Çözüldü Kernel Power 41 Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

OVERLOKÇU

Hectopat
Katılım
25 Haziran 2020
Mesajlar
909
Çözümler
7
Sistem özellikleri:
ASUS ROG STRIX RX 5600XT.
B550 ASUS ROG STRIX F Wi-Fi.
DDR4 3200MHz 8X2.
Ryzen 5 3600.
700W Aerocool KCAS 80Plus Bronze.

Kermel Power 41 hatası almaktayım bu sorun bazen haftalarca olmazken bazen de çok sık olabiliyor kaç kere konu açtım bilmiyorum hiçbiri çözüm olmadı artık kırasım geliyor sistemi.
 
Çözüm
Hocam OCCT ile test yaptım, AIDA64 ile de test yaptım, sıkıntı yapmadı. Ekran kartı drıverini güncelleyince çözüldü, yani güncellemeden sonra bir daha hiç olmadı.
Hibernate dediğimiz Windows hazırda bekleme seçeneğinin hatalı çalışmasından kaynaklanır

Aslında hiberfil yani hızlı başlatma sorun olabiliyor. Ben şahsen donanımsal olmayan konularda direkt olarak hızlı başlatmayı ve hazırda bekleti kapattırırım. Bilgi verdiğiniz için teşekkürler. Belki bilmeyen üyeler sayenizde görebilir. :)
 
Aslında hiberfil yani hızlı başlatma sorun olabiliyor. Ben şahsen donanımsal olmayan konularda direkt olarak hızlı başlatmayı ve hazırda bekleti kapattırırım. Bilgi verdiğiniz için teşekkürler. Belki bilmeyen üyeler sayenizde görebilir. :)

Ben de zaten bu sorunu yaşayan ve burada Technopat formunda yardım arayan arkadaşlara bu durumu bildirmek için özellikle üye oldum ve bu hatanın nedenini açıkladım. Bu sorun çözülene kadar ne yapalım, hazırda beklet seçeneğini kullanmaktan mahrum kalacağız. Çünkü tam oyun oynarken internette gezinirken vs birden çat Kernel Power hatası alıp uğraşmaktansa hazırda beklemeyi kullanamamayı yeğlerim Enes'çim.
 
O halde aramıza hoş geldiniz, sizin gibi bilgili üyeleri görmek ne güzel. Bir tavsiye vereyim yazım kurallarına dikkat edin. Sizleri de teknik destek konularında görmeyi bekliyor olacağım. :)

Bu arada Hızlı Başlatma'yı da kapatın siz ne olur ne olmaz. Klasik Windows'un bozuk özellikleri işte ne yapalım...
 
O halde aramıza hoş geldiniz, sizin gibi bilgili üyeleri görmek ne güzel. Bir tavsiye vereyim yazım kurallarına dikkat edin. Sizleri de teknik destek konularında görmeyi bekliyor olacağım. :)

Bu arada hızlı başlatma'yı da kapatın siz ne olur ne olmaz. Klasik Windows'un bozuk özellikleri işte ne yapalım...

Teşekkür ederim. Daha çok nedenini bildiğim Windows 10 hataları var bunları zamanla konu açıldıkça yardımcı olurum.
Hızlı başlatma seçeneğini çok test ettik, o sorunsuz çalışıyor. Hem Windows üzerindeki hızlı başlatmayı hem de anakart BIOS üzerindeki Windows Fast Boot seçeneklerini aktif edebilirsiniz.
 
@SinanKasva hocam, hoş geldiniz. Ben geçen elektrik kesintisi sonrası olay görüntüleyicisinde bu hatayı gördüm. PSU'yla bağdaştırdım. Bu mümkün mü?

Evet elektrik kesilmelerinde de Windows son kapatma olayı true biçiminde olmadığı için günlüğe bu güç kesilmesi Kernel Power şeklinde kaydolur. Bu arada hoş buldum kardeşim, teşekkür ederim. PSU güç değerleri eğer sistemin istediği güçten düşükse yine Kernel Power hatası verip mavi ekran hatası oluşur. Örneğin sisteminiz bütün donanımla beraber 600 Watt güç gereksinimi istiyor. Siz de bu PC'ye bilmeden ya da maddi sıkıntı olarak eski PSU'yla devam ederek 500 Watt ve altında PSU ile güç verirseniz sistem yine Kernel Power hatasına düşer. Boşta belki hatayı vermez fakat bir oyun açtığınızda hem işlemci hem de ekran kartı yüke girip çalışmaları gereken güç miktarını, yani hani yukarıda demiştim 600 Watt gibi bir değeri, 500 Watt'lık bir PSU karşılayamadığında da sistem Kernel Power hatasına düşer. Fakat sistem 600 Watt isteyip de siz 650, 700, 800, 1000 Watt gibi güçlü bir PSU takmış olmanıza rağmen hala Kernel Power hatası alıyorsanız bunun sebebi dediğim gibi Hibernate, Windows hazırda bekletme seçeneğinin hatalı çalışmasından kaynaklanıyor.
Yukarıdaki yazımda technopat yazım kuralları nedeni ile (powercfg.exe /hibernate off) komutundaki off yazısının sonuna site otomatik yazı düzeltimi yaparak nokta koymuş bu noktayıda kopyalayıp yapıştırınca hazırda bekleme kapatılmayacağından tekrar yazma gereği duydum.
Windows aramaya Cmd yazın çıkan komut istemi seçeneğine mause sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır seçeneğini seçin.
Komut istemine powercfg.exe /hibernate off yazın ve ardından enter tuşuna basın.
Bu işlemi yaptıktan sonra komut isteminde successful veya işlem başarıyla tamamlandı v.s gibi bilgi vermez. Windowsu yeniden başlatın. Yeniden başlatmazsanız Windows yeniden başlatılana kadar hibernate windows hazırda bekleme kapatılmaz. Windows yeniden başlatıldıktan sonra hibernate windows hazırda bekletilmenin kapatıldığını öğrenmek için ise denetim masasına girin. Sistem ve güvenlik seçeneğini seçin ardından güç seçeneklerine tıklayın.Ve ardından sol üstteki güç seçeneklerinin yapacaklarını seçin seçeneğine tıklayın. Buradaki hızlı başlatmayı aç, uyku , hazırda beklet, kilitle seçeneklerinden hızlı başlatmayı aç vede hazırda beklet seçenekleri artık görünmüyorsa işlem başarılı olmuş demektir. Ve artık kernel power hatasını kesinlikle almazsınız. Diğer yazımda da belirttiğim gibi microsoft bu hatanın farkında ve yeni gelecek güncellemeler ile bu hatayı çözerse hibernate windows hazırda bekletmeyi tekrar aktif etmek isterseniz bu kezde powercfg.exe /hibernate on bu komutu girip windowsu yeniden başlatınız.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (20).png
    Ekran Görüntüsü (20).png
    1,2 MB · Görüntüleme: 29
  • Ekran Görüntüsü (21).png
    Ekran Görüntüsü (21).png
    1,2 MB · Görüntüleme: 33

Geri
Yukarı