Kernel Security check faılure mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

HAKANMA

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba Sayın Technopatlar,
Üyesi olmadığım bu oluşumu gerek youtubedan gerek forumunuzdan uzak veya yakın bir şekilde takip ediyor sizleri takdir ediyorum. Bana er yada geç yardımcı olacağınıza da adım kadar eminim.
Genelde kernel Security check failure hatası alıyorum.
Minidump dosyalarım için link paylaşıyorum. minidump dosyalarım.
Yardım edenlere çok teşekkür ederim.

Bilgisayarımı ikinci el olarak aldım.
A4 4000 APU.
2 GB RAM.
MSI A68HM-E33 V2 anakart.
250W PSU vardı.

Daha sonra.
X4 870k işlemci.
16 GB(8x2) 1600MHz.
RX 570 ekran kartı taktım. Sistemim mavi ekran verdiği için.
Sharkoon 650W PSU taktım ve msched çalıştırdım sorun bulmadı.

Son düzenleme:
Merhaba,
Aynı sorun bende de vardı, sürekli mavi ekran hatası verip farklı kod gösteriyordu. İnternette denemediğin yöntem kalmadı. Bir çok programı kurdum, taradım, çalıştırdım ama maalesef çözüm olmadı. En son çare olarak temiz kurulum yani FORMAT attım. Şu anda bir sıkıntı sorun yok. Bu konuda böyle bir tecrübem olduğu için paylaşmak istedim. Unutma en son çare format, mutlaka bilgili birileri yol gösterip yardımcı olmaya çalışacaklardır.

Teşekkür ederim Sn. Hectopat Eyüp Bey fakat başka bir orjinal iso dosyası ile attığım format sonrasında sorunum hala devam ediyor.
Başka bir öneriniz bulunuyorsa paylaşabilir misiniz?

(HD TUNE ile SSD ve HDD taraması gerçekleştirdim.)

Memtest86 testi yapın. RAM modelleriniz aynı değil mi?
Memtest86 USB'den Çalışan RAM Test Programı

"sfc /scannow" rehberini uygula.

Windows 10 sürümünü eski. Windows 10 sürümünü güncelle. Ek olarak Windows güncelleştirmesi var mı diye kontrol et.

Ekran kartı sürücünü güncelle. En başta DDU ile var olan ekran kartı sürücünü sil. Sonra ekran kartının kendi sitesinden en güncel WHQL sürücüyü indir.

https://www.amd.com/en/support/graphics/radeon-500-series/radeon-rx-500-series/radeon-rx-570

HD Tune ile yaptığın testin sonucunu paylaş.

HD Tune ile test bitti ve update işlemi bir defa yeniden başlatıldı şuan sorun görünmüyor. Fakat ben memtest ve hdtune sonuçlarını buraya paylaşacağım

Memtest86+ 1 Pass geçti diğer Pass bekleyemedim. Herhangi bir sorun bulmadı anladığım kadarıyla.
Sistemi güncelledim.
Ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırdım tekrar yükledim.
sfc sonuçlarını da paylaştım.

Dosya Ekleri

• SSD HDTune.PNG
    SSD HDTune.PNG
    15,5 KB · Görüntüleme: 53
  • Memtest 86+.jpg
    Memtest 86+.jpg
    260,1 KB · Görüntüleme: 47
  • HDD HDTune.PNG
    HDD HDTune.PNG
    15,8 KB · Görüntüleme: 51
  • HDD HDTune2.PNG
    HDD HDTune2.PNG
    30 KB · Görüntüleme: 53
  • SSD HDTune2.PNG
    SSD HDTune2.PNG
    21,6 KB · Görüntüleme: 55
  • image_2021-01-17_124742.png
    image_2021-01-17_124742.png
    21,9 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
Tabi ki paylaşırım.
Buradan öncelikle Sayın Caine size ve bütün technopat ailesine teşekkür ediyorum.
İyi ki varsınız, iyi ki yardımcı olma konusunda bu kadar hızlı ve nokta atışısınız.
İyi ki varsın TECHNOPAT
Ne oldu anlamadım herhangi bir cihaz da takmadım ama mavi ekran hataları devam ediyor. Güncel minidump dosyalarını yükledim. minidump dosyalarım
Ne oldu anlamadım herhangi bir cihaz da takmadım ama mavi ekran hataları devam ediyor. Güncel minidump dosyalarını yükledim. minidump dosyalarım
Tekrar yardımcı olabilir misiniz

Son düzenleme:
"DISM" rehberini uygula.
Rehber - DISM aracı nedir ve nasıl kullanılır?

Memtest86 testi hata bulmadı değil mi?

RAM modellerini öğrenelim. CPU-Z yazılımı ile SPD kısmında slot bölümlerini paylaş.

Güvenilir bir anti virüs ile sistemi tarat. Virüs bulursa temizle.

Windows 10 sürümün eski. Güncellemeyi dene.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı