Kernel Power ve Kernel Event

gimmegimmegimme

Centipat
Daha fazla  
RAM
Kingston 16GB (2X8GB) 3200MHz C16 DDR4 Ram KF432C16BBK2/16
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 500GB 3100MB/-2600MB/S M.2 NVMe SSD MZ
Ekran kartı
MSI Nvidia GeForce RTX 3060 Ventus x3 - 12GB
Anakart
MSI H510M PRO
İşlemci
Intel Core i5-11400F
Merhaba dostlar. Yeni bir PC topladım ama hemen her oyundan atıyor; bazen masaüstüne, bazen direkt PC kendini kapatıp açıyor. Olay görüntüleyicisinde Kernel Power, Kernel-EventTracing, EventLog gibi hatalar gırla. Donanımı test ettim, bir sorun görünmüyor. Ayrıca başta Windows 11 yüklemiştim, sorunlardan sonra Windows 10'a geçtim ama derdime çare olmadı.

Donanımım şu şekilde:

Anakart: MSI H510M Pro
Ekran Kartı: MSI NVIDIA GeForce RTX 3060 Ventus X3 - 12 GB
İşlemci: Intel Core i5-11400F
RAM: Kingston 16 GB (2x8GB) 3200MHz C16 DDR4 RAM KF432C16BBK2/16
PSU: MSI MAG A650BN 650W 80+ Bronze
SSD: Samsung 980 500GB 3100MB/-2600MB/S M.2 NVMe SSD MZ-V8V500BW
Monitör: ASUS VG248QG

Şimdiye kadar çöken oyunlar: Borderlands 3, FIFA 23, Plague Tale: A Requiem, Cyberpunk 2077
Henüz çökmeyen oyunlar: Mount and Blade: Bannerlord, Divinity: Original Sin 2

Bütün sürücüler güncel. Ekran kartı sürücüsünü de birkaç kez silip tekrar yükledim. Kafayı yiyeceğim vallahi. Siz bu mesajı okurken ben bir kez daha temiz format atacağım ama umudum yok.

RAM'lere Memtest yapmalısınız.
Merhaba. Öncelikle ilginiz ve öneriniz için teşekkürler. Gece yaptım. RAM'ler testi sorunsuz geçti. Onun haricinde OCCT ile stres testlerinden de tüm donanım başarılı çıktı. Oyun esnasında kesinlikle CPU ve GPU'da ısınma problemi yok.

Prizim akım korumalı değil, ondan kuşkulanıyorum. Aklıma başka da bir şey gelmiyor. Güvenilir ve maharetli bir tamirci bulsam "Eti benim kemiği senin," diyecek, bırakacağım; daraldım artık.

Merhaba. Öncelikle ilginiz ve öneriniz için teşekkürler. Gece yaptım. RAM'ler testi sorunsuz geçti. Onun haricinde OCCT ile stres testlerinden de tüm donanım başarılı çıktı. Oyun esnasında kesinlikle CPU ve GPU'da ısınma problemi yok.

Prizim akım korumalı değil, ondan kuşkulanıyorum. Aklıma başka da bir şey gelmiyor. Güvenilir ve maharetli bir tamirci bulsam "Eti benim kemiği senin," diyecek, bırakacağım; daraldım artık.
İki ihtimal var. Ya oyunların kurulu olduğu diskte ya da PSU kaynaklı bir problem olabilir. PSU kötü değil ama model olarak çok da kaliteli değil. RAMler testi geçtiğine göre son bu iki nokta kalıyor eğer oyun dosyalarının bütünlüğünü de kontrol ettiyseniz.

Bu sorun bozuk oyun dosyası, RAM ve disk kaynaklı olabiliyor, oyunu kapatıp masaüstüne atma durumu, yeniden başlatma işi biraz karıştırıyor, resetin çok fazla sebebi var.

Yani reset ve oyundan atma farklı sorunlar.

Her ikisini birden RAM yapabilir, oda sorunsuz geçmiş.
Hocam çok çok nadir olarak lol oynarken bile geçenlerde benim de sistemim reset attı.

Windows 11 kullanıyorum.

Çok titiz birisiyimdir bilgisayarım konusunda ve virüs vs. olacağını düşünmüyorum 10 yıl hiç girmedi.

OCli ramler memtest86yı geçti.

Diskler daha sıfır ve sağlık testleri normal.

Rdr2, cp2077 gibi oyunları oynarken hiç oyundan atmadı veya reset atmadı bilgisayarım ama 2-3 kez bu reset işi oldu AC Odyssey ve lol oynarken.

Burada disk, ram sağlam olduğuna göre, sıcaklıklarım normal olduğuna göre ya Windows 11, ya BIOS ya da PSU kaynaklı olduğunu düşündüm. Ancak bende çok çok nadir oluyor 4 ay içerisinde 2-3 kez olmuştur maks. Bu tarz sorunda sırayla gitmek faydalı ancak bazen Win 11 veya sürücü kaynaklı olabiliyor. Windows a yeni güncelleme geldiğinde düzelebilyor.

İkinize
Bu sorun bozuk oyun dosyası, RAM ve disk kaynaklı olabiliyor, oyunu kapatıp masaüstüne atma durumu, yeniden başlatma işi biraz karıştırıyor, resetin çok fazla sebebi var.

Yani reset ve oyundan atma farklı sorunlar.

Her ikisini birden RAM yapabilir, oda sorunsuz geçmiş.
Hocam çok çok nadir olarak lol oynarken bile geçenlerde benim de sistemim reset attı.

Windows 11 kullanıyorum.

Çok titiz birisiyimdir bilgisayarım konusunda ve virüs vs. olacağını düşünmüyorum 10 yıl hiç girmedi.

OCli ramler memtest86yı geçti.

Diskler daha sıfır ve sağlık testleri normal.

Rdr2, cp2077 gibi oyunları oynarken hiç oyundan atmadı veya reset atmadı bilgisayarım ama 2-3 kez bu reset işi oldu AC Odyssey ve lol oynarken.

Burada disk, ram sağlam olduğuna göre, sıcaklıklarım normal olduğuna göre ya Windows 11, ya BIOS ya da PSU kaynaklı olduğunu düşündüm. Ancak bende çok çok nadir oluyor 4 ay içerisinde 2-3 kez olmuştur maks. Bu tarz sorunda sırayla gitmek faydalı ancak bazen Win 11 veya sürücü kaynaklı olabiliyor. Windows a yeni güncelleme geldiğinde düzelebilyor.
Her ikinize de teşekkürler. Windows 11 ve Windows 10, her ikisiyle de birkaç kez temiz format atarak denedim ve aynı sorunlarla karşılaştım. İşletim sistemi de oyunlar da SSD'de kurulu ama o da testleri geçti. Bu durumda sanırım en sağlıklısı daha güçlü bir PSU ile sistemi denemek olacak. O da çok aklıma yatmıyor gerçi çünkü sistemi kurarken epey araştırmıştım ve 650W - Bronze kuracağım sistem için gayet yeterli görünüyordu. Esasen 16 GB ram'in yeterli olup olmayacağından kuşkuluydum ama çoğu oyun için de yetmeli diye düşünüyorum. Örneğin Plague Tale oynarken 8 GB civarında dolaşıyor RAM kullanımı, yine de atıyor oyundan.

İkinize

Her ikinize de teşekkürler. Windows 11 ve Windows 10, her ikisiyle de birkaç kez temiz format atarak denedim ve aynı sorunlarla karşılaştım. İşletim sistemi de oyunlar da SSD'de kurulu ama o da testleri geçti. Bu durumda sanırım en sağlıklısı daha güçlü bir PSU ile sistemi denemek olacak. O da çok aklıma yatmıyor gerçi çünkü sistemi kurarken epey araştırmıştım ve 650W - Bronze kuracağım sistem için gayet yeterli görünüyordu. Esasen 16 GB ram'in yeterli olup olmayacağından kuşkuluydum ama çoğu oyun için de yetmeli diye düşünüyorum. Örneğin Plague Tale oynarken 8 GB civarında dolaşıyor RAM kullanımı, yine de atıyor oyundan.
Ayrıca eğer CPU veya RAMe manuel OC yaptıysanız BIOS'u bir sıfırlayıp varsayılana getirip deneyin hocam. Format da atmışsınız. Diskler de sağlam sanırım. Eğer oyun HDD ye kuruluysa bu da nedeni olabilir ama sanırım SSD kullanıyorsunuz.

Bunları çıktığımızda geriye PSU kalıyor. PSUnuz ne kadar kaliteli bilmiyorum. PSU konusunda bilgili değilim.

MSI MAG A650BN 650W 80+ Bronze PSU nasıl bir PSU'dur hocalarımız bilir. @Oreki @Andar Han @Sir Benjamin

@GRBreakpoint A650BN ideal bir giriş seviyesi ürünü ama PSU kaynaklı olmayabilir. Genelde sistem çat diye kapanırdı öyle durumlarda.

Belleklerde hız aşırtma varsa veya XMP açtıysanız stabil olmayabilir, o tavsiye epey doğru. Bir anda oyunlardan atıyormuş çünkü. CMOS reset yapıp 2133 MHz'ye döndürüp öyle test etmek lazım önce.

@GRBreakpoint A650BN ideal bir giriş seviyesi ürünü ama PSU kaynaklı olmayabilir. Genelde sistem çat diye kapanırdı öyle durumlarda.

Belleklerde hız aşırtma varsa veya XMP açtıysanız stabil olmayabilir, o tavsiye epey doğru. Bir anda oyunlardan atıyormuş çünkü. CMOS reset yapıp 2133 MHz'ye döndürüp öyle test etmek lazım önce.
Valla hocam bende de bir kaç kez oldu. Memtest'te OCli halde vs. bir hata olmadı ama genelde AMD sponsorluğundaki oyunlarda olmuştu. Saatlerce CP 2077 oynadım dün mesela bir şey olmadı. Windows kaynaklı da olabilir diye düşünüyorum ben şahsen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı