilir, bu normal. Ama bunu kaydediyorsa yukarıdaki yazdığım teoriyi bertaraf etmiş oluyorsun.
hocam peki sıcaklıkta bir sorun yok sistemdeki parçaları da zaten ekledim neden bu şekilde kilitleniyor sistem ?

yük altında veya değil fark etmiyor bi anda görüntü kayboluyor sistem tamamen takılıyor ve tekrardan açarken reset tuşuna basıyorum örneğin fanlar dönüyor açılmış gibi gözüküyor ama görüntü gelmiyor tekrar kapatmak durumunda kalıyorum power kablosunu söküp takıp tekrar açtığımda görüntü geliyor.

hocam peki sıcaklıkta bir sorun yok sistemdeki parçaları da zaten ekledim neden bu şekilde kilitleniyor sistem ?

yük altında veya değil fark etmiyor bi anda görüntü kayboluyor sistem tamamen takılıyor ve tekrardan açarken reset tuşuna basıyorum örneğin fanlar dönüyor açılmış gibi gözüküyor ama görüntü gelmiyor tekrar kapatmak durumunda kalıyorum power kablosunu söküp takıp tekrar açtığımda görüntü geliyor.
PSU ile alakalı olduğunu sanmıyorum ama yeniden açıldığında ekran gelmeme sebebi muhtemelen sistemin kendini korumaya alması ve kabloyu çıkardığında statik elektriğin boşalıp, sistemin sorunsuz açılması.

Dediğim gibi benim düşüncem ya anakart yada RAM. RAM problemlerinde genelde Windows, "hop sıkıntı var" deyip mavi ekranı çakar direkt. Anakartta buna vakit olmaz. Bence bu işi bi güzel videolayıp PC'yi geri yollamak, bırakın onlar düşünsün daha 1 haftalık sistem.

Ayrıca çok enteresandır ama anakartta kullanılan vidalar, hatta sıkması bile bu statik elektriğe neden olabilir oraları kontrol edebilir hatta anakartı söküp yeniden montajlayabilirsin bile. Gerçekten anakarttaki vidalar bu tarz şeylere neden olabiliyor.

PSU ile alakalı olduğunu sanmıyorum ama yeniden açıldığında ekran gelmeme sebebi muhtemelen sistemin kendini korumaya alması ve kabloyu çıkardığında statik elektriğin boşalıp, sistemin sorunsuz açılması.

Dediğim gibi benim düşüncem ya anakart yada RAM. RAM problemlerinde genelde Windows, "hop sıkıntı var" deyip mavi ekranı çakar direkt. Anakartta buna vakit olmaz. Bence bu işi bi güzel videolayıp PC'yi geri yollamak, bırakın onlar düşünsün daha 1 haftalık sistem.
Video her şekilde elimde mevcut.

Pc bu hatayı verdikten hemen sonra Displayport kablosunu monitördekini kasaya / kasadakini monitöre takıyorum
Kabloyu değiştirip HDMİ kablosu ile takıyorum (bu şekilde kullanırkende hata veriyor onu da videoladım)
Reset tuşuna bastığımda pcnin çalışmadığını kabloyu söküp taktığımda yalnızca çalıştığını da videoladım
Farklı farklı şekillerde elimde video mevcut

bir de sizlere bir şey sormak istiyorum HWinfo ile günlük başlat yapıp voltaj kısmını raporlamak istedim hata anına kadarda çalışıyordu aslında buda elimde mevcut burdan da anlama ihtimalimiz var mıdır

Ayrıca çok enteresandır ama anakartta kullanılan vidalar, hatta sıkması bile bu statik elektriğe neden olabilir oraları kontrol edebilir hatta anakartı söküp yeniden montajlayabilirsin bile. Gerçekten anakarttaki vidalar bu tarz şeylere neden olabiliyor.
anakartı söküp takabilecek kadar bilgiye sahip değilim ama dediğinizde olabilir.

ben bu işlerden pek anlayan biri değilim maalesef fakat ortada bir elektrik sorunu var gibi gözüküyor. kasa AİGO marka gamegaraj a aitmiş sanırım psu da öyle. Hiç bilmediğim tanımadığım marka olduğundan mı bu kadar psu tarafına odaklanmış durumdayım bilemiyorum.

birde size şunu söylemek isterim lg marka monitör için forumda benim gibi konu açanlar var ekranda yazan hata ;
entering the power saving mode shortly ( bu hatayı bios pilini sökerek vs çözen bir arkadaş vardı)
monitörün buna sebep olma ihtimali var mıdır ?

Son düzenleme:
Video her şekilde elimde mevcut.

Pc bu hatayı verdikten hemen sonra Displayport kablosunu monitördekini kasaya / kasadakini monitöre takıyorum
Kabloyu değiştirip HDMİ kablosu ile takıyorum (bu şekilde kullanırkende hata veriyor onu da videoladım)
Reset tuşuna bastığımda pcnin çalışmadığını kabloyu söküp taktığımda yalnızca çalıştığını da videoladım
Farklı farklı şekillerde elimde video mevcut

bir de sizlere bir şey sormak istiyorum HWinfo ile günlük başlat yapıp voltaj kısmını raporlamak istedim hata anına kadarda çalışıyordu aslında buda elimde mevcut burdan da anlama ihtimalimiz var mıdır

anakartı söküp takabilecek kadar bilgiye sahip değilim ama dediğinizde olabilir.

ben bu işlerden pek anlayan biri değilim maalesef fakat ortada bir elektrik sorunu var gibi gözüküyor. kasa AİGO marka gamegaraj a aitmiş sanırım psu da öyle. Hiç bilmediğim tanımadığım marka olduğundan mı bu kadar psu tarafına odaklanmış durumdayım bilemiyorum.

birde size şunu söylemek isterim lg marka monitör için forumda benim gibi konu açanlar var ekranda yazan hata ;
entering the power saving mode shortly ( bu hatayı bios pilini sökerek vs çözen bir arkadaş vardı)
monitörün buna sebep olma ihtimali var mıdır ?
Monitör sebep olmaz buna, eğer öyle bir şey olsa sesler gelmeye devam ederdi. Bu problem dediğin gibi sistemin aniden elektriği kesmesi. Voltaj loglarından anlayabilir misin değilim, eğer yükte PC kapansa derdim ki PSU arızalı, öyle bir durum da yok. Yani her logda farklı farklı voltajlarda sistem kendini kapatabilir.

GameGaraj genelde kendi parçalarını kullanıyor ama marka basma sevdası var biraz, bence firmayı kötü gösteriyor bu durum ilk başta bunlardan şüpheleniyoruz haliyle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı