"Kernel Power 41 ve Volmgr 162" hatası

İşletim sistemi
Windows 11

okuyanadam

Decapat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1_yIhjoo4-_Bi2XuSBKW-pizkENQkycm-/view?usp=sharing
RAM
GSKILL 16 GB (2x8GB) RipjawsV DDR4 3200Mhz CL16 1.35V
Ekran kartı
Asus Dual RTX 3050 OC 8GB GDDR6 128Bit
Anakart
Asus Prime B560M-K
İşlemci
Intel Core i5-11400F 2.60GHz 6 Çekirdek
SSD 1: PNY CS900 480GB 550/500MB/s 2.5" SATA3 SSD (windows buna yüklü)
SSD 2: Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2, 1 TB SSD

Merhabalar, yaklaşık 2-3 aydır bilgisayarım aniden kendini yeniden başlatıyor. Bilgisayar ekranımda(monitörümde) görüntü gidiyor (bu sırada bilgisayar kasamdaki bütün ışıklar yanıyor işlemci fanları ve egzoz fanları çalışıyor) ardından ise kendini yeniden başlatıyor. Bilgisayarım genelde oyunlarda yani yük altındayken kapanmıyor, çoğu zaman internet tarayıcısında gezinirken veya işlemci ekran kartı gibi unsurları yormayacak oyunlarda kapanıyor (football manager 2024 gibi). Oysa ki League of legends oynarken yük altındayken herhangi bir şey olmuyor, ancak oyun bitiyor istemci ekranına geçiş yapıyorum o sırada aniden görüntüm gidiyor ve pcnin kendi kendini yeniden başlatmasını bekliyorum.

Bu süreçte denediğim şeyler:
Monitörümü konsolumda(xbox) test ettim monitörde bir sıkıntı yok,
Ekran kartının ve işlemcinin termal macunları yeniledim,
Yeni bir çift ram alıp denedim,
Bilgisayarımı test altına(yük altına) soktum ve ısı değerlerini kontrol ettim (her şey normal),
Bilgisayarıma format attım ve her şeyi sildim.

Bu kapanma sırasında aldığım "önemli" ve "hata" iletilerini aynen aşağıya yazıyorum ve fotoğrafını bırakıyorum:
volmgr 162
kernel-power 41
Device setup manager 131
Adsız.png

Hocam 5 dakika boyunca testi yaptım 85 dereceyi nadiren geçti işlemcim, herhangi bir restart durumuda olmadı. Screenshot'ı bırakıyorum buraya.

1727383103691.png

Şimdi benim şöyle bir sorum var hocam, ben zamanında bu sorunum ekran kartından mı kaynaklı acaba diye mahalledeki bir bilgisayarcıdan ekran kartı rica ettim, ancak verdiği ekran kartı eski bir şeydi ve çıkma mıydı bilemiyorum. Verdiği ekran kartı şuydu Sapphire Amd Radeon R9 280X DUAL-X 3GB 384Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 (link: https://www.hepsiburada.com/sapphir...kran-karti-11221-14-40g-pm-bd803400-yorumlari)

Ben bunu pcye taktığımda pc başta tanımadı ancak driverlarını yaptığımda kullanmaya başladım ancak bu sorun yine oldu ben de ekran kartından kaynaklı değil o zaman diye düşündüm ancak bu ekran kartının(radeon-r9) en az 750W istediğini okudum internette bu nedenle belki de sistemimin gücü yetmedi.

Böyle bir durumda şu aklıma geliyor acaba benim ekran kartı slotum mu bozuldu(anakart üzerindeki yoksa gerçekten ekran kartım mı bozuk, sonuçta adamın verdiği ekran kartı da sağlam mı emin değilim?)

Bu noktada ne yapmam mantıklı olur hocam @turko35408

PCI slotlar kolay kolay bozulmazlar hocam. Siz sorunsuz çalıştığına emin olduğunuz bir ekran kartıyla deneme yapmalısınız. Ya da sizdeki kartı bir tamirci veya serviste test ettirin. Ölçümlerini yapsınlar.

PCI slotlar kolay kolay bozulmazlar hocam. Siz sorunsuz çalıştığına emin olduğunuz bir ekran kartıyla deneme yapmalısınız. Ya da sizdeki kartı bir tamirci veya serviste test ettirin. Ölçümlerini yapsınlar.
Çok kafasına göre zamanlarda kapanıyor pc, bir keresinde komple pcyi test için vermiştim bilgisayarcıya kullandım kapanmadı dedi (gerçi bilgisayarcı olduğuna şüpheliyim adam crack oyun kurmuştu poweriso kullanıp :D) @turko35408

Hocam buraya kadar ilgilenip uğraştığınız için de teşekkür ederim ayrıca gerçekten 3-3.5aydır uğraşıyorum eğer gerçekten ekran kartından kaynaklıysa bu sorun sizin sayenizde fark ettik hocam.

Peki şunu sorabilir miyim bu arızadan kaynaklı mı ara ara gidiyor görüntü? Mesela bazı zamanlar 5 saat kapanmıyorken bazen 15 dakika ara ile gidiyor görüntü.

Hocam nicknameinize tıkladım ve İzmir Konak'ta yaşadığınızı gördüm ben de orada yaşıyorum eğer bir yeriniz varsa gelip ekran kartını test ettirmek isterim. @turko35408

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı