Kernel Security Check Failure [Mavi Ekran]

Takdis

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. İki haftadır uğraştığım bu soruna malesef yenik düştüm.
"Kernel Security Check Failure" mavi ekran hatasının birçok web sayfasında çözümü anlatılmış ve emin olun her sayfayı inceledim ancak nafile.

Bu hatayı Photoshop CC ve Illustrator CC programlarını açtığım sırada alıyorum. Ki benim için bilgisayar demek Photoshop demek. Program yüklenirken ya da yüklendikten 10-20 saniye sonra mavi ekran geliyor.

Minidump Dosyası

İzlediğim bütün yöntemler ile sonuçlarını ve sistem bilgilerimi aşağıda paylaştım.

Sistem Bilgileri

• Model: ASUS Notebook X555LN
  • İşlemci: i7 4510U
  • Ekran Kartı: 4 GB NVIDIA GeForce 840M (Intel HD Graphics ile beraber)
  • RAM: 8 GB
  • DirectX Sürümü: 12
  • İşletim Sistemi: Windows 10 (64 Bit)

Denenmiş Yöntemler

1. Yeniden temiz Windows kurulumu yapıldı. (Eski işletim sistemim de Windows 10'du.)
  2. BIOS Güncellendi.
  3. Aygıt Yöneticisi'nden tüm sürücüler güncellendi.
  4. Adobe ürünleri yüklendi. (Orjinal değiller. hosts dosyasına bazı dns eklemeleri yapılıyor. Bu gibi işlemler ile lisansladım.)
  5. Program başlarda çalıştı ancak lisanslama işlemi sonrası interneti açarak denediğimde önce key istedi. Ardından güncel versiyonla cr.ckledim. Fakat açınca tekrar mavi ekranla karşılaştım (format sonrası ilk mavi ekran).
  6. Programı silip Dr. Web CureIT ile scan taraması yapıldı (hosts dosyasını zararlı buldu ve ben de eski hosts dosyasını geri yükledim. Dns eklemesi yapılanı sildim).
  7. Sabit disk taraması yapmaya çalıştım ancak %10'da kaldı. Bu yüzden resetledim.
  8. RAM testi yaptım ve temiz sonuç verdi.
  9. Yeni formatlanmış bilgisayar (CCleaner ile) tekrar temizlendi.
  10. Antivirüs programını kaldırdım. (Eset NOD32 Antivirus 9)
  11. Photoshop'u tekrar yükledim ve tekrar hata aldım.
  12. Yönetici olarak çalıştırdım ve tekrar hata aldım.
  13. NVIDIA Grafik İşlemci'yle çalıştırdım ve tekrar hata aldım.
(Düzenleme: Az önce GeForce Experience'i kaldırıp tekrar denedim ve hata aldım. Ayrıca bilgisayar açılırken "Profsvc hizmeti oturumu açamadı" şeklinde bir hata daha aldım. Birkaç denemede oturum açabildim. Tebrikler Microsoft!)

Kısacası güncellemediğim yazılım, taratmadığım program kalmadı. Windows ve Photoshop orjinal olmadığı için mi bilmiyorum. Ama Photoshop CC'yi Windows 10'da birkaç ay kullandım. Mavi ekranı çok sonradan aldım.
Bir de alakası var mı bilmiyorum ama bilgisayar Windows 10'a göre yavaş açılıp kapanıyor. Hatta hiç kapanmıyordu bir ayar yaptım (ne siz sorun ne ben söyleyeyim) ve düzeldi.

Bu sorun bütün sömestr tatilimi yemeden yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an Photoshop CC deneme sürümünü kullanıyorum. Güncelleştirmeleri yükledi ve programı son sürüme yükseltti.
Sniffer.exe dosyasına rağmen çalışıyor ancak performans ve kalite hâlâ yerlerde. Camera Raw'ı yüklerken dondu program.
Programın orjinalliği ile alakası olduğunu sanmıyorum senelerdir bu şekilde kullanıyorum.

NVIDIA ve Intel güncelleştirmelerimi, hatta bütün sürücü güncelleştirmelerimi Aygıt Yöneticisi ve GeForce Experience ile yaptım.
NVIDIA'nın son güncellemesi hatalı olabilir, İnternet'te bunun üzerinde de durmuş. Bu hatayı da son güncelleştirmeden sonra almış olabilirim tam bilmiyorum. Ama format öncesi GTA V'te de ilk başta gözle görülür bi performans ve kalite düşüklüğü olmuştu.

Ekran kartı güncelleştirmelerinin nasıl yapıldığına dair bir rehber var mı? Yanlış ya da eksik yaptığım noktalar varsa göreyim ona göre yeniden deneyeyim.

Hocam NVIDIA'nın sürümü sitesindeki ile aynı görünüyor. 361.43 her ikisi de.
Ki zaten bilgisayarı yeni formatladığım için Windows 10 en güncel sürücüleri yüklemiş olmaz mı?
Başka bir arkadaşımın bilgisayarı ile test ettim. O da ASUS kullanıyor fakat ekran kartı GTX850M ve i5 işlemci.
361.43 güncel versiyonu yüklü ve Adobe ürünleri orjinal değil. Ancak programlar çalışıyor.
Fakat ekran kartı güncellemesinden sonra bilgisayarın kapanmama sorununu o da yaşadı.
Adobe'a da mail attım grafik sürücülerini güncellememi söylediler.
Intel(R) HD Graphics'in güncel versiyonunun linki buradaki mi?
Bendeki versiyonu 10.18.15.4256 görünüyor.
Yalnız ekran kartı dxdiag'da Intel(R) HD Graphics Family görünürken Program Ekle / Kaldır'da Intel(R) Grafik Sürücüsü olarak görünüyor.

(Photoshop şu an güncel ve orjinal olmasına rağmen tekrar hata verdi.)
Yazılımdan donanımdan pek anlayan birisi değilim. Dediklerinizi tabiki önemsiyorum.
Ancak harici, dahili nedir? Tüm driverların versiyonlarını nasıl öğrenip, sitelerini nasıl bulurum?
Bunun gibi pek çok soru var ve sizi de çok meşgul etmek istemediğimden hepsini soramıyorum. Duyarsız göründüysem afedersiniz.
Ancak şu iki haftada videolarla forumlarla bütün bilgisayar bilgimi ikiye katladım. Driver güncelleme diye aradığım zaman her yerde Aygıt Yöneticisi'ne yönlendirdikleri için ben de o şekilde güncelledim. Belki de onlar biraz kolaya kaçmış.
Eğer tüm driverlarımı nasıl güncelleyeceğimi adım adım anlatan bir sayfa varsa oradan bakarak uygulayayım. Zira kullandığınız bazı terimler bana çok yabancı. Ancak bir yerden örnek alarak işlemleri gerçekleştirebiliyorum.

Bu arada dediğiniz gibi düzelmedi.

Az önce farklı bir mavi ekran hatası daha aldım.
"Page Fault In Nonpaged Area" olan bu hatayı sitede aradığımda buradaki sayfayı buldum.
Belleklerde bir hata varsa bu diğer mavi ekranın da sebebi olabilir mi?
(Programı indirmeye başladım. Sonucu paylaşırım.)

Aynı hatayı bende alıyorum. İnternette normal gezinirken farkli farklı mavi ekran hatası aliyorum. Parçalarini yeni aldım. Mavi ekran hatası var diye vatana götürdüm. Test edip verdiler. Ama gene mavi ekran hatasi aldım. Ramleri teker teker denedim. HDD cıkarıp SSD'ye kurdum. SSD'yi çıkarıp HDD'ye kurdum. Ekran kartını cıkarım denedim. Gene mavi ekran alıyorum. Forumda mavi ekran hatası yaygıştı. Recep Baltaşın bu konuya el atmasını bekliyoruz.

Aynı hatayı bende alıyorum. İnternette normal gezinirken farkli farklı mavi ekran hatası aliyorum. Parçalarini yeni aldım. Mavi ekran hatası var diye vatana götürdüm. Test edip verdiler. Ama gene mavi ekran hatasi aldım. Ramleri teker teker denedim. HDD cıkarıp SSD'ye kurdum. SSD'yi çıkarıp HDD'ye kurdum. Ekran kartını cıkarım denedim. Gene mavi ekran alıyorum. Forumda mavi ekran hatası yaygıştı. Recep Baltaşın bu konuya el atmasını bekliyoruz.
Aynı sorun diye bir şey yok. Kendi konunuzu açarsınız cevap veririz. Yaygınlaşan bir durum da yok. Sadece Adobe ve Ekran kartı sürücüleri ile çözülecek problem var şuanda onun da çözümünü yazdık birçok konuda.

Murat bey, memtest ile bilgisayarı 12 13 saat tarattım ve hiç hata çıkmadı.
Ancak bu mavi ekranların kaynağı ne? Photoshop'u açtığımda veriyordu normalde, dün kendi kendine başka bi hata daha verdi.

Forumda çözümü verildi dediğiniz çözüm Photoshop'u yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi ile çalıştırmak.
Ben onu yirmi kere denedim yine veriyor.

Intel ekran kartı yazılımını program ekle/kaldır'dan silip verdiğiniz yazılımı kurdum olmadı.
Bana anlayabileceğim bir dilde talimat belirtin onu uygulayayım lütfen.

Intel'in sürücüsü dediğim gibi Program Ekle / Kaldır'dan kaldırdım ve verdiğiniz linktekini indirip kurdum.
NVIDIA'nın sürücüsünü ise sitedeki DDU rehberinden faydalanarak anlatıldığı şekilde kaldırdım ve sitesinden tekrar indirip kurdum.
Photoshop'u tamamen kaldırdım ve Adobe'un sitesinde deneme sürümü olarak tamamen orjinal hâlde indirdim ve onu da kurdum.
NVIDIA denetim masasına girdim ve Photoshop'u yüksek performanslı NVIDIA işlemcisine ayarlı olarak ekledim.
Photoshop'u açtığımda hâlâ bi takım kasmalar ve performans düşüklüğü yaşıyorum. Henüz hata vermedi ama her an verecek gibi sürekli kasılıyor. Fırçalar ise kalitesizlikten ölüyor. Buradan nasıl göründüğüne bakabilirsiniz.
Kaldıki dün photoshop'u hiç açmadan tekrar mavi ekran aldım (Page Fault In Nonpaged Area).
memtest86 ile 12 saat bellek testi yaptım ve sorun çıkmadı.
Bilgisayar açılırken yavaş açılıyor, uzun süre açık kaldığında ekranda izler beliriyor (Chrome sayfasının izi kalıyor) ve sürekli mavi ekran alıyorum.
Hocam söylediğiniz ve yapmadığım, yanlış yaptığım kısım neresi? Sorun bilgisayarımda mı, programda mı, sürücülerde mi, bende mi?
Yepyeni bilgisayar ancak çekmediğim kalmadı gerçekten. Garantiye göndersem 1 ay tatilim var bilgisayarsız geçirmek istemem.
Lütfen yardımcı olun.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı