Kernel Security Check Failure Hatası

canburakyol1

Decapat
Premier Pro ve Da Vinci montaj programlarını kullanırken bu hatayı almaya başladım. Ardından oyun oynarken de aynı hatayı vermeye başladı. Sıcaklıklar normal, RAM'leri temizleyip yeniden taktım. Sürücüleri sildim tekrar yükledim DDU ile. Hata hala devam ediyor. Minidump dosyaların paylaştım.

dump dosyaları.rar

şimdi test ettim. SSD de windows yüklü ve (C4) Reallocated Evet Count Data kısmı 4492 ve statüs warning olarak gözüküyor. Ancak iki programın yüklü olduğu diskte problem gözükmüyor.

Sorunu buldum arkadaşlar. Çözmek için şimdiye kadar yaptıklarım.
İşlemci, anakart, ekran kartı Drive'lerını DDU ile sildim tekrar yükledim.
RAM'leri söktüm temizledim tekrar taktım.
2 Defa format attım.
Monitörlerden birini iptal ettim. Bu yöntemlerin hepsi bana 2-3 gün kazandırdı. Sonra hatayı tekrar almaya devam ettim.
Benim HDD'lerden birinde bad sector vardı, sağlık durumu iyi değildi zaten. Ancak ben onu sadece ıvız zıvır programları yüklemek için kullanıyordum. Herhangi bir oyun, montaj programı vs ona yüklü değildi. Yine de bu hatanın sebebi o imiş. Dün gece bir anda aklıma onu çıkarmak geldi. HDD'nin bilgisayar ile bağlantısını kestim ve şu an her şey düzgün. Dün akşamdan bu yana 4-5 yüksek boyutlu edit yaptım, oyun oynadım, donma kasma olmadı. Normalde çift ekran kullanıyorum, çift ekranda bile kasma oluyordu işlem yapmasam da o sorunumda düzeldi. Konu çözüldü.

Sorunu buldum arkadaşlar. Çözmek için şimdiye kadar yaptıklarım.
İşlemci, anakart, ekran kartı Drive'lerını DDU ile sildim tekrar yükledim.
RAM'leri söktüm temizledim tekrar taktım.
2 Defa format attım.
Monitörlerden birini iptal ettim. Bu yöntemlerin hepsi bana 2-3 gün kazandırdı. Sonra hatayı tekrar almaya devam ettim.
Benim HDD'lerden birinde bad sector vardı, sağlık durumu iyi değildi zaten. Ancak ben onu sadece ıvız zıvır programları yüklemek için kullanıyordum. Herhangi bir oyun, montaj programı vs ona yüklü değildi. Yine de bu hatanın sebebi o imiş. Dün gece bir anda aklıma onu çıkarmak geldi. HDD'nin bilgisayar ile bağlantısını kestim ve şu an her şey düzgün. Dün akşamdan bu yana 4-5 yüksek boyutlu edit yaptım, oyun oynadım, donma kasma olmadı. Normalde çift ekran kullanıyorum, çift ekranda bile kasma oluyordu işlem yapmasam da o sorunumda düzeldi. Konu çözüldü.

Sevindim hocam sorununuzun çözülmesine mavi ekransız günler :)

Güncelleme. HDD'yi iptal ettikten sonra bugün sabaha kadar hata almamıştım. Ancak bugün tekrar aynı hatayı aldım. Bu sefer yabancı forumları incelerken RAM'leri kontrol etmem gerektiğini anladım. Tek tek tak çıkar yaparak denem yanılma ile RAM slotlarından birinin arızalı olduğunu anladım. Şu anlık o RAM slotuna RAM takmadım. Render yaparken hata alıyordum ben, RAM'i çıkardıktan sonra 4.renderi yapıyorum ( 30 dk üstü renderler) hatayla karşılaşmadım. Okuyan olursa belki işine yarar bir bilgidir. İyi forumlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı