KERNEL-SECURİTY-CHECK-FAİLURE mavi ekran hatası

falanci

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle şunları söyleyeyim:

Şu 1500 TL'lik sistemi topladım ama anakartı MSI A68 HM e-33 v2 yerine v1 almıştım tamamen dalgınlığıma denk gelmişti ama iki anakartta FM2+ soket olduğu için değiştirmemiştim ve RAM'leri de Kingston hyperx 8GB 2400 MHz yerine Corsair Vengeance pro 8 GB 2400 MHz RAM'lerden aldım XMP ile 2400 MHz yapacaktım ama rehberdeki gibi profil 1, profil 2 seçenekleri yoktu enabled seçeneğini seçip 2400 MHz'e ayarladım ve CPU z'de tanesi 1200 MHz göstermesine rağmen BIOS'ta 1333 MHz gösteriyor. Birde yeni kasa ve sabit disk almadım zaten elimde vardı onları kullanıyorum.

Evet şimdi sorunumu açıklayayım, sürekli ama sürekli mavi ekran alıyorum ve neredeyse hepsinde farklı bi hata veriyor yani şimdiye kadar bütün mavi ekran türlerini almışımdır diye düşünüyorum. Genelde KERNEL-SECURİTY-CHECK-FAİLURE hatası alıyorum ve bunun yanında hatırladığım KMODE-HANDLED-NOT-EXCEPTİON,BAD-POOL-HEADER, VİDEO-SCHEDULER-İNTERNAL-ERROR, amdppm.sys .... hatalarıyla da karşılaşıyorum, eskiden yani Windows 8.1'deyken bazen ekrandaki renkler birbirine giriyordu ve kendini resetliyordu şimdi ise ( windows 10) çok nadir olarak aynı görüntüyle karşılaşıyorum ama ekranda o an olan renkler değilde sanki tam mavi ekran verdiğinde renkler birbirine girmiş gibi bir görüntüyle karşılaşıyorum. Bu konuyla ilgili birkaç yerde daha konu açmıştım bazıları PSU yetersizliğinden kaynaklanıyor diyor bazıları HDD'de sorun var diyor bazılarıda belleklerde sıkıntı var diyor.

Buyrun minidump dosyaları: Minidump.rar

Bu arada mavi ekranlar hep internette gezinirken ya da Windows'ta gezinirken oluyor yani oyun oynarken ekrandaki renklerin birbirine girmesi olayı hariç hiç mavi ekran almadım şu ana kadar (mesela yaklaşık 2.5 saat Dota 2 oynadıktan sonra bu konuyu açarken mavi ekran aldım ). stress CPU yapıyorum o şekilde 5 dakika falan bekletiyorum hiç sorun yok ama çok ufak şeyler yaparken bile mavi ekran alabiliyorum ( örn: yeni klasör açmak ). Belleklerde de sıkıntı yok tarattım temiz çıktı. HDtune programı ile HDD'yi tarattım 3-4 tane kırmızı nokta çıktı ( büyük ihtimalle sorun sabit diskte ) ama PSU'dan da acayip bir cızırtı geliyor ve çok gürültü çıkarıyo PSU. Birde acaba sorun anakart - işlemci uyumunda mı çünkü internet sitesinde uyumlu işlemciler arasında A10 7870k gözükmüyor.

Son bir soru acaba sorun sabit diskteyse ; sabit diskin yanına SSD takviyesi yapsam sorun düzelir mi yoksa yeni bir HDD şart mı gelir ?

Dosya Ekleri

• fgf,.jpg
    fgf,.jpg
    18,5 KB · Görüntüleme: 124
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı